IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златни пясъци AД (ZLP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kosto
    Първоначално изпратено от Kosto
    Златни вече остава почти без хотели. Според птиченцата, готвят се и хотел Морско око да събарят. най-големият им хотел...и един от най-новите. На практика в туризма NO NAME вече. Най-добрите времена на строителството минаха. Ваканционните имоти - горещ картоф.. Остава фактурирането на ток, вода и даване на сергии и дюкяни под наем. В тази дейност няма кой знае каква фантазия... Когато обявят с какво ще се занимават от тук нанатък и защо то ще е рентабилно, ще получат и доверие. Общата борсова тенденция разбира се е засилила ефекта...Ta, притесненията за бъдещето, а не отчета от минало свършено е актуално.
    Ами намеренията за развитие в строителството им са очевадни, а рентабилността от тази дейност е повече от голяма един ваканционен комплекс го продават за 60 млн при разходи 20 млн., виж колко получени аванси има в баланса това са пари които тепърва ще се очитат като печалби. Даже и да намалее търсенето на такива имати, то ще е за ниско качественитер не случайно Златните продадоха 2/3 от апартаментите в Златна котва на 2400 евро на квадрат, докато други и на 700-800 не могат да продадат нищо.
    Ако не разбираш какво е да притежаваш цялата инфрастуктура в един от най-големите ни курорти значи не разбираш от бизнес, дефакто така контролират целия курорт дори ако съборят всичките хотели. Всъщност ако е по рентабилно да се изградят ваканционни комплекси на мястото на хотелите защо не, все пак основната цел на едно дружество е да увеличава приходите си и печалбата.
    Иначе не се притеснявай за бъдещето, не случайно приходите последните години на дружуството постоянно растът. Вече са над два пъти по високи от колкото преди години. Тук въпроса не е за бъдещето и за това дали дружеството е печелившо, а кога мениджмънта ще изкара реалните резултати и кога ще стане истинско публично дружество. Ако това стане тези цени в момента ще са като легенда и затова как ако си вкарал тук добра сума пари си могъл за няколко години да станеш наистина богат човек.
    Разбира се дали и кога ще стане предното зависи от собствениците и не се знае дали ще стане и затова има дисконт в цената, но ако ти се считаш че цена 2.8 лв. на акция е реална за такова дружество, значи много бъркаш.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosto
      Златни вече остава почти без хотели. Според птиченцата, готвят се и хотел Морско око да събарят. най-големият им хотел...и един от най-новите. На практика в туризма NO NAME вече. Най-добрите времена на строителството минаха. Ваканционните имоти - горещ картоф.. Остава фактурирането на ток, вода и даване на сергии и дюкяни под наем. В тази дейност няма кой знае каква фантазия... Когато обявят с какво ще се занимават от тук нанатък и защо то ще е рентабилно, ще получат и доверие. Общата борсова тенденция разбира се е засилила ефекта...Ta, притесненията за бъдещето, а не отчета от минало свършено е актуално.

Коментар

• ...

Коментар

• Абе не се ли орентирахте тук кога има и кога няма, има ли избори няма, парите отиват за предизборна кампания, когато няма избори (като тази) година вадят супер резултат, иначе Златните могат спокойно да си вадят по над 20 млн печалби всяка година и го правят, но не всичко излиза на светло.
          Мога да кажа кога акцията ще се изтреля във висините, като Иван Костов излезе от политиката, тогава пари за кампании няма да трябват и може да я осветлят.

Коментар

• и?
            Любов всенародна ...... с думи не можеш да я опишеш ..... от няколко години .....
            мажоритара все едно е бил ученик на цар Киро ...... Тука има .... тука нема....
            Ама за него има .......

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти
              Киф , мажоритара тук ми е любим ....... от няколко години ......
              и?
              Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• Киф , мажоритара тук ми е любим ....... от няколко години ......

Коментар

• Първоначално изпратено от x_etra
                  Първоначално изпратено от kif
                  Първоначално изпратено от Abritus
                  Тук на такива цени трябва да продава само някой хахо или някой супер закъсал за пари. Златни пясъци 30 милиона лева, че то най-западналия мол във Варна дето се строи в момента струва няколко пъти повече, докато дружеството притежава реално сгради, земи, инфраструктура сигурно за над 500 млн. евро. Разбирам световна криза, лош мажооритар, но това тук е все едно да ти продадат триетажна масивна къща с 2 декара двор в Бояна за 10000 лева защото двора не е бил подържан, а къщата не е обитавана от години.
                  както преди доста време бях писъл - сега вече ЗЛП струват колкото хотел Сердика )))
                  нали няма нужда да пускам снимката пак да видите колко са ви сбъркани оценките
                  Да, ама тези сравнения хич не са коректни... Изобщо, каквато и да е капитализацията, какъв е смисълът да си заровиш парите, ако никога няма да получиш дивидент.

Хубавото на тази криза е, че ще отсее кофти мажоритарите в БГ, така си мисля аз...
                  мойто момче, с тези 2 лв. от днес вече падна и под цената на хотел Сердика платена в реални БГ левчета - дали е реално или не това е пълен Абсурд.
                  Тоя дето продаваше до вчера на 4 лв. ме кефеше, ама тоя дето днес продаде на 2 лв. да си взема гегата и да ходи да си пасе овцете - дано да ме разбираш!
                  Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• Първоначално изпратено от kif
                    Първоначално изпратено от Abritus
                    Тук на такива цени трябва да продава само някой хахо или някой супер закъсал за пари. Златни пясъци 30 милиона лева, че то най-западналия мол във Варна дето се строи в момента струва няколко пъти повече, докато дружеството притежава реално сгради, земи, инфраструктура сигурно за над 500 млн. евро. Разбирам световна криза, лош мажооритар, но това тук е все едно да ти продадат триетажна масивна къща с 2 декара двор в Бояна за 10000 лева защото двора не е бил подържан, а къщата не е обитавана от години.
                    както преди доста време бях писъл - сега вече ЗЛП струват колкото хотел Сердика )))
                    нали няма нужда да пускам снимката пак да видите колко са ви сбъркани оценките
                    Да, ама тези сравнения хич не са коректни... Изобщо, каквато и да е капитализацията, какъв е смисълът да си заровиш парите, ако никога няма да получиш дивидент.

