IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Юрий Гагарин АД (YGAG / GAGBT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

А, колега Тракащ по релсите, къде ти отидоха нашивките?
    Сигурен съм, че до едно време беше пълен отличник, а сега изведнъж се оказваш ... с чиста съвест!
    Едно време във войскаата тъй викахме: Чист пагон, чиста съвест!
    Кой знае колко ли колеги сега въобще не могат да вденат, що е туй пагон и нашивка?!
    Е, така е кога имаш два профила - един за чиста съвест, а с другия да се излагаш.... на слънце.
    П.п. Редник съм и такъв ще си остана. Щото такива печелят войната. По-нагорните само командорят.
    Last edited by Trakatrak; 04.07.2017, 13:17.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

Гааааааааааа, да видим кои са тия с ползата.
      А, колега Тракащ по релсите, къде ти отидоха нашивките?
      Сигурен съм, че до едно време беше пълен отличник, а сега изведнъж се оказваш ... с чиста съвест!
      Едно време във войскаата тъй викахме: Чист пагон, чиста съвест!
      Кой знае колко ли колеги сега въобще не могат да вденат, що е туй пагон и нашивка?!

Коментар

Нали знаете хомо сапиенсът как действа, като се сблъска с някаква "несправедливост". Първо почва да подскача и да се възмущава и използва най-остри думи. Ако, обаче, в някакъв момент на процеса му стане достояние някаква допълнителна информация, че всъщност "несправедливостта" е в негов личен интерес, той изведнъж замлъква, онемява, пък и се прокрива някъде поради извънредна натовареност и заетост.-
        Такива са човешките работи.
        )
        Гааааааааааа, да видим кои са тия с ползата.

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
          Kaкто казват в едно популярно предаване -

Уникални " ПУБЛИЧНИ " дружества , уникална държава ( КФН ).
          Е, след като и Валето се присъедини към налагащата се оценка, аз все пак обръщам гръб на своите колебания и ще взема да дам за размисъл още малко субективни и неангажиращи разсъждения. Капутов така или иначе ме провокира с един много съдържателен пост.

Някъде там в онази статия на К-л беше "скрит" между числа изписани с цифри и други числа, които бяха изписани с думи, един набиващ се в очите ми коефициент. Аз му викам коеф, ама да видим за какво иде реч, все пак.
          Нали си спомняте, че беше дадена сумата от 4,4 млн. лв,, срещу които от търг при ЧСИ са придобити земята и сградите. Най-вероятно тези пари ги е извадила Печатница София и ги е дала назаем на детето си СПИ Еоод, което по-късно е преоформено с цесия като вземане на Гага.
          Има обаче още едно интересно изречение, че някога за да се придобие имота и да се построи, КТБ се е бръкнала и предоставила на гравитиращо около нея SPV 7 пъти по-голяма сума, която се води при при банката.
          Това число 7 ми се заби в главата защото разликата е прекалена. Това значи, че нещо, което е закупено с кредит от порядъка на 31 млн. лв. е прададено за 4,4 млн. Това е коефициентът, който споменах по-горе.- магическото число 7.
          Който е имал повод да се занимава с ЧСИ, знае как се подхожда, как се формира цената на първи търг и стъпките надолу, при условие че не се стигне до публична продан. При този процес длъжникът също може да играе важна роля, защото принципно и законово е недопустимо да се увреждат и неговите интереси.
          Доста интересна картинка.
          Възникват доста хипотези. Дали още в процеса на отпускане на кредита от КТБ, само една малка част от парите са отишли действително за купуване на парцел и строеж, а другите по някакви схеми и пътища са били насочени на друго правилно и атрактивно за схемаджиите място?
          Дали пък кредитът не е бил обслужван и дългът намален от около 31 млн. до около 4,4 млн.?
          Това не можем да го знаем, всеки да си избере нещо или нещо друго, но в един момент синдиците на КТБ заварват някакво вземане и някакво обезпечение и решават бързо да го втечнят. Ако приемем, че пазарната оценка на терените и постройката е била действително висока, не ми се вярва да са посмели да го пуснат на публична продан на ниска цена, ама кой се интересува от моите вярвания.
          Дето вика колегата Капутов, кредиторите на КТБ остават на много силно течение. Пък основен кредитор е ФГДепоз., ерго бюджетът, който ще има много дълго да си чака парите.
          И тук ако отново цитирам Капутов, след публичната продан тежестите падат, но това не значи, че се заличават. Заличаването се случва след една допълнителна и доста неприятна и понякога дълга процедура, след плащане на съответни такси и т.н. Доколкото знам, имотеката още не е заличена, ама нямам пресна инфо от АВ. Ето, колегата Никон май действа с информация в реално време и може да каже нещо повече.

