IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Юрий Гагарин АД (YGAG / GAGBT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
    Колега, kaputov!
    Без капка двусмислие ти благодаря за този отговор. Сериозно, пък и ти демонстрираш, че ме разбираш правилно.
    Сега се прибирам и не е време за писане, доста ги омешах, може би ще го направя утре.
    Понякога попадам на мои стари постове и обикновено реакцията ми е, че ги намирам за недостатъчно ясни и категорични, ще ми се да започна веднага да ги редактирам. Това е резултат от вечното бързане. Пък и да си призная, гледам на нещата около мен като на сложни и многообразни явления, които не могат да се обяснят семпло и с малко думи. Е, всъщност някои хора го могат, но не и аз.
    Какво да се прави, никой не е съвършен!

Важно беше за мен да се получи обратна връзка, не винаги се получава реакция на писанията ми, а съм напълно наясно, че причините за тишината могат да са крайно разнообразни: от .... баси тъпнята и досадата .... до ... неАм нерви да го чета това, нищо че може и да има нещо. Апропо, нищо не пречи и двете хипотези да са верни.

Разни обстоятелства и събития, включително и събития в този сайт, ме карат да съм относително внимателен в приказките, често маркирам, обобщавам или подсказвам без да влизам в подробности, че и без това няма кой да ги чете, но след като показваш, че ме разбираш и не те мързи да прочетеш, утре може да напиша на свежа глава и няколко думи строго по бизнес.

Начев,
    Що се впрягаш за глупости.....
    И Гагарин и БТХ са в сложна схема на играча ШиШИ...
    В интервала месеците февруари -април се извършиха куп действия който ще дадат нов облик на групата ...
    понеже мнозинството на борсата е субективно до крайна степен спрямо Шиши/ами продали са когато не трябва/ ,каквото и да прави все е лошо...
    Може би и си има причина ,но субективизма се отразява и на положителното и на отрицателното...
    Ама същото не се забелязва и при Бедо ,Хим и при Чичо Оги и при ЕУБГ... ако сложим техните трески за дялане да не излезат по големи....
    Продава земята на София БТ - лошо ,купува земята за Гагарин лошо,купува печатница лошо ...продава марките лошо ,купува техномаркет лошо ,дава дивидент от 15% -малък...и т.н.Работят много -добър отчет пак лошо...защото работили за БАТ...
    Ами използвай момента да си направиш еФтин портфеил и да чакаш твоя момент ..
    Аз вярвам че нито Гагарин ,нито БТХ ще фалират а ще бъдат продадени с добра печалба ...
    А продавачите да си стискат нервите и да питат какво стана и при всеки спад да излизат и да казват аз Казах ли Ви какъв Шит е и се пишат на Баба Ванга и Нострадамус ......
    Тук тези със слабите нервички са много и стават все повече....и по на кратък интервал...
    Като се стабилизира групата другата година ,тогава ще се успокои и цената....удвоена.
    сега Фърчат компании и компаниики в целия спектър на БГ икономика...
    След всеки лош сигнал излизат добър...
    Според мен ще има и добър отчет и на двете и може и на БТХ да вдигнат дивидента че нещо парите в наличност не стигат за тези операции...
    А замислите са грандиозни...е ние не очастваме, но имаме акции в БТХ и Гагарин и вчера не издържах и пак купих и от двете по няколко десетки папири......
    Днес ако падне по надолЕ ,пак ще се ослушвам...
    15% дивидент...който може след месец да влезе в сметката ми...
    Не е препоръка...

Коментар

• Първоначално изпратено от kaputov Разгледай мнение
      Сам си си отговорил в началото на поста.Имота е придобит на търг при СИ,а така всички тежести са снети и имота е чист.Разликата е за сметка на кредиторите на КТБ..Гага купува 100% от фирмата и така става собственик на активите,но и на пасивите.Освен това купува и вземането на "Печатница София" към СПИ и става неин(на СПИ кредитор.Въпроса е какви са всички активи(включва ли и оборудването) и пасиви.Така можем да придобием представа струва ли си 11-те милки.А повод за притеснение при такива сделки винаги има.Знаете какво се случи с имота който публичния Синергон(контролиран от Бедо) купи от Витошки имоти(на Бедо).Възможно е нещо такова да се случи и тук,ако евентуално се смени властта.
      Колега, kaputov!
      Без капка двусмислие ти благодаря за този отговор. Сериозно, пък и ти демонстрираш, че ме разбираш правилно.
      Сега се прибирам и не е време за писане, доста ги омешах, може би ще го направя утре.
      Понякога попадам на мои стари постове и обикновено реакцията ми е, че ги намирам за недостатъчно ясни и категорични, ще ми се да започна веднага да ги редактирам. Това е резултат от вечното бързане. Пък и да си призная, гледам на нещата около мен като на сложни и многообразни явления, които не могат да се обяснят семпло и с малко думи. Е, всъщност някои хора го могат, но не и аз.
      Какво да се прави, никой не е съвършен!

