PRI GAGBT NAI DOBROTO PRESTOI
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Юрий Гагарин АД (YGAG / GAGBT)
Collapse
X
-
Никой не коментира стартиралия производствен процес в ММ Никопол. След спирането му цената на картона и хартията на българския пазар скочиха със 20-30%, сега предполагам цената ще падне и това би трябвало да се отразизи положително на печалбата на печатниците. От увелечението на цената на хартията например спечели много PAPIR. Мисля, че е ред на GAGBT да спечели от евентуалния и спад. Последните дни четох доста и за намеренията Свилоза за нова фабрика за хартия, ако това намерение се осъществи това ще означава ниска цена на суровините и занапред.
Последните дни закупих малко акции в GAGBT и имам предчуствие, че ще бъде от ракетите на 2007 година, а аз не разчитам само на предчуствия.
Притежавам акции на GAGBT и мнението ми не е съвет за покупка или продажба.
Коментар
-
Първоначално изпратено от KilurNJAMA DA GI ZADAVI, ZA6TOTO SAMO SLED GODINA 6TE MOGAT DA GOPRODADAT PO SKUPO.TAKA 4E I TOVA E VARIANT
Второ - Искам да ти разиграя една схема: Решават да продадат актив Х, който струва (хипотетично) 500 000 лв. Обявяват търг. Търга печели купувач с който са се договорили предварително. Т.е. актива Х официално се продава за 100 000 лв., защото "няма" други желаещи, а по тяхна сметка се превеждат останалите 400 000 лв. Те са от доволни предоволни, но... какво става с акционера?! Той получава девидент само от тези мизерни 100 000 лв. И така едно по едно... ние сме що годе доволни, а акционера да му е мислил преди това
Коментар
-
Първоначално изпратено от какатаDolce vita, извинявай но коментарите ти ми изглеждат доста съмнителни. Имам собствени наблюдения върху завода, които са диаметрално противоположни на твоите.
Някакси забравяш, че всички държавни предприятия в месеците/годините преди приватизацията умишлено показват резултати в пъти под реалните...
Някакси не ми се връзват приказките ти с цената, която платиха клиентите на ПИБ...
Някакси ми изглеждаш притеснен от формираното дъно и перспективите за траен ръст в цената...
Клиентите на ПИБ се позоваха на нереална икономическа обосновка, полакомени от апетитния залък. Е, хапнаха го... Дано не ги задави!
Коментар
-
Dolce vita, извинявай но коментарите ти ми изглеждат доста съмнителни. Имам собствени наблюдения върху завода, които са диаметрално противоположни на твоите.
Някакси забравяш, че всички държавни предприятия в месеците/годините преди приватизацията умишлено показват резултати в пъти под реалните...
Някакси не ми се връзват приказките ти с цената, която платиха клиентите на ПИБ...
Някакси ми изглеждаш притеснен от формираното дъно и перспективите за траен ръст в цената...
Коментар
-
Добре де, не се изразих правилно. Старото ръководство служи на интересите на нови собственици. Аз доколкото си спомням с вносът на разни машини имаше и някакви машинации по източване на ДДС, но сега не ми се търси дали не бъркам.
Въпреки това, ако чуеш че предприятието просперира или че раздават тройни коледни премии, моля те постни го във форума. Повечето тук се надяваме на това
Приятен ден
Коментар
-
Първоначално изпратено от RedHotПървоначално изпратено от dolce vitaАз не казвам, че искат да го ликвидират Но едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто-да го направиш Не случайно споменавам последната машина която закупи "мъдрия" ръководител. Струва един чувал пари, а в момента бездейства.
Коментар
-
iSKAM DA VI KAJA 4E SRAVNENIE S PO4TI VSI4KI NADCENENI POZICII V MOMENTA GAGBT E PODCENENO. NORMALNO E SLED PRIVATIZACIJATA DA IMA KOLEBANIE NA CENITE. RE6AVA6T 6TE E GODI6NIJA REZULTAT, A TOI SPORED MEN 6TE E DOBUR. TUK CENITE SPORED MEN 6TE SA SAMO NAGORE. TAKA 4E 6TE SI GOVORIM SLED 6 MESECA.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dolce vitaАз не казвам, че искат да го ликвидират Но едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто-да го направиш Не случайно споменавам последната машина която закупи "мъдрия" ръководител. Струва един чувал пари, а в момента бездейства.
Коментар
Коментар