Продължаваме нататък. В същата статия на К-л. става ясно, че общата експозиция на КТБ по отношение на този проект е била около 80 млн. лв. Парцел и сграда вече известихме, че е била около 31, Разликата е около 49 млн. Предполага се, че тук става дума за оборудване, обзавеждане, софтуери т.н. до пуск на обекта.. Тук констатирахме ужасяваща дупка в информацията. Колко пари са дадени на кредит, колко са платени за доставката, долко действително струва оборудването и прочее, чия собственост е това оборудване, докъде е стигнало обслужването на кредита?

Гага купува за 11 млн. Част от предмета на сделката вече се разбра, че струва 4,4, останалото е 6,6 млн. Доста интересно е, че 6,6 се отнася към 49 млн. отново като приблизително 1:7.
          Много интересно съвпадение.
          Дали пък не се издава някакъв единен подход по въпроса?!
          Дали пък не сме вече собственици на всичко?
          Как се е случило това?
          Нали знаете хомо сапиенсът как действа, като се сблъска с някаква "несправедливост". Първо почва да подскача и да се възмущава и използва най-остри думи. Ако, обаче, в някакъв момент на процеса му стане достояние някаква допълнителна информация, че всъщност "несправедливостта" е в негов личен интерес, той изведнъж замлъква, онемява, пък и се прокрива някъде поради извънредна натовареност и заетост.-
          Такива са човешките работи.
          Аз нищо не твърдя.
          Има и още много въпроси.

Ние с вас сега кво ша праЙм?!

Поради липса на по-добри идеи, аз се връщам в началото на поста и ще цитирам отново Валето:
          (Уникални " ПУБЛИЧНИ " дружества , уникална държава ( КФН )

Коментар

• Kaкто казват в едно популярно предаване -

Уникални " ПУБЛИЧНИ " дружества , уникална държава ( КФН ).
            Last edited by vale1; 01.07.2017, 20:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от nikon Разгледай мнение
              Протоколът от миналата година беше по-интересен.Явно е имало някакви дебати,но сега са се изхитрили и пишат само,че е даден изчерпателен отговор на поставения въпрос.Със сигурност е ставало въпрос за новата печатница,но този път няма новина.Вероятно положението е..... Така ли никой не предложи да се разпредели дивидент.И Алианц ги е нямало.....
              Заобиколно спускани инфомъгла. Ако някой е присъствал, да напише два реда се изумим какво чак пък толкоз се прикрива.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

Тук и аз съм на това мнение. Но истината е че само времето ще покаже. Наближава време за отчети, нещата ще стават по-ясни - неконсолидиран, после консолидиран отчет.
                Отчета на София Принт Инв. за 2016 не е зле.Собств. капитал е на минус само 89хил.Заема и активите са близо 11 мил(колкото платиха Гага)Значи са купили и друго освен терените и сградта.Дано са купили и оборудването за тия повече от 6 мил. разлика.

Коментар

• Протоколът от миналата година беше по-интересен.Явно е имало някакви дебати,но сега са се изхитрили и пишат само,че е даден изчерпателен отговор на поставения въпрос.Със сигурност е ставало въпрос за новата печатница,но този път няма новина.Вероятно положението е..... Така ли никой не предложи да се разпредели дивидент.И Алианц ги е нямало.....

Коментар

• Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение
                    Все повече си мисля, че тук имаме "изплуване", а не "потъване", както бе писал колега по-долу.
                    Тук и аз съм на това мнение. Но истината е че само времето ще покаже. Наближава време за отчети, нещата ще стават по-ясни - неконсолидиран, после консолидиран отчет.

Коментар

• Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнение

Не са безстопанствени - грижат се ПОД Алианц да си събира навреме таксата за управление и онази на входа за привилегията да ти управляват парите за пенсия.
                      Да прав си, най-вероятно не им се е ходило до Пловдив, в тея жеги какъв е смисъла да ходят на ОСА на някакво дружество, в което дори не знаят колко акции имат! Но на входа прибират 5%!

