If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Пловдив Юрий Гагарин БТ - след приватизацията
От: Красимир Йорданов k.yordanov@investor.bg
22.04.2008 16:10 ( GAGBT )
Пловдив Юрий Гагарин БТ АД е създадено през 1964 година като единствен производител на територията на България на печатни опаковки и филтърни пръчки, на резервни части, машини и нестандартно оборудване за цигарената и тютюневата промишленост.
От октомври 2006 г дружеството е извън системата на Булгартабак холдинг, след като Баранко ЕООД, 100% собственост на регистрираното в Кипър дружество Баранко Ко. Лимитид, купи 67% от капитала на Пловдив Юрий Гагарин БТ за 27,6 млн. лв. или по 41,04 лева на акция. Впоследствие Баранко ЕООД намали дела си в пловдивското дружество до 49% след като прехвърли 18% от акциите му на Комсо Табако ООД и по този начин избягна търговото предложение към останалите акционери в Пловдив Юрий Гагарин БТ.
..............
... Може ли Гагарин да произвежда хартиени чантички?
Не знам дали Гагарин може ама Билборд със сигурност може плюс това е в София ;-)
МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Пловдив Юрий Гагарин БТ АД е създадено през 1964 година като единствен производител на територията на България на печатни опаковки и филтърни пръчки, на резервни части, машини и нестандартно оборудване за цигарената и тютюневата промишленост.
От октомври 2006 г дружеството е извън системата на Булгартабак холдинг, след като Баранко ЕООД, 100% собственост на регистрираното в Кипър дружество Баранко Ко. Лимитид, купи 67% от капитала на Пловдив Юрий Гагарин БТ за 27,6 млн. лв. или по 41,04 лева на акция. Впоследствие Баранко ЕООД намали дела си в пловдивското дружество до 49% след като прехвърли 18% от акциите му на Комсо Табако ООД и по този начин избягна търговото предложение към останалите акционери в Пловдив Юрий Гагарин БТ.
..............
... Може ли Гагарин да произвежда хартиени чантички?
Все пак ще има други приходи-около 1.6 лв/акция.Интересно колко ли е балансовата стойност?Май 2005 имаше преоценка...
цената не е кой знае кво,но изглежда разумна,там не става за жилищно застрояване.
e тя ако цената падне, така че да съответства на прогнозите им (примерно към 45 лв.) и аз смятам да купя. Имам сантимент към тази акция, която ми е от първите и която съм купувал още от 33 лв. но в момента като гледам колко евтино е всичко друго - едва ли ще я чакам до там и сигурно ще се набутам в нещо по-ликвидно и по-подценено.
Успех, дано надхвърлят прогнозите си двойно!
аз пък мисля да си купя още, особенно ако продължи да пада; макар че имах таргет да продам ако/когато падне под 92-93 но го пропуснах при тази ниска ликвидност и сега вече е късно
да ви припомня че оптимизацията на производството и инвестициите от новият собственик тук тепърва ще дават плод - това са 12 М.лв (!) през 2007 (и надали са за БТХ клиентите) а за 2008 планирани още 7 M машини за опаковки;
естествено най-добре е да видим отчета за Q1 и да си правим сметката къде ще е пазара след 6 месеца
Никога не е късно да продадеш, но като ти се чака новите машини да произведат печалба, не продавай..
аз пък мисля да си купя още, особенно ако продължи да пада; макар че имах таргет да продам ако/когато падне под 92-93 но го пропуснах при тази ниска ликвидност и сега вече е късно
да ви припомня че оптимизацията на производството и инвестициите от новият собственик тук тепърва ще дават плод - това са 12 М.лв (!) през 2007 (и надали са за БТХ клиентите) а за 2008 планирани още 7 M машини за опаковки;
естествено най-добре е да видим отчета за Q1 и да си правим сметката къде ще е пазара след 6 месеца
Според Годишния доклад - очакваният доход на акция за 2008 е 2,24 лв. При P/E 20 това прави около 45 лева за акция. На фона на смешните цени на голяма част от ликвидните позиции - текущата цена на GAGBT изглежда прекалено надута и това драстично разминаване с прогнозната мен лично ме смущава
Аз излязох (на около 50% печалба) и ще си пробвам късмета другаде. Жалко, защото доста време ги държах и се надявах да направя поне още толкова доходност.
Коментар