IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Юрий Гагарин АД (YGAG / GAGBT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Начев, какво пак се опиваш да речеш иносказателно...
    Че има един голям шопар и за него се грижат поне още 2 също така добре угоени свини баш по върховете, нали.
    Ми това и децата в детската градина си го знаят....ма що от това ?
    Неслучайно заради тия зурли се търгуваме поне 3-4 пъти по евтино.

Нейсе, се един ден ще дойде хепи коледа.
    Чета и препрочитам и не мога да намеря отговор
    Възможно ли е Пип да има нещо против тоз могъщ идейнопсихологически похват, какъвто е иносказателността. Още повече, че добрите нрави, възпитанието и буквата на закона възпрепятстват разпространяването на уронващи престижа твърдения.
    Аз само деликатно посочвам на колегите, че публикациите продължават и не трябва да губят сън и почва под краката си.
    Сериозни медии сочат с пръст и питат защитниците на държавата и регулатора: Какво става?
    Следва грохотна тишина.
    Какво като аз говоря иносказателно, а Пип използва някаква там грозна дума, пък някои медии директно сочат върха?!
    Всички видове поведение биват нагло игнорирано.
    За цял мандат върнаха няколко проспекта на второ и третостепенни играчи и после шефът беше възнаграден с голям пост и разширени права. От това поне да беше процъфтяла борсата за череши, а то и там последният сезон беше пълен провал. Нещо повече - Цялата дясна общност, която иначе се затруднява да направи заедно съвсем елементарни неща, този път възроптаха съвместно, защото мераците съвсем не са трудни за разгадаване и .... какво стана?
    Грохотна тишина.
    Значи към приказките и действията на иносказателите, Пип, медиите прибавяме и политиците и пак нищо.

С което вероятно искам да кажа, че въпреки смисловата логическа несъстоятелност от добри очаквания в резултат на подобно поведение /използване на езика на Езоп/, похватът ми по нищо не личи да е по-лош от твоя, а и други похвати.
    Резултат все няма!

Коментар

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
      Пуснах едно любопитно видео в табашката тема.
      Там има едни прелюбопитни съждения, размишления и прозрения по повод на това, че определени публични компании, техните номинални /а оттам и техните реални/ собственици се държат по един меко казано странен начин, който вероятно издава, че всъщност на тях им е в общи линии напълно безразлично за състоянието на обществения им имидж. И още има някакви особени твърдения, че колчем се чуят имената на тези компании и всички иначе пресериозни и смазващи с респект обикновения гражданин институции, грохотно примижават.

С което по никакъв начин не твърдя, че това може да има нещо с ЮГ, ама ей-така докато ми се плъзгаше волно погледа по списък с компании и ... взе че случайно се закачи тук.
      Начев, какво пак се опиваш да речеш иносказателно...
      Че има един голям шопар и за него се грижат поне още 2 също така добре угоени свини баш по върховете, нали.
      Ми това и децата в детската градина си го знаят....ма що от това ?
      Неслучайно заради тия зурли се търгуваме поне 3-4 пъти по евтино.

Нейсе, се един ден ще дойде хепи коледа.

Коментар

• Пуснах едно любопитно видео в табашката тема.
        Там има едни прелюбопитни съждения, размишления и прозрения по повод на това, че определени публични компании, техните номинални /а оттам и техните реални/ собственици се държат по един меко казано странен начин, който вероятно издава, че всъщност на тях им е в общи линии напълно безразлично за състоянието на обществения им имидж. И още има някакви особени твърдения, че колчем се чуят имената на тези компании и всички иначе пресериозни и смазващи с респект обикновения гражданин институции, грохотно примижават.

С което по никакъв начин не твърдя, че това може да има нещо с ЮГ, ама ей-така докато ми се плъзгаше волно погледа по списък с компании и ... взе че случайно се закачи тук.

