If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Г-н Груев, Вие си продадохте единствената акция в 1CZ на безценица и долавям някаква нотка на неудовлетворение в писанията Ви. Да сравнявате Гагарин и Чезовете е много находчиво, но най-малката разлика е, че вторите не си купуват пустеещи логистични бази в Дружба/още пустее/ и печатници във Враждебна. Освен това Ковачки има сили само за теца. Останалото се надявам да го вземат едни други хора в съдружие с други други хора и още едни други хора и мисля че до няколко дни ще стане ясно, ако ЕВБР одобри схемата. А относно подаянията, щом смятате, че да си купиш акции, да изчакаш цената им да се покачи и тогава да ги продадеш е подаяние, то аз смятам темата за приключена.
Не си ме разбрал - аз лично се кефя на ЧеЗе-то, а нотка на неудовлетвореност няма, няма и как да има. Само казвам, че там ситуацията е същата като като (както и на 90% от борсата) - надяваш се мажо да е коректен, а колко ти е вярата в мажо си личи от факта, че най-голямата мечта на всеки акционер е дружеството да се продаде на друг Успех желая и изпълнени прогнози
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Без и аз да искам да се меся, тъй като нямам акции тук, но изказването ти е доста странно като за човек, който има акции в друг голям монополист и "кръвопиец", и който се надява на подаяние от пая, като тайнчико вярва, че компнията му ще се продаде на нещо различно от Ковачки. И още по-странно там вади ЕБИТДА, П/Е и т.н., а тук ги нарича безсмислени - интересен двоен стандарт или?
Г-н Груев, Вие си продадохте единствената акция в 1CZ на безценица и долавям някаква нотка на неудовлетворение в писанията Ви. Да сравнявате Гагарин и Чезовете е много находчиво, но най-малката разлика е, че вторите не си купуват пустеещи логистични бази в Дружба/още пустее/ и печатници във Враждебна. Освен това Ковачки има сили само за теца. Останалото се надявам да го вземат едни други хора в съдружие с други други хора и още едни други хора и мисля че до няколко дни ще стане ясно, ако ЕВБР одобри схемата. А относно подаянията, щом смятате, че да си купиш акции, да изчакаш цената им да се покачи и тогава да ги продадеш е подаяние, то аз смятам темата за приключена.
Ценя мненията Ви, но точно при тази компания P/E няма никакво значение. Каквито и да са печалбите, знаете къде отидоха предишните години, а за 2017 г., без значение колко е, пак ще отиде за някой безмислен пеевски имот.
Ще видим тепърва новата печтница колко ще работи и какви пари ще вади. Но печатница в Пловдив да купи печатница в София, при това на изглеждаща доста добра цена никак не съм убеден че е нещо лошо. Времето ще покаже! Иначе на пазара има бая дружества с кофти мажовци дето обаче са оценени пресериозно, а тук си правят пари и се търгуват на EV/EBITDA около 3 и P/E 6. Да продължават да работят така, пък дано мениджмънта покаже малко повече отношение към пазара.
Ценя мненията Ви, но точно при тази компания P/E няма никакво значение. Каквито и да са печалбите, знаете къде отидоха предишните години, а за 2017 г., без значение колко е, пак ще отиде за някой безмислен пеевски имот. Колкото и бодро да се настройвате, точно от това прасенце едва ли ще има кюфтенце. Дано да е вярно, че е закъсал за пари с "хубави хора" и да продаде Гагарин. Тогава вече може хорошо. Успех все пак!
Без и аз да искам да се меся, тъй като нямам акции тук, но изказването ти е доста странно като за човек, който има акции в друг голям монополист и "кръвопиец", и който се надява на подаяние от пая, като тайнчико вярва, че компнията му ще се продаде на нещо различно от Ковачки. И още по-странно там вади ЕБИТДА, П/Е и т.н., а тук ги нарича безсмислени - интересен двоен стандарт или?
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Такъв си е нашият пазар, много е забавно. Някой беше казал за БФБ - сякаш търгуват бавноразвиващи се и това му е най-хубавото. В някой момент пазара проглежда и става луда работа. Само търпение да има човек и възможност да чака. Е добрата диверсификация е важна според мен, за да можеш да чакаш.
Не, нищо подобно, този който го е казал, вероятно търгува позиции като тази, синергон, топливо и други подобни, в които си мисли че е диверсифицирал!
На цена 35 лева P/E 5.66 ли го изкарвате и вие? Готин пазар
И не говорим за няякакви еднократни печалби, такива си правят последните 3 години.
Ценя мненията Ви, но точно при тази компания P/E няма никакво значение. Каквито и да са печалбите, знаете къде отидоха предишните години, а за 2017 г., без значение колко е, пак ще отиде за някой безмислен пеевски имот. Колкото и бодро да се настройвате, точно от това прасенце едва ли ще има кюфтенце. Дано да е вярно, че е закъсал за пари с "хубави хора" и да продаде Гагарин. Тогава вече може хорошо. Успех все пак!
Такъв си е нашият пазар, много е забавно. Някой беше казал за БФБ - сякаш търгуват бавноразвиващи се и това му е най-хубавото. В някой момент пазара проглежда и става луда работа. Само търпение да има човек и възможност да чака. Е добрата диверсификация е важна според мен, за да можеш да чакаш.
Невъзможно викаш, а ...я виж радиаторчетата със съизмерима ебитда как имат 3.2 пъти по голям маркет кап. Ако още го сурнат и повече дори не са невероятни някой ден. Само в момента в който тлъстия се махне ( дай боже) и ще има дабъл.
Привет Пип! Не казах че е невъзможно, а че над моите очаквания в момента) Ще се радвам и на повече естествено като всички "държачи" на папирата )))
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Невъзможно викаш, а ...я виж радиаторчетата със съизмерима ебитда как имат 3.2 пъти по голям маркет кап.
Ако още го сурнат и повече дори не са невероятни някой ден.
Само в момента в който тлъстия се махне ( дай боже) и ще има дабъл.
За Дидо ли говориш? Къде да се маха? Той сега е във вихъра си - кеш бол , власт бол.......
тук ще купувам като гледам.))) Остава да сметна къде ще е първата оферта, но това може и да почака засега)))) Моя отговор на бфб-мечките е че съм 40% кеш в момента. Като за малка корекция - малко но от сърце ))))) Но ще изчакам и по-изгодни оферти)))) Както каза БСЕ - с дисциплина към прогрес!!!))))))
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Невъзможно викаш, а ...я виж радиаторчетата със съизмерима ебитда как имат 3.2 пъти по голям маркет кап.
Но това за 150% даже и на мен ми идва в повече)))) дано си прав
Коментар