IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Юрий Гагарин АД (YGAG / GAGBT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• По тази позиция нещата си вървят добре от какъвто и ъгъл човек да го погледне. Въпрос на време е цената да се изстерля нагоре.

Радвам се, че и други като мен са усетили тренда.
    Успех на всички инвеститори.

Лично мнение, не е препоръка.

Коментар

• Прочетохте ли днешния Капитал, за предспективите пред печатниците:

Печатарската индустрия вдигна "тиража"
      Луксозните издания, етикетите и опаковките дърпат сектора напред

Полиграфията се развива заедно с икономиката, казват печaтарите. Тенденциите в сектора през последните десет години доказват тази закономерност. От 1997 г. насам обемът на печатарското производство се е увеличил почти три пъти - почти успоредно с растежа на БВП на страната. Макар че официална статистика за общия оборот на компаниите от сектора няма, по усреднени данни на Съюза на печатарската индустрия в България стойността на продукцията в целия сектор през миналата година е над 500 млн. лв.

Усещам, че и тук съм уцелил подходящата инвестиция. Ако новия собственик развива предприятието, както трябва можем да бъдем от ракетите за 2007 година. Айде дано

Коментар

• аз съм на същото мнение и позиция като Abritus
        "the trend is your friend until the end..."

Коментар

• 1/3 от портфейла ми е тук, не знам колко време ще им трябва, но според мен тази акция ако тръгне веднъж нагоре за кратко време ще направи дубъл. Или поне силно се надявам А някой пълни полека напоследък.
          Между другото много се забавлявам на оформящата се тенденция за "модерни" позиции. Сигурно има някаква теория в технически анализ за това, не съм особено компетентен, но дори в самия форум си личи, да не говорим за цените.

Коментар

• Нямам много акции тук, но и не мисля да продавам тези които съм закупил. Сектора е много преспективен и ако почнат да показват резултатите които очаквам, даже мога да допълня. Малко останаха компании с преспективи с акция под счетоводната си стойност. Ама айде да изкарат отчета за първото тримесечие и тогава ще коментирам.

Коментар

• Юрий Гагарин БТ предвижда 7,8 млн. лв. инвестиции за 2007 г.

Коментар

• Крайно време беше и тази позиция да бъде забелязана по-обстойно.

Успех на всички.

Коментар

• Днес май има раздвижване и тук. Сериозен оборот и сериозен интерес. При добър тримесечен отчет може да скочим много.

Коментар

• През последните десет години печатарската индустрия следва тенденцията за стабилен ръст и това се очаква да продължи и през следващите години. Това сочи информация на съюза на печатарската индустрия в България, базирана на данните за внос на хартии и машини в България от 1997 г. досега. През този период на българския пазар са се появили редица нови за отрасъла продукти и постепенно навлизат и някои алтернативни форми на печат.

Доказателство за устойчивия ръст на индустрията са данните за няколко тенденции, сочи информацията на съюза. През анализирания период компаниите от бранша постепенно са започнали да работят с по-кратки срокове и с по-голямо разнообразие. С изключение на фирмените документи вече почти не се правят едноцветни или двуцветни издания. Друга тенденция е, че в практиката все по-широко навлизат разнообразните форми на печат като флексопечат, голд печат, топъл печат, дигитален цифров печат, широкоформатиран и др., обясниха представители на компаниите. Все по-големите изисквания към полиграфските изделия налагат въвеждането на дигиталните технологии в практиката, е друг извод от анализирания период.

Ръстовете в индустрията се доказват с данните за вноса на различните суровини и машини, които се използват в производството. Така например през 2006 г. в България са внесени три пъти повече хартии и картони в сравнение с преди десет години. Преди десет години импортът на суровини е бил 97.6 хил. тона на стойност 145.5 млн. лв. През 2006 г. е близо 270 хил. тона на стойност над 412 млн. лв. и ако продължава така, до три години вносът ще достигне 400 хил. тона за 600 млн. лв., сочат прогнозите на съюза. През наблюдавания период се е увеличил делът на доставените в България качествени хартии и картони - едностранно и двустранно хромови, луксозни, релефни и на памучна основа, метализирани и ефектни, опаковъчни и за флексопечат. В същото време е намалял делът на химизираната, вестникарската, копирната и обемната хартия.

Вносът на мастила и химикали също се е увеличил близо три пъти за изминалите десет години. През последната година той е бил е 2.5 хил. тона на стойност 22.5 млн. лв. срещу 973 т за 7.5 млн. лв. през 1997 г. При този ръст се очаква до три години в България да бъдат доставени материали и мастила за 30 млн. лв.

