IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Юрий Гагарин АД (YGAG / GAGBT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
    Равновесие от мен един безплатен съвет за старанието- продаи при Донев и купи Гагарин- там само ядове ще береш в близките години. А тук все още закона не е приет
    Както вече казах аз купувам рискови премии, които могат да падат. Не ми трябва да купувам рискови премии с рилична вероятност да се увеличат.

Коментар

• Равновесие от мен един безплатен съвет за старанието- продаи при Донев и купи Гагарин- там само ядове ще береш в близките години. А тук все още закона не е приет

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Към момента, поне според мен това което влияе в най-силна степен е риска. И за това играя там където смятам че риска, който влага пазара е едновременно висок и в същото време има висока вероятно да падне.
        100% съгласен и аз по тази причина съм инвестирал в компаниите в които съм инвестирал и за мен това е точно мястото където пазара бърка в оценката

Говорим едно и също, ама иначе спорим

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
          равновесие, според мен е много точна приказката че "от пазара по-голям няма", съгласен съм. Но не мога да се съглася с настройката ти "пазарът винаги е прав" ... смятам че точно това е работата на всеки един пазарен участник - да намира моментите когато пазарът не е прав и чрез своите действия (в стремежа си към печалба разбира се) да допринася за изглаждането на тези неравновесия.

Поздрави и успех в инвестициите!
          Всеки си има начин на действие. Изводите, до които аз съм стигнал е че е безсмислено да играя срещу пазара. От което пък следва че се налага да съм наясно защо пазара е там където е. След това гледам какво като се промени, от това което вече съществува има вероятност да се промени в хоризонт, за който все пак има някаква вероятност да използвам наличното до момента. И след това инвестирам според това мое виждане за близка промяна.

Към момента, поне според мен това което влияе в най-силна степен е риска. И за това играя там където смятам че риска, който влага пазара е едновременно висок и в същото време има висока вероятно да падне.

Коментар

• Не го приемам лично

Опитах се да ти обясня какви допускания стоят зад тези таблици.

Според мен е добре, когато има конструктивен спор, защото истината е някъде там.

А тези таблици ще ми свършат много добра работа, но това предполагам ще стане ясно след няколко години

Ще е интересно, ако и в други теми има конкретни числа, а не само псувни.

Cheers!
            Veni, Vidi, Vici

Коментар

• равновесие, според мен е много точна приказката че "от пазара по-голям няма", съгласен съм. Но не мога да се съглася с настройката ти "пазарът винаги е прав" ... смятам че точно това е работата на всеки един пазарен участник - да намира моментите когато пазарът не е прав и чрез своите действия (в стремежа си към печалба разбира се) да допринася за изглаждането на тези неравновесия.

Поздрави и успех в инвестициите!

Коментар

• Не го приемай лично, ако съм знаел че толкова ще се засегнеш на критиката ми към таблиците които си правил изобщо нямаше да подхващам темата. Все пак всеки може да си смята както си иска.

Но все съм си мислил, че идеята на хората като правят подобни анализи е те да им вършат работа. А не само да ги успокояват колко са прави като държат някаква позиция.

Коментар

• Първоначално изпратено от Silver Fox Разгледай мнение
                  Защото такива като теб могат да ми продадат и на 20. Аз бърза работа нямам, за обратните изкупувания други да мислят.

Мисля, че ти си доста неопитен и незрял, защото дори не си осъзнал колко малко знаеш, аз поне това знам .... "знам че нищо не знам".

Успех с комфорта на стадото наречен "пазар".
                  Хахаха, аз не продавам тук и не купувам. Както казах никакъв интерес нямам към тази компания.

Комфорта на стадота осигурява печалбите и намалява загубите. Ако човек стърчи сам като недозабит пирон, може и да спечели много, но много по-вероятно е да загуби много. За къв ти е да купуваш нещо което никой друг не иска на висока цена. нали за да спечелиш трябва някой да го купува от теб по-скъпо. Ами като няма такъв човек къв ще го дириш. Ще киснеш във форуми и ще псуваш неграмотните спекуланти, които не оценяват някаква зведа.

Коментар

А според мен си прекалил с книжките и с увереността на неопитността. Айде като струва 36 лева що не изкупиш всичко до 33.

Пълно с пишман спекулнти и анализатори които знаят по-добре от пазара, ами като знаете по-добре купувайте. Кво си седите на ръцете.
                    Защото такива като теб могат да ми продадат и на 20. Аз бърза работа нямам, за обратните изкупувания други да мислят.

Мисля, че ти си доста неопитен и незрял, защото дори не си осъзнал колко малко знаеш, аз поне това знам .... "знам че нищо не знам".

Успех с комфорта на стадото наречен "пазар".
                    Veni, Vidi, Vici

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                      Според мен тези две тези са по съществото си едни и същи.

Само не знам защо за теб пазарът бил прав да оценява М+С на текуща цена ама мислиш че ще се промени. А ти е странно че някой оценява Гагарин двойно и мисли че това ще стане в бъдещ момент. За мен моментът е да виждаш един ход напред и да мислиш какво ще смята пазара в даден бъдещ момент.
                      Аз не мисля че Гагарин НЯМА да се промени. Просто към момента той струва толкова. Аз не съм казвал че не може да струва повече. Най-вероятно в един момент ще струва повече.

Въпроса е че е хубаво като прави анализ човек да наблегне тчоно на това, кое като се промени ще подейства като катализатор на цената. А не да се ръсят високопарни таргет цени на 100% от настоящата и да се приказва как всички други са идиоти.