Коментар

• Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение
                        В Пенсинния фонд на Алианц сигурно са забравили, че притежават 18% в Гагарин, защото не са били на ОСА! Тези трябва да бъдат съдени за безстопанственост! И
                        Не са безстопанствени - грижат се ПОД Алианц да си събира навреме таксата за управление и онази на входа за привилегията да ти управляват парите за пенсия.

Коментар

• В Пенсинния фонд на Алианц сигурно са забравили, че притежават 18% в Гагарин, защото не са били на ОСА! Тези трябва да бъдат съдени за безстопанственост! И

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

А кога да купувам ,на 52 лв колкото беше преди 10 дни ,продавах , 38 ми е все още висока........
                            Купува се когато е еФтино...вярно малко бройки ,повече в БТХ ...
                            Не ми отговори на въпроса ..
                            Вярваш ли във източването на Гагарин с тези покупки и вярваш ли във фалита на Гагарин заради тези покупки...
                            Не е препоръка.....
                            Фалит?!?! Мажорът лабилен в маньоврите, но чак пък дотам да я докара, не ми се вярва.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

А кога да купувам ,на 52 лв колкото беше преди 10 дни ,продавах , 38 ми е все още висока........
                              Вярваш ли във източването на Гагарин с тези покупки и вярваш ли във фалита на Гагарин заради тези покупки...
                              Не е препоръка.....
                              Пак ти прочетох предния пост и нямам впечатление, че си ми задал въпрос. Явно нещо има шум в тръбата.
                              Ако съм чул със сигурност въпрос от теб, ще отговоря, ако не искам по някаква причина да отговарям, ще ти се обадя на лични, знаеш как комуникираме.
                              Няма значение, нека отговоря няколко думи.
                              Думата несъстоятелност в този момент е по-скоро неподходяща за Гага, не искам да ги слагам заедно.
                              Покупките на тези странни активи не са аргументирани убедително. И при предната покупка, а и сега не разбирам, защо са му на Гага тези активи. Кога са дали ясно сигнал, че липсата на складови площи и печатарски капацитет им пречи на работата? Аз поне не съм чувал, което не е пречка да съм в грешка. Ако ще се почва нов бизнес и ще се сменя предмет на дейност, да се свиква ОС за приемане на нов устав и т.н., по реда си.
                              Тук има и един по-общ аспект. Аз вяравам, че само срещата на две свободни и суверенни воли на терена на един немонополизиран пазар води до незкривена сделка. В тази връзка, ако се влезе в бизнес отношения с компании, където мен и теб ни няма, но пък мажо е там, гарантирам ти, че нашите интереси ще пострадат.
                              Знам, че искаш да кажа нещо ярко и кратко и ясно!
                              Ще те разочаровам по повод на втория въпрос (за източването). Вътрешното ми чувство и съмненията ми са едно, информацията и доказателствата са нещо друго. Особено при това СПИ Еоод мъглата е пълна. Защо има мъгла?
                              Ще ти кажа, че изпитвам дълбок дискомфорт и съжалявам, че не продадох около 45.

Коментар

Последното уведомление с разпокъсана и частично невярна информация (за несвързаност), статията и нашите коментари за пореден път вдигнаха толкова тиня от дъното, че видимостта е практически "нула".
                                Доколкото СПИ Еоод току-що е попаднало в радара, работим с допускания и предположения и вероятно си прав, че е глупаво да се занимаваме с неясни хипотези. Лошо е, че някои хипотези са толкова застрашителни, че на мен ми светна лампата за тревога. А пък ние сме се превърнали в толкова толелиращи неприемливи явления и действия, че ако не се заниемаем сега, няма да се занимаем никога. И в блатото бфб ще продължи зловонна тлен.
                                В главата ми се оформяше почти завършена идея да напиша нещо по-подробно - делово и строго по бизнес, в отговор на поста на колегата kaputov, но след тази ти реакция започвам да се чувствам разколебан.
                                Изненадан съм, че купуваш баш сега!
                                За теб не знам, ама аз със сигурност не искам да имам никакво участие в печатането на вестници, дори далечно и индиректно.
                                А иначе си го описал добре: угодия и оправия няма при хората, гледа се едностранно и предубедено.

Не е препоръка.....

Коментар

Working...
                                X