Най-голямо е увеличението във вноса на машините, сочат още данните на съюза. Ръстът в тази категория е близо четири пъти. Така през миналата година в страната са внесени машини за близо 82 млн. лв. За сравнение, през 1997 г. вносът на съоръженията е едва 18 млн. лв. Прогнозните стойности за следващите три години е да достигне 130 млн. лв. годишно, като ще преобладават новите, високотехнологични и производителни машини и съоръжения, казаха от съюза.

в-к Дневник

Не знам дали сте забелязали, но новия собственик е закупил нова машина/или машини за 1,7 млн. лева. Това за мене значи, че явно е решил да инвестира в дружеството. Дружеството е с много малко кредити така, че ако се наложи може лесно да се финансира покупката и на други машини. Отрасъла бележи висок ръст и като частна фирма се надявам да видим големи печалби и много високи цени на акциите.

Коментар

• само едно прилично договорче да хванат и ще има с какво да се поздравим
                      сега ни остава да почакаме

Коментар

• Очаквах да приключат с печалба

Коментар

• SLED OT4ETA ZA PURVOTO TRIMESE4IE CENITE 6TE SA NAD 40 LEVA

Коментар

• Имаме отчет.
                            Не е много впечатляваща печалбата от 100 000 лева за тримесечие, но е далеч по-добъра от загубата от 1 000 000 лв. за последното тримесечие на 2005 година, така че тук май може да сме оптимисти и да очакваме да се получи нещо добро, аз лично ще почакам и отчета за първото тримесечие на 2007 година.

Коментар

• FINANCE.NEWS- КФН извърши проверки по повод сделки с акции от капитала на "Пловдив - Юрий Гагарин БТ" АД
                              Във връзка със съмнение за възникнало задължение за отправяне на търгово предложение до останалите акционери за закупуване на притежаваните от тях акции по реда на чл. 149 и сл. от Закона за публичното предлагане на ценни книжа (ЗППЦК), Комисията за финансов надзор извърши проверки на дружествата „Баранко” ЕООД, гр. София и „Комсо Табако” ООД, гр. Пловдив - купувачи на пакети от акции от капитала на публичното дружество „Пловдив - Юрий Гагарин БТ” АД, гр. Пловдив и на инвестиционните посредници, чрез които са осъществени сделките.

Целта на проверките на дружествата купувачи бе да се установи наличие или липса на свързаност между посочените две дружества, във връзка със задължението за отправяне на търгово предложение по чл. 149 и сл. от ЗППЦК, установяване на актуалното им съдебно състояние и проверка за наличие и произход на средства за осъществяване на сделките по покупко-продажбата на издадените от „Пловдив - Юрий Гагарин БТ” АД, гр. Пловдив акции.

В хода на проверките са сезирани Агенцията за финансово разузнаване, Кипърската комисия по ценните книжа и фондовите борси, Българската Народна банка, Министерството на вътрешните работи и Главна дирекция противодействие на престъпността и опазване на обществения ред и превенция. Изискана е информация от „Централен депозитар” АД, Пловдивски Окръжен съд и Софийски Градски съд.

Във връзка с подадената от страна на КФН информация, Българската народна банка е извършила проверка на лицата, които попадат в нейната юрисдикция.

Въз основа на отговорите от страна на посочените институции, както и въз основа на събраните в хода на проверките данни и обстоятелства, е установено, че не са налице данни за наличие на свързаност по смисъла на ЗППЦК и респективно не са установени данни за възникнало задължение за регистриране на търгово предложение до останалите акционери на публичното дружество „Пловдив Юрий Гагарин БТ” АД, гр. Пловдив, за закупуване на притежаваните от тях акции.

Проверките установиха, че не осъществени състави на административни нарушения, регламентирани в ЗППЦК или в нормативните актове по прилагането му, които да обосноват необходимостта от търсене на административнонаказателна отговорност на проверяваните лица.

Коментар

• Следващите 6 месеца ще видим тук дали позицията ще е ракета или разочарование. Имам познат бачкаш в печатница, такова предприятие може да вади феноменални печалби и да банкрутира еднакво лесно. Лично тук съм по-скоро оптимист щом като държавно GAGBT вадеше добри печалби, а сега може да вади десетки милиони, ама както зависи много от мениджмънта. Дали е способен и дали има желание да развива предприятието или ще сметне по-добре да го ограби и ликвидира. Честно казано парите които платиха за завода не са малко пари и незнам дали ще могат да си ги избият като ликвидират завода. Пък сякаш бизнеса в България започва да осъзнава, че понякога краткосрочната печалба излиза скъпо.

Притежавам акции.

Коментар

Working...
                                X