Важно беше за мен да се получи обратна връзка, не винаги се получава реакция на писанията ми, а съм напълно наясно, че причините за тишината могат да са крайно разнообразни: от .... баси тъпнята и досадата .... до ... неАм нерви да го чета това, нищо че може и да има нещо. Апропо, нищо не пречи и двете хипотези да са верни.

Разни обстоятелства и събития, включително и събития в този сайт, ме карат да съм относително внимателен в приказките, често маркирам, обобщавам или подсказвам без да влизам в подробности, че и без това няма кой да ги чете, но след като показваш, че ме разбираш и не те мързи да прочетеш, утре може да напиша на свежа глава и няколко думи строго по бизнес.

Коментар

От статията става ясно, че преди 4 години земята и сградата в нея са заложени при КТБ като обезпечение, което е остойностено на около 30 млн. лв. Конкретното твърдение е, че сделката за придобиване (на търг при ЧСИ) е за 4,4 млн. лв., "което било близо 7 пъти по-малко от по-малко от това, за което земята и имотът бяха заложени в КТБ преди четири години."
        Второ твърдение може да изведем от текста, че за целия проект (което да се подразбира, че са включени и машините) е ползвано кредитиране от КТБ -"Общата стойност на вложените в нея средства, главно от КТБ, се изчисляват на 80 млн. лв."

Въпросът е, че разликата между 11 млн. и 80 млн е твърде значителна и е напълно смислено да очакваме, че там ще се формира някаква значителна сума, която все още се дължи и ще трябва да се обслужва. Нереалистично е да се очаква, че някой просто ще махне с ръка и ще забрави за тези пари.
        Кой е на топа на устата и е длъжник по тази сума?
        Дребният инвеститор на бфб има ли някаккъв повод за притеснение, че макар и индиректно има отношение към тази сума?
        Сам си си отговорил в началото на поста.Имота е придобит на търг при СИ,а така всички тежести са снети и имота е чист.Разликата е за сметка на кредиторите на КТБ..Гага купува 100% от фирмата и така става собственик на активите,но и на пасивите.Освен това купува и вземането на "Печатница София" към СПИ и става неин(на СПИ кредитор.Въпроса е какви са всички активи(включва ли и оборудването) и пасиви.Така можем да придобием представа струва ли си 11-те милки.А повод за притеснение при такива сделки винаги има.Знаете какво се случи с имота който публичния Синергон(контролиран от Бедо) купи от Витошки имоти(на Бедо).Възможно е нещо такова да се случи и тук,ако евентуално се смени властта.
        Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
        По-долу колеги и аз питахме реторично: За какво му е на Гага този обект?
        На този етап ясен отговор отникъде не се задава. Бих искал отново да поканя по информирани колеги да споделят ако имат информация, че досегашните мощности на Гага му пречат да си върши добре работата - по обем и качество.
        На Гага този обект му трябва колкото и другия който купи миналата година от друга фирма свързвана с ДП за 17 мил.Просто в Гага има кеш,който може да се дръпне.Да сме благодарни,че е взел само 11 мил.,щото спокойно можеше да платим за него 35.88 мил(1/3 от активите) без да се иска одобрение от ОСА.
        Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
        Каква е връзката на Гага с периодичния печат?
        Както е известно това е един силно печеливш бизнес и Гага ще захлебва здраво, а оттам и неговите акционери!
        Ако поради някаква причина тази силно печеливша дейност не се случи, то тогава акционерите биха имали поне моралното удовлетворение, че са участвали в процеса на правдиво информиране на обществото, което е важна част от демокрацията
        Предполагам това е ирония.Ако този бизнес беше печеливш,то нямаше да се закриват печатници.