Хубавото на тази криза е, че ще отсее кофти мажоритарите в БГ, така си мисля аз...

Коментар

• хахаха г-н Инсайдера, не е препоръка, бех забравил да го кажа налЕ ? /просто така сме го преценили, че и носиме и морална отговорност към капиталчето у нашия скромен портфейл а и едно големо куче неможе се пребори с това увълчено мечо сборище, но всеки си има право на играта. А Нали Ксетра въведоха за да нема манипулации значи да спиме спокойно /
                      е тук-там се изкуших за дребни опити да се играе антипазарно, /както се оказва/ но не върви Инсайдере, не върви такава игра, ако спадахме като американците можеше и да върви, но ние спадаме 2,5 пъти по-бързо??, а и си го позволявах рядко само с готините акции като Бордчето, Фазерчето, Неохимчето, т.н. където и имам все още, но не много за съжаление, заради тези мечи времена ...
                      Но не може минеме без дъно г-н Инсайдер, а сега налЕ и пак КК гледат некои кобокси дали нема да даде бойния знак, да даде пример за растежа един друг се гледат и немогат се видят големо дебнене, големо нещо

Коментар

• Първоначално изпратено от Слънчев вятър
                        Abritus, щом дружеството функционира с печалба, /а печалбата е кажи-речи колкото капитализацията, собствения капитал е станал 115 мил. и т.н./, то верно няма смисъл да се коментира вече, нещата са странни откъдето и да ги погледне човек.
                        Цените се прекалклулирани не за 1 а за 2 кризи. Но да видим,
                        Щом искат нека гледат Дау-Мяу, че бил спаднал 1,5 пъти за 1 г, /А софикс е спаднал 4 пъти, да не говорим, че продулжаваме да прекалкулираме, т.н./
                        Но Напук на мечките съм решил да не купувам никъде и НИЩО, докато не видя докъде ще го докарат. Да им видя докъде са им силичките искам. и тогава да им отвържа големия пес, да си поиграе малко с "големите" мечки-тарикати
                        В това положение не си сам! И ПФ гледат мечките под лупа а ДФ им хвърлят по някое бурканче с мед от време на време :-))))) хахахахаха
                        МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Ами и аз напоследък не пиша почти във форума, просто безумието е пълно и няма смисъл да се комнтира, мен ме радва че прогнозите за ръст на приходите и утрояване на печалбите са факт, очаквам консолидираната печалба да е още 5-6 мил.
                          А пък цените на акциите в момента не ме интересуват защото дали цената е 2 или 5 лева няма значение просто тук не бих продавал под 15 лева така или иначе.

Коментар

• Abritus, щом дружеството функционира с печалба, /а печалбата е кажи-речи колкото капитализацията, собствения капитал е станал 115 мил. и т.н./, то верно няма смисъл да се коментира вече, нещата са странни откъдето и да ги погледне човек.
                            Цените се прекалклулирани не за 1 а за 2 кризи. Но да видим,
                            Щом искат нека гледат Дау-Мяу, че бил спаднал 1,5 пъти за 1 г, /А софикс е спаднал 4 пъти, да не говорим, че продулжаваме да прекалкулираме, т.н./
                            Но Напук на мечките съм решил да не купувам никъде и НИЩО, докато не видя докъде ще го докарат. Да им видя докъде са им силичките искам. и тогава да им отвържа големия пес, да си поиграе малко с "големите" мечки-тарикати

Коментар

• Първоначално изпратено от lipsata
                              Добре, добре, 13 809 хил. лева печалба гледам, а що така днес 2,80 лева е акцииката на кого не му издържаха нервите да си признае за 9 месеца печалбата я смятам 2,12 лева на акция, но както е тръгнало няма да се учудя ако видя и цени под 2 лева за справка "Петър Караминчев" АД

Не е препоръка, имам акции в "Златни Пясъци" АД

Аз затова не коментирам вече тук защото просто е абсурдно, както върви накрая на годината П/Е от ще е 0.5 и не мисля че може въобще да се снабдява с "Петър Караминчев" АД, което изцяло зависи от синергон дали ще бъде източено или не.
                              Аз по скоро бих си продал къщата си отколокото 1 акция на цена 2.8 лева на златните. Пък и няма да се учудя ако решат тази година да не почват нов обект, за да продадат апартаментите от стария спокойно и да решат да раздадат девидент по-висок от цената на акцията.
                              Но както се казва нали сме в абсурдистан.

PS: Ако някой се загледа в отчета може да забележи че са продадени активи за балансова стойност 178 хил. лева за 6.6 мил.лева 37 пъти над балансовата си стойност и да си направи сметка дали тези 95 мил активи на дружеството стуват 16мил лева пазарната капитализация в момента или по скоро реалната цена и на дружеството е 37 пъти по висока.

Коментар

• Добре, добре, 13 809 хил. лева печалба гледам, а що така днес 2,80 лева е акцииката на кого не му издържаха нервите да си признае за 9 месеца печалбата я смятам 2,12 лева на акция, но както е тръгнало няма да се учудя ако видя и цени под 2 лева за справка "Петър Караминчев" АД

Не е препоръка, имам акции в "Златни Пясъци" АД
                                lipsata

Коментар

Working...
                                X