не се съмнявам че в един момент може и наистина да струва 100% отгоре. Просто този момент не е сега и почти сигурно не е в бъдещето в което настоящите тенденции могат да бъдат относително сигурно екстраполирани

Коментар

• А според мен си прекалил с книжките и с увереността на неопитността. Айде като струва 36 лева що не изкупиш всичко до 33.

Пълно с пишман спекулнти и анализатори които знаят по-добре от пазара, ами като знаете по-добре купувайте. Кво си седите на ръцете.

Коментар

Не съм съгласен пазара винаги е прав - просто защото няма алтернатива. Въпроса е поради какви причини пазара е прав, и какво ако ще се случи ще се промени възгледа за тази правота.

Точно пък анализатори, нямат никакво оправдание да смятат че пазара бърка. Това единственото което показва е че си взимат мнението прекалено на сериозно - а на такъв анализатор не може да си има и капка вяра. не случайно повечето анализи слагат оценки на +- 20% от пазара. Това е нормално отклонение което наистина може да съ дължи на шум, а не правилна преценка. Несъвършенството на пазара е възглед за спекулант. Целта на един анализ е да покаже къде са слабите страни в оценката на пазара. Т.е. точно тази чувствителност където я правиш, и съответно да може да се прецени какво като се промени тази правота на пзара ще се превърне в коренно различна правота.

Аз поне като видя анализ където някой ми казва че нещо трябва да струва 100% над пазара и просто не го взимам на сериозно. Безплатен обяд няма. И всеки който си мисли че има такъв пазар и играе според това има голяма вероятност да остане без никакъв обяд.
                          За последен път ще ти повторя, за да научиш нещо. Ако мислиш да отговаряш отговаряй като анализатор или инвеститор, не като тинейджър.

1.Средната цена от двата модела според мен е около 38 лева, което е 57% над пазарната, а не 100%. Тоест 50% margin of safety, който може да абсорбира доста грешки в допусканията

2.А това че пазарът винаги е прав е най-голямата глупост, която съм чувал за последните 10 години.

Пазарът ти е партньор, с когото играеш, ако той е по-добър от теб губиш, ако ти си по-добър печелиш, но мислейки си че пазарът винаги е прав ти си загубил още преди да си започнал да играеш, защото си решил да не мислиш.

3. Ако ти управляваш фонд, и получиш голямо обратно изкупуване и трябва да продаваш на fire sell, без значение от качеството на активите, които продавасш. И да кажем, че си от най-големите фондове и сринеш да кажем цената на компания XYZ на 1 лев. Аз от своя страна да кажем, че имам 10 години опит в анализирането на компании и вярвам, че тази компания струва поне 3 лева, кой има по-голям шанс да спечели: "пазарът" или "аз"

Тоест интерпретацията е, че пазарът е създал възможност.

Човек като теб го интерпретира като пазарът винаги е прав, справедливата стойност на акция XYZ е 1 лев.

Там където са замесени човешки същества не може да няма аномалии.

Дори Американският пазар не е ефективен, а да не говорим за Българския, който е пълен с гениални инвеститори и гениални портфолио мениджъри и гениални анализатори, които толкова правилно и реалистични анализират компаниите, че пазарните им стойности са винаги близки до справедливите сега тук всички се смеем ....

Но който не може да играе играта със сигурност е най-добре да стои от страни и да цъка с език: "Пазарът винаги е прав".
                          Veni, Vidi, Vici

Коментар

• Според мен тези две тези са по съществото си едни и същи.
                            Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                            Да, по сходен начин са оценени. Но да си видял някъде да се оплаквам от това. Аз си знам защо са оценени така, примемам го за нормално и смятам че при промяна на тези обстоятества там ще се отрази тази промяна с относително нисък риск това да не се случи.
                            Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                            Инвеститорите на пазара според мен залагат че малко по малко ще видим отново пазар и когато има кой да мисли нещата ще си дойдат на мястото. И когато този момент дойде някои позиции ще направят добри %и, а други не толкова. Въпросът е да си в компаниите с добрия фундамент и доброто бъдеще, които ще дочакат този момент.
                            Само не знам защо за теб пазарът бил прав да оценява М+С на текуща цена ама мислиш че ще се промени. А ти е странно че някой оценява Гагарин двойно и мисли че това ще стане в бъдещ момент. За мен моментът е да виждаш един ход напред и да мислиш какво ще смята пазара в даден бъдещ момент.

Коментар

• Първоначално изпратено от noko6 Разгледай мнение
                              Емил Димитров,който е в бизнеса с дистрибуцията на цигари,прокара и яростно защитаваше поправката в Закона за горите,която облагодетелства Цеко Минев(ПИБ).Мисля си,че това е било замислено като компенсация за загубите причинени от забраната на гилзите.Или ти на мене-аз на тебе.Цеко ще загуби от Гагагина,но пък ще спечели от Витоша.Сега обаче,като се разбута работата и има възможност поправката за лифтовете да не мине,Цеко ще е прекаран. Сигурно ще иска компенсация и може и да я получи.
                              Може и да си прав.
                              Ма това не променя факта - баси и държавата !
                              Жалко за страната. И за населяващите я. Дето кучета ги яли. И в буквалния смисъл дори.

Коментар

• Емил Димитров,който е в бизнеса с дистрибуцията на цигари,прокара и яростно защитаваше поправката в Закона за горите,която облагодетелства Цеко Минев(ПИБ).Мисля си,че това е било замислено като компенсация за загубите причинени от забраната на гилзите.Или ти на мене-аз на тебе.Цеко ще загуби от Гагагина,но пък ще спечели от Витоша.Сега обаче,като се разбута работата и има възможност поправката за лифтовете да не мине,Цеко ще е прекаран. Сигурно ще иска компенсация и може и да я получи.

Коментар

Working...
                                X