Пак добре,че не купихме Техномаркет(финансовия директор на Гага е бил в борда до Април тази година http://www.capital.bg/biznes/kompani...a_tehnomarket/). Лошото е,че не се знае какво още ще купим.

Ако някой отиде на събранието в Четвъртък,да пита по тези въпроси,пък дано му отговорят
        Last edited by kaputov; 27.06.2017, 21:50.

Коментар

Прав си, че е напълно човешко, но дори и само бегъл прочит на статията в К-л, която постнаха вчера, дава да се разбере, че истинско и качествено ориентиране по позицията е по-скоро нереализуема задача за индивидуален инвеститор.
          И цялата тази сложно навързана система от капиталови връзки и договори е сътворена нарочно. "Нарочността всеки да си я обяснява индивидуално и субективно."

Каквото и да съм казал или предстои да кажа, няма да има качеството н а твърдение, а по-скоро на някаква хипотеза със спекулативни елементи и категорично не следва да се приема за мотив за действие или отказ от действие.
          Дори може да приемете, че разсъждавам на глас и си задавам въпроси, понякога може би реторични въпроси. Просто искам да направя малко преразказ по картина, че статията в К-л дава някаква откъслечна информация, но и чистосърдечно си признава, че картината е постна и недовършена.

От статията става ясно, че преди 4 години земята и сградата в нея са заложени при КТБ като обезпечение, което е остойностено на около 30 млн. лв. Конкретното твърдение е, че сделката за придобиване (на търг при ЧСИ) е за 4,4 млн. лв., "което било близо 7 пъти по-малко от по-малко от това, за което земята и имотът бяха заложени в КТБ преди четири години."
          Второ твърдение може да изведем от текста, че за целия проект (което да се подразбира, че са включени и машините) е ползвано кредитиране от КТБ -
          "Общата стойност на вложените в нея средства, главно от КТБ, се изчисляват на 80 млн. лв."

Ерго, в рамките на един стопански проект е осигуреното вероятно някакво твърде скромно самоучастие, а може и да не е имало самоучастие (защото в много от случаите така е функ;ционирала схемата КТБ, която по думите на съпругата Тони Василева - професор по МИО, обичайно са ползвани т.н. SPVs special purpose vehicles и е реализиран някакъв полиграфически комплекс за около 80 млн. лв. Някой ще търси, ще очаква и ще работи за връщането на тези 80 млн. лв. Това е нормалното състояние на нещата, дори когато говорим за синдици на КТБ, нали?!

Проектът се случва в период вече на 4+ години, не мога да се спра на по-точна цифра.
          Не може да знаем със сигурност нещо по въпросите за "самоучастието" и обслужването на кредита.
          Обаче, вероятно има известно основание да спекулираме, че платените по сделката за придобиване на дяловете на "София принт инвестмънт" ЕООД 11 млн. лв. имат някаква връзка с тези два елемента, гарнирани с някакъв пазарлък.
          Въпросът е, че разликата между 11 млн. и 80 млн е твърде значителна и е напълно смислено да очакваме, че там ще се формира някаква значителна сума, която все още се дължи и ще трябва да се обслужва. Нереалистично е да се очаква, че някой просто ще махне с ръка и ще забрави за тези пари.
          Дребният инвеститор на бфб има ли някаккъв повод за притеснение, че макар и индиректно има отношение към тази сума?

На този етап ясен отговор отникъде не се задава. Бих искал отново да поканя по информирани колеги да споделят ако имат информация, че досегашните мощности на Гага му пречат да си върши добре работата - по обем и качество.
          За сметка на това, обаче, в статията на К-л има ясни намеци, че поради някакви причини е вероятно да се преустанови отпечатването на поредица от вестници в Полиграфическия комбинат и отпечатването да започне да се извършва в ... нека я наречем печатницата на "София принт инвестмънт" ЕООД, или казано с други думи - на Гага.
          Както е известно това е един силно печеливш бизнес и Гага ще захлебва здраво, а оттам и неговите акционери!
          Ако поради някаква причина тази силно печеливша дейност не се случи, то тогава акционерите биха имали поне моралното удовлетворение, че са участвали в процеса на правдиво информиране на обществото, което е важна част от демокрацията. Употребата на тази дума би трябвало да скърши съмнителното и нездраво желание на инвеститора за задължителна печалба.

