Първоначално изпратено от Батя
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Юрий Гагарин АД (YGAG / GAGBT)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеВ следващия отчет, като няма вече голяма отрицателна преоценка на машини, какво ли ще пише в графа финансов резулат...
И къде ли ще отиде цената на акцията ако се затвърди виждането че фирмата може да прави по 4 млн. печалба на тримесечие!?Ам не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от the money-maker Разгледай мнениеНякой знае ли, защо е толкова ниска цената тук? Не е препоръка за ниска цена, а е препоръка за по-висока цена.
Не е препоръка да се задава същия въпрос, ако ще поевтинява пак след негоhttp://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеПоздравеления за всички повярвали в потенциала на компанията!
Добре го сложих Гагарина на второ място в класацията за годината дето пращахме на БигБеър. Добро развитие ни чака
Много силно тримесечие, такова натоварване на мощностите не е имало нито при печата, нито при филтрите ... от не знам кога (няма да кажа никога, че е имало по времето когато БТХ е продавал на целия източен блок).
Логично беше след като го купиха сега да го натоварят на макс. Аз дори си мисля че следващите тримесечия ще са още по-силни, че не вярвам да са успели да организират оптимално работата за толкова кратко време, а и доста нов персонал има.
Няма как да не сме доволни след като само за едно тримесечие вадят продажби от 26 млн и след отстраняване на ефекта от преоценката на машината за гилзи - печалба от 4.2 млн лв за тримесечие
Бива си го нивото... поне в тази тема
Коментар
-
Поздравеления за всички повярвали в потенциала на компанията!
Добре го сложих Гагарина на второ място в класацията за годината дето пращахме на БигБеър. Добро развитие ни чака
Много силно тримесечие, такова натоварване на мощностите не е имало нито при печата, нито при филтрите ... от не знам кога (няма да кажа никога, че е имало по времето когато БТХ е продавал на целия източен блок).
Логично беше след като го купиха сега да го натоварят на макс. Аз дори си мисля че следващите тримесечия ще са още по-силни, че не вярвам да са успели да организират оптимално работата за толкова кратко време, а и доста нов персонал има.
Няма как да не сме доволни след като само за едно тримесечие вадят продажби от 26 млн и след отстраняване на ефекта от преоценката на машината за гилзи - печалба от 4.2 млн лв за тримесечие
Коментар
-
* Ръстът в продажбите е сериозен, като се има в предвид, че само едно тримесечие е с новите собственици
*Загубата идва от над 4 000 000 лв. обезценка на машините за гилзи.
*Като се елиминират обезценките, резултатът според мен е доста добър като се има в предвид, че идва основно от последните 3 месеца.
*Струва ми се и логично да отменят забраната на гилзите, но да видим
*Ако махнем приходите от гилзите за полугодието на 2012 ще видим реално колко е ръста
Лично мнение!
Ще се радвам да коментираме отчетите.Veni, Vidi, Vici
Коментар
-
Сега видях,че тогава(Април) съм публикувал писмото и са последвали доста стойностни дискусии,така че предния ми пост е излишен.Ама така е,имам си и друга работа,освен да следя дали от КФН си вършат работата
Поздравления,макар и със закъснение на Батя,че не се е отказал.
Не знам обаче каква юридическа стойност имат тези отговори,до колко ангажират Комисията и дали могат да се използват за съдебно основание.особено след като се вижда как лесно ги променят.Явно отговарят без да се замислят много.Въпреки,че е отговора е подписан от Г-н Николай Попов има и придружаващо писмо,подписано от Г-н Мавродиев....
Коментар
-
Първоначално изпратено от scandy Разгледай мнениеВторото писмо е важно - това от Гинева. То е релевантно, защото е в отговор по жалба написана във връзка с първото. Според мен не е липса на координация, а по-скоро промяна на позиция в следствие на жалбата. В АПК и ЗКФН мисля, че има текстове даващи подобна възможност.
Коментар
-
Първоначално изпратено от cbonev Разгледай мнениеСкоро не бях преглеждал темата и новините за Гага.
На 12.03 изпратих писмо до КФН със същия въпрос като на Батя с подобни доводи.На 16.04 получих отговор,но с точно обратно заключение,в смисъл,че не е достатъчно само придобиване на непряко участие без да е налице свързаност по чл.148ж от ЗППЦК,така според подписалия писмото Николай Попов за "Дрослиан" не възниква задължение за търгово.
Много странно как Комисията издава два диаметрално противоположни отговора на един и същ въпрос.Не знаят ли кой как отговаря?Явно липсва координация.
Изпратих писмото на Мариан,ако сметне за необходимо да го публикува.
"Чл. 148ж. (Нов - ДВ, бр. 52 от 2007 г., сила от 03.07.2007 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 2012 г.) По смисъла на този раздел "свързани лица" са лицата, които въз основа на изрично или мълчаливо, писмено или устно споразумение с предложителя или дружеството - обект на търгово предложение, целят придобиване на контрол върху публичното дружество или възпрепятстване на успешното приключване на търгово предлагане. Лицата, контролирани от друго лице по смисъла на § 1, т. 44 от допълнителните разпоредби, се смятат за свързани лица с това лице и помежду си, както и с лицата, с които контролиращото ги лице е свързано по § 1, т. 13, букви "в" и "г" от допълнителните разпоредби. Свързани лица са и лицата по § 1, т. 13, букви "в" и "г" от допълнителните разпоредби."
Коментар
Коментар