Коментар

• Първоначално изпратено от noko6 Разгледай мнение
          ... и щом КФН си затваря очите,защо да не го правят?
          Kakво беше т'ва КФН
          Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Измекярска работа, да го кажем на тейния език! Добре че фундамента е добър (работи на шест) и е напред и нагоре, И дано се въздаде на всеки според делата, че аман от измекяри, После ни е криво, защо на черешаря черешите му са в главата а не акциЙте
            Не е препоръка... !!!
            "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
              Да продадат не на загуба и останалата част от имота, ако ще на най-свързаното лице пак бих бил много доволен..
              Така,ама сделката е м/у заинтересовани лица ,обявената цена е над 7.% от активите и според чл.114,ал.1,т1,б."б" трябваше да бъдат овластени от ОСА.Ама управителите на дружествата на ДП не обичат да се съобразяват с писаните закони.Те си действат по техни си правила,които едва ли предвиждат гювеч за миноритарите. А и щом КФН си затваря очите,защо да не го правят?

Коментар

• Това прехвърляне на пари към Гагата ми намирисва на дивидент. Но кога?

Коментар

• Да продадат не на загуба и останалата част от имота, ако ще на най-свързаното лице пак бих бил много доволен. А относно Техномаркет - те май трябва да се махат от магазина до Метро, то това хале е на половин километър от там, интересен вариант.

Коментар

• В ИР се появи инфо за сделката със склада.Имота е Сграда, пл.No - 172, предназначение - Складова база, склад, парцел - 2, площ по док. - 3575.000 кв. м Купувач(Частна собственост) - ЕИК / БУЛСТАТ 200586330 ТЕХНОМАРКЕТ БЪЛГАРИЯ / К енд К Електроникс / ...отново сделка със свързани лица

Коментар

• Период EV/Sales Цена
                      2004 Q4 0,68 23,50
                      2004 Годишен 0,67 23,50
                      2005 Q1 0,79 29,60
                      2005 Q2 0,64 23,50
                      2005 Q3 0,69 31,00
                      2005 Q4 0,75 25,10
                      2005 Годишен 0,74 25,10
                      2006 Q1 0,99 30,50
                      2006 Q2 1,18 40,20
                      2006 Q3 1,29 43,00
                      2006 Q4 1,09 32,01
                      2006 Годишен 1,04 32,01
                      2007 Q1 0,98 32,00
                      2007 Q2 1,15 37,50
                      2007 Q3 2,28 89,99
                      2007 Q4 2,53 117,00
                      2007 Годишен 2,55 117,00
                      2008 Q1 2,35 97,98
                      2008 Q2 1,61 62,89
                      2008 Q3 1,49 53,80
                      2008 Q4 0,87 22,99
                      2008 Годишен 0,87 22,99
                      2009 Q1 0,63 15,50
                      2009 Q2 0,64 17,45
                      2009 Q3 0,99 39,00
                      2009 Q4 0,99 36,89
                      2009 Годишен 0,99 36,89
                      2010 Q1 0,82 33,98
                      2010 Q2 0,72 32,12
                      2010 Q3 0,94 43,50
                      2010 Q4 0,95 39,80
                      2010 Годишен 0,94 39,30
                      2011 Q1 1,04 42,00
                      2011 Q2 0,97 40,50
                      2011 Q3 0,81 33,49
                      2011 Q4 0,69 27,75
                      2011 Годишен 0,71 28,50
                      2012 Q1 0,66 29,80
                      2012 Q2 0,75 25,50
                      2012 Q3 0,67 27,78
                      2012 Q4 0,76 31,00
                      2012 Годишен 0,63 25,00
                      2013 Q1 1,06 39,80
                      2013 Q2 0,92 41,00
                      2013 Q3 1,11 65,00
                      2013 Q4 1,00 64,98
                      2013 Годишен 0,99 65,20
                      2014 Q1 0,69 53,00
                      2014 Q2 0,62 43,00
                      2014 Q3 0,63 42,50
                      2014 Q4 0,57 42,00
                      2014 Годишен 0,55 39,74
                      2015 Q1 0,51 33,50
                      2015 Q2 0,47 35,00
                      2015 Q3 0,65 46,00
                      2015 Q4 0,79 49,00
                      2015 Годишен 0,75 45,30
                      2016 Q1 0,59 35,90
                      2016 Q2 0,52 27,00
                      2016 Q3 0,53 33,00
                      2016 Q4 0,53 37,10
                      2016 Годишен 0,52 35,67
                      2017 Q1 0,64 49,00
                      2017 Q2 0,58 38,90
                      2017 Q3 0,56 35,10
                      Имаме малки различия в изчисляването на EV с BSEtrader, но е поносимо. До няколко месеца ще мина към неговия начин - имам още предварителна подготовка.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                        Абе, заслужава ... виж по-добре да не направят някоя мезерийка от типа Лесопласта или Инсчето, че тогава да видиш, как ще слизаме от клона, ако сме се накачорили едно стадо маймуни
                        Така си е, варианта за чиста акция никога не трябва се изключва Особено за контрарен картон като тоя.
                        И все пак от 30 до 0 си е доста по малко отколкото до 120-40.
                        А и аз нямам толкова големи топки като bse че да и посветя такъв % от портфейла. Всъщност някъде наполовина на него съм, ама реално още 4 пъти по малко имайки предвид дела си на бфб.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel
                          ...и след петилетка да е - пак си заслужава.
                          Абе, заслужава ... виж по-добре да не направят някоя мезерийка от типа Лесопласта или Инсчето, че тогава да видиш, как ще слизаме от клона, ако сме се накачорили едно стадо маймуни
                          Не е препоръка... !!!
                          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от Intern-trader Разгледай мнение
                            Тъй че, цената определено трябва да е друга (ако я даде пазара), но мнително към мажоритарите.
                            100% подкрепям!
                            Винаги се стремя да вземам под внимание фактора мажоритар и ако за някои дружества съм склонен да им дам и 20% тегло в портфейла, за други 10% са ми недопустимо много. Иначе тук не си спомням и докато беше на офшорката на ПИБ-аджии някой да се е кефил на мажоритаря. Риск е ясно че има и всички трябва да внимаваме.

Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                            BSE, а поддържаш ли данни за EV по години ? Че нямам много доверие на инфостока...
                            По конкретно ме интересува ев/сейлс.
                            Аз си смятам при излизане на отчети и го имам и този показател, но не към календарни години, а към дата на отчет. Но във времето и тук нещата доста варират, сантимента е от голямо значение.

п.п. от 2010 насам средноаритметично EV/sales ми е 0.72, текущо 0.56
                            Last edited by BSEtrader; 01.11.2017, 13:58.

Коментар

• BSE, а поддържаш ли данни за EV по години ? Че нямам много доверие на инфостока...
                              По конкретно ме интересува ев/сейлс.
                              Хубав показател както за текуща оценка на компания спрямо хисторито и, така и спрямо близки пиъри.

ПС 2007 даже гледам над 120 е ходила. Това е първи таргет само, пак ще ходи...и след петилетка да е - пак си заслужава.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                                Intern-trader,
                                Когато едно предприятие се търгува на нива 2-3 пъти под средните за пазара по различни показатели на базата на текущите резултати, ти да си силно притеснен че резултатите трябва да са по-добри...

Преди 2 дни бях смятал показатели:
                                P/E 5.05x
                                P/B 0.44x
                                P/S 0.27x
                                EV/EBITDA 3.22x

...................
                                По принцип съм склонен да се съглася с теб и да не се съглася. Да, спор няма, че показателите говорят за сериозна подцененост. Масата на печалбата е прилична и цената на акцията има много сериозни резерви. Заедно с това, обаче, подобни врътки на мажоритарите са опасност, която не трябва да се подценява. Тъй като си човек с опит, ще ти припомня за едно подценено преди време дружество Катекс, как от едно предприятие с изключителни резултати, мажоритарите намериха начина да източат дружеството и да му вземат всички наличности - прехвърляне на акции на цена 1 лв, при пазарна многократно по-висока, извадени пари уж като аванси за инвестиции, та черешови градини и какво ли не.. В отчета на Катекс има едни около 40 млв. дадени авансово за инвестиции, които сега след 10 години , от чисто любопитство, разбирам, че още не са направени и парите не са върнати. И като се има предвид, че публична тайна е, че КФН не защитава по-никакъв начин интересите на миноритарите (едно време имаше наивници, които пускаха жалби за нецелесъобразни сделки, за които КФН не направи нищо), нито се самосезира прокуратурата всички трябва да сме много мнителни и да не оставаме на мира мажоритарите.
                                Да припомня и как Банев, даваше заеми на ФК Берое и източваше Полимери.
                                Тъй че, цената определено трябва да е друга (ако я даде пазара), но мнително към мажоритарите.

Коментар

Working...
                                X