Дано, Монти, не ми се сърдиш. Знам, че не обичаш да споделям дори и негативни хипотези или реторични упражнения по чувствителни позиции, ама...... на. Трудно премълчавам това, което ме вълнува. Пък и за теб няма да има голам риск, ти бързо трансформираш като същий спекулантин и може вече да си се освободил. Да му мислят тези с инвеститорския уклон. Да бях поне като Батката, който дипломатично си мълчи, когато нещата тръгнат зле, а в обратния случай просто, но напоително се вика: Красота!
          А дано, ама надали!

Никакви твърдения, никакви препоръки!
          Просто се питам и питам вас!
          Мале, мале!

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
            Винаги съм на принципа да се разискват и положителната и отрицателната хипотеза...
            Не сме щрауси да си крием главата в пясъка ,за да излъжем някой новобранка , тук сме дългосрочни ,така че по добре и да знаем негативния сценарии...
            Тук за Печатницата, в БТХ за Техномаркета в БлаБТ...
            Но знаеме че тези позиции са влакчета на ужасите и като слезеш от него повечето пъти си доволен и обичаш да се возиш повторно ...
            Щото нагорЕ и надолЕ е в рамките на седмици.....
            Адреналина е в повече...
            Добре, можем да направим следното!
            Ти обичайно демонстрираш склонност да се занимаваш с тези позиции и доколкото си старо куче се предполага, че успяваш да направиш "делта +". Това е добра предпоставка за завеждане на секцията за оптимизма.
            Аз ще съм в секция по "Скепсиз и съмнение" ((

Коментар

Прав си, че е напълно човешко, но дори и само бегъл прочит на статията в К-л, която постнаха вчера, дава да се разбере, че истинско и качествено ориентиране по позицията е по-скоро нереализуема задача за индивидуален инвеститор.
              И цялата тази сложно навързана система от капиталови връзки и договори е сътворена нарочно. "Нарочността всеки да си я обяснява индивидуално и субективно."

Каквото и да съм казал или предстои да кажа, няма да има качеството н а твърдение, а по-скоро на някаква хипотеза със спекулативни елементи и категорично не следва да се приема за мотив за действие или отказ от действие.
              Дори може да приемете, че разсъждавам на глас и си задавам въпроси, понякога може би реторични въпроси. Просто искам да направя малко преразказ по картина, че статията в К-л дава някаква откъслечна информация, но и чистосърдечно си признава, че картината е постна и недовършена.

Второ твърдение може да изведем от текста, че за целия проект (което да се подразбира, че са включени и машините) е ползвано кредитиране от КТБ -
              "Общата стойност на вложените в нея средства, главно от КТБ, се изчисляват на 80 млн. лв."

Ерго, в рамките на един стопански проект е осигуреното вероятно някакво твърде скромно самоучастие, а може и да не е имало самоучастие (защото в много от случаите така е функ;ционирала схемата КТБ, която по думите на съпругата Тони Василева - професор по МИО, обичайно са ползвани т.н. SPVs special purpose vehicles и е реализиран някакъв полиграфически комплекс за около 80 млн. лв. Някой ще търси, ще очаква и ще работи за връщането на тези 80 млн. лв. Това е нормалното състояние на нещата, дори когато говорим за синдици на КТБ, нали?!

Проектът се случва в период вече на 4+ години, не мога да се спра на по-точна цифра.
              Не може да знаем със сигурност нещо по въпросите за "самоучастието" и обслужването на кредита.
              Обаче, вероятно има известно основание да спекулираме, че платените по сделката за придобиване на дяловете на "София принт инвестмънт" ЕООД 11 млн. лв. имат някаква връзка с тези два елемента, гарнирани с някакъв пазарлък.
              Въпросът е, че резликата между 11 млн. и 80 млн е твърде значителна и е напълно смислено да очакваме, че там ще се формира някаква значителна сума, която все още се дължи и ще трябва да се обслужва. Нереалистично е да се очаква, че някой просто ще махне с ръка и ще забрави за тези пари.

За сметка на това, обаче, в статията на К-л има ясни намеци, че поради някакви причини е вероятно да се преустанови отпечатването на поредица от вестници в Полиграфическия комбинат и отпечатването да започне да се извършва в ... нека я наречем печатницата на "София принт инвестмънт" ЕООД, или казано с други думи - на Гага.
              Ако поради някаква причина тази силно печеливша дейност не се случи, то тогава акционерите биха имали поне моралното удовлетворение, че са участвали в процеса на правдиво информиране на обществото, което е важна част от демокрацията. Употребата на тази дума би трябвало да скърши съмнителното и незцдраво желание на инвеститора за задължителна печалба.

