IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Юрий Гагарин АД (YGAG / GAGBT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
    Честита петдесетачка!

Има още много хляб тук. Твърдо холд съм засега. Да видим следващия отчет и пак ще смятаме
    Лека полека нещата си идват на мястото: ) Но и според мен най-доброто предстои
    Veni, Vidi, Vici

Коментар

• Страхотно е така да виждаш как компаниите със супер стабилен фундамент лека и полека вървят към някакви по-разумни нива
      Честита петдесетачка!

Коментар

• Честита петдесетачка!

Има още много хляб тук. Твърдо холд съм засега. Да видим следващия отчет и пак ще смятаме

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
          В следващия отчет, като няма вече голяма отрицателна преоценка на машини, какво ли ще пише в графа финансов резулат...
          И къде ли ще отиде цената на акцията ако се затвърди виждането че фирмата може да прави по 4 млн. печалба на тримесечие!?
          И следващия и по-следващия отчет може да са пълни с изненади. Нещо като Севто Ам не е препоръка

Коментар

• В следващия отчет, като няма вече голяма отрицателна преоценка на машини, какво ли ще пише в графа финансов резулат...
            И къде ли ще отиде цената на акцията ако се затвърди виждането че фирмата може да прави по 4 млн. печалба на тримесечие!?

Коментар

• Първоначално изпратено от the money-maker Разгледай мнение
              Някой знае ли, защо е толкова ниска цената тук? Не е препоръка за ниска цена, а е препоръка за по-висока цена.
              Само 1 час след като зададе въпроса и стана още по ниска, с цели 5 лв
              Не е препоръка да се задава същия въпрос, ако ще поевтинява пак след него
              http://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related

Коментар

• Някой знае ли, защо е толкова ниска цената тук? Не е препоръка за ниска цена, а е препоръка за по-висока цена.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                  Поздравеления за всички повярвали в потенциала на компанията!
                  Добре го сложих Гагарина на второ място в класацията за годината дето пращахме на БигБеър. Добро развитие ни чака
                  Много силно тримесечие, такова натоварване на мощностите не е имало нито при печата, нито при филтрите ... от не знам кога (няма да кажа никога, че е имало по времето когато БТХ е продавал на целия източен блок).
                  Логично беше след като го купиха сега да го натоварят на макс. Аз дори си мисля че следващите тримесечия ще са още по-силни, че не вярвам да са успели да организират оптимално работата за толкова кратко време, а и доста нов персонал има.

Няма как да не сме доволни след като само за едно тримесечие вадят продажби от 26 млн и след отстраняване на ефекта от преоценката на машината за гилзи - печалба от 4.2 млн лв за тримесечие
                  Да, бях тръгнал по-долу да пиша, че отчета е много добър, за тези които знаят как да го четат, но реших първо да видя други коментари и сега оставам приятно изненадан.
                  Бива си го нивото... поне в тази тема

Коментар

• Поздравеления за всички повярвали в потенциала на компанията!
                    Добре го сложих Гагарина на второ място в класацията за годината дето пращахме на БигБеър. Добро развитие ни чака
                    Много силно тримесечие, такова натоварване на мощностите не е имало нито при печата, нито при филтрите ... от не знам кога (няма да кажа никога, че е имало по времето когато БТХ е продавал на целия източен блок).
                    Логично беше след като го купиха сега да го натоварят на макс. Аз дори си мисля че следващите тримесечия ще са още по-силни, че не вярвам да са успели да организират оптимално работата за толкова кратко време, а и доста нов персонал има.

Няма как да не сме доволни след като само за едно тримесечие вадят продажби от 26 млн и след отстраняване на ефекта от преоценката на машината за гилзи - печалба от 4.2 млн лв за тримесечие

Коментар

• Мога да добавя и още нещо положително поне за мен :

– Нарастването на персонала на дружеството от 273 ( към 31.12.2012 г. ) ,
                      до 419 работници и служители ( към 30.06.2013 г. )

Коментар

• * Ръстът в продажбите е сериозен, като се има в предвид, че само едно тримесечие е с новите собственици

*Загубата идва от над 4 000 000 лв. обезценка на машините за гилзи.

*Като се елиминират обезценките, резултатът според мен е доста добър като се има в предвид, че идва основно от последните 3 месеца.

*Струва ми се и логично да отменят забраната на гилзите, но да видим

*Ако махнем приходите от гилзите за полугодието на 2012 ще видим реално колко е ръста

Лично мнение!

Ще се радвам да коментираме отчетите.
                        Veni, Vidi, Vici

Коментар

• Отчет ....
                          Last edited by Батя; 30.07.2013, 19:53.

Коментар

• Сега видях,че тогава(Април) съм публикувал писмото и са последвали доста стойностни дискусии,така че предния ми пост е излишен.Ама така е,имам си и друга работа,освен да следя дали от КФН си вършат работата
                            Поздравления,макар и със закъснение на Батя,че не се е отказал.
                            Не знам обаче каква юридическа стойност имат тези отговори,до колко ангажират Комисията и дали могат да се използват за съдебно основание.особено след като се вижда как лесно ги променят.Явно отговарят без да се замислят много.Въпреки,че е отговора е подписан от Г-н Николай Попов има и придружаващо писмо,подписано от Г-н Мавродиев....

Коментар

• Първоначално изпратено от scandy Разгледай мнение
                              Второто писмо е важно - това от Гинева. То е релевантно, защото е в отговор по жалба написана във връзка с първото. Според мен не е липса на координация, а по-скоро промяна на позиция в следствие на жалбата. В АПК и ЗКФН мисля, че има текстове даващи подобна възможност.
                              Много ми се иска да е надделял разума и миноритарните усилия да са дали резултат, но по-вероятно ми се струва промяната на позицията да е в следствие на изменената политическо-олигархична обстановка.

Коментар

• Първоначално изпратено от cbonev Разгледай мнение
                                Скоро не бях преглеждал темата и новините за Гага.
                                На 12.03 изпратих писмо до КФН със същия въпрос като на Батя с подобни доводи.На 16.04 получих отговор,но с точно обратно заключение,в смисъл,че не е достатъчно само придобиване на непряко участие без да е налице свързаност по чл.148ж от ЗППЦК,така според подписалия писмото Николай Попов за "Дрослиан" не възниква задължение за търгово.
                                Много странно как Комисията издава два диаметрално противоположни отговора на един и същ въпрос.Не знаят ли кой как отговаря?Явно липсва координация.
                                Изпратих писмото на Мариан,ако сметне за необходимо да го публикува.

"Чл. 148ж. (Нов - ДВ, бр. 52 от 2007 г., сила от 03.07.2007 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 2012 г.) По смисъла на този раздел "свързани лица" са лицата, които въз основа на изрично или мълчаливо, писмено или устно споразумение с предложителя или дружеството - обект на търгово предложение, целят придобиване на контрол върху публичното дружество или възпрепятстване на успешното приключване на търгово предлагане. Лицата, контролирани от друго лице по смисъла на § 1, т. 44 от допълнителните разпоредби, се смятат за свързани лица с това лице и помежду си, както и с лицата, с които контролиращото ги лице е свързано по § 1, т. 13, букви "в" и "г" от допълнителните разпоредби. Свързани лица са и лицата по § 1, т. 13, букви "в" и "г" от допълнителните разпоредби."
                                Второто писмо е важно - това от Гинева. То е релевантно, защото е в отговор по жалба написана във връзка с първото. Според мен не е липса на координация, а по-скоро промяна на позиция в следствие на жалбата. В АПК и ЗКФН мисля, че има текстове даващи подобна възможност.

Коментар

Working...
                                X