Дано, Монти, не ми се сърдиш. Знам, че не обичаш да споделям дори и негативни хипотези или реторични упражнения по чувствителни позиции, ама...... на. Трудно премълчавам това, което ме вълнува. Пък и за теб няма да има голам риск, ти бързо трансформираш като същий спекулантин и може вече да си се освободил. Да му мислят тези с инвеститорския уклон. Да бях поне като Батката, който дипломатично си мълчи, когато нещата тръгнат зле, а в обратния случай просто, но напоително се вика: Красота!
              А дано, ама надали!

Винаги съм на принципа да се разискват и положителната и отрицателната хипотеза...
              Не сме щрауси да си крием главата в пясъка ,за да излъжем някой новобранка , тук сме дългосрочни ,така че по добре и да знаем негативния сценарии...
              Тук за Печатницата, в БТХ за Техномаркета в БлаБТ...
              Но знаеме че тези позиции са влакчета на ужасите и като слезеш от него повечето пъти си доволен и обичаш да се возиш повторно ...
              Щото нагорЕ и надолЕ е в рамките на седмици.....
              Адреналина е в повече...

Коментар

• Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение

Човешко е да се греши

Ако поради някаква причина тази силно печеливша дейност не се случи, то тогава акционерите биха имали поне моралното удовлетворение, че са участвали в процеса на правдиво информиране на обществото, което е важна част от демокрацията. Употребата на тази дума би трябвало да скърши съмнителното и нездраво желание на инвеститора за задължителна печалба.

А дано, ама надали!

Last edited by nachev; 27.06.2017, 16:24.

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

Дънди са листнати
                  https://web.tmxmoney.com/company.php?qm_symbol=DPM
                  Говоря за българското подразделение Преди време имаха идея да се листват и обикаляха пенсиите и Удтата, ама нещо се отказаха. Златната кокошка е в българското подразделение с държавна такса от 1-2% върху приходите и 10% корп. данък

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                    Време си беше , на някой да се поолаби меракот!
                    Човешко е да се греши

Коментар

• Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнение

Много добре си спомням какво се случи. Това не променя по никакъв начин каквото мисля. Ако ще и Дънди Прешъс Метълс да се листне и да раздава дивидент от 20% на година и въпросният мажоритар стане и там мажоритар веднага продавам
                      Дънди са листнати
                      https://web.tmxmoney.com/company.php?qm_symbol=DPM
                      destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Време си беше , на някой да се поолаби меракот!

Коментар

• да,да точно интернешънъл асет имах предвид - просто лапсус стана, не че и другите са особено по-щстливи, да са надяваме, че ще станат)))))))))))
                          Не е препоръка... !!!
                          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• ако знаеш само копко лесно се е обръщала палачинката !!??>>.... и какви метаморфози сме виждали и на бфб!!??))) - затова си е и приказката "никога не казвай никога"))
                            Не е препоръка... !!!
                            "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                              КОе му е другата бира на Хеса, че имаше заигравка с картонки на ивест банк ли !!????)))))
                              Няма никаква база за сравнение. Хес дава супер дивидент всяка година, купи акции на Инт. Асет (не инвест) вярно, ама това със сигурност не се случи на 5 пъти по-скъпа цена от реалната. И съм сигурен, че като тръгнат да ги продават въпросните акции ще си вземат МИНУМУМ вложената сума за разлика от "инвестициите" на въпросното дружество.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                                Не съм съвсем съгласно - тук имам преди да се намърда като прасе в тикви някакъв си нов или въпросен мажоритар, т.е. не знам дали знаеш предисторията но бяха изменили закони от парламента само и само да го придобият (което трябва също да подсказва дали си е заслужавало)- после ги връщаха обратно )))) трудно е да се обясни понастоящем, но може да забелжиш.че по около онова време дори и батката се беше нагушил с папири)))) Все пак той се беше нагушил и с топливо, но там спукана делва - къде им е растежа, къде 5-те лева!!!???)))) дано и билборда му не се окаже подобно))))
                                Много добре си спомням какво се случи. Това не променя по никакъв начин каквото мисля. Ако ще и Дънди Прешъс Метълс да се листне и да раздава дивидент от 20% на година и въпросният мажоритар стане и там мажоритар веднага продавам

Коментар

Working...
                                X