Първоначално изпратено от SEBULBA
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златни пясъци AД (ZLP)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Abritushttp://imoti.investor.bg/?cat=122&id=71758
Не работещ хотел на Златните да струва повече от цялото дружество Златни АД, ако това е борса, то на. Пълна пародия.
ПЪЛЕН ЦИРК
тук някой ме обвини, че съм бил некоректен като съм сравнявал съборетината Сердика с ЗЛП, ето Ви по-нагледен примерВсеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата
Коментар
-
http://imoti.investor.bg/?cat=122&id=71758
Не работещ хотел на Златните да струва повече от цялото дружество Златни АД, ако това е борса, то на. Пълна пародия.
Коментар
-
Защото приех, че на територията на Златните ще имат ценово предимство, ако строят на собствена зема. Както досега (Зл.котва, Игликите етс.) Иначе са в "нормална" конкуренция с всички инвеститори / строителни фирми. Там не мога да коментирам конкурентноспособността им, но се натрапва усещането, че маржът на печалба в този бранш, макар и относително висок, пада. Утре е по-важно от днес за акцията..
За мениджмънта за сега съдя само по действията му. Повече прозрачност би било по-добре, да.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kosto- За фирмата: В момента трендът е лош, да, но според мен надценявате много строителството и бъдещето му на територията на Златни пясъци. Приемаме, че по актуални цени имотите им са подценени, както и капитализацията. Не виждам обаче каква ще е реализацията на тези имоти с невероятна печалба (останаха основно над околовръстното). Те си седяха и преди имотния бум там.. и пари не са носили...остава дейността на фирмата...Х-м каква всъщност беше тя?
- А за курса на акцията: когато обърне трендът, изберете със затворени очи 10 акции и поне 7-8 от тях ще бъдат печеливши!
- А дали мениджмънтът ще се промени радикално към дребните акционери? Ще разберем...
Коментар
-
- За фирмата: В момента трендът е лош, да, но според мен надценявате много строителството и бъдещето му на територията на Златни пясъци. Приемаме, че по актуални цени имотите им са подценени, както и капитализацията. Не виждам обаче каква ще е реализацията на тези имоти с невероятна печалба (останаха основно над околовръстното). Те си седяха и преди имотния бум там.. и пари не са носили...остава дейността на фирмата...Х-м каква всъщност беше тя?
- А за курса на акцията: когато обърне трендът, изберете със затворени очи 10 акции и поне 7-8 от тях ще бъдат печеливши!
- А дали мениджмънтът ще се промени радикално към дребните акционери? Ще разберем...
Коментар
-
Тук въпроса не е за бъдещето и за това дали дружеството е печелившо, а кога мениджмънта ще изкара реалните резултати и кога ще стане истинско публично дружество. Ако това стане тези цени в момента ще са като легенда и затова как ако си вкарал тук добра сума пари си могъл за няколко години да станеш наистина богат човек.
Разбира се дали и кога ще стане предното зависи от собствениците и не се знае дали ще стане и затова има дисконт в цената, но ако ти се считаш че цена 2.8 лв. на акция е реална за такова дружество, значи много бъркаш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от KostoПървоначално изпратено от AbritusАми намеренията за развитие в строителството им са очевадни, а рентабилността от тази дейност е повече от голяма един ваканционен комплекс го продават за 60 млн при разходи 20 млн., виж колко получени аванси има в баланса това са пари които тепърва ще се очитат като печалби... Даже и да намалее търсенето на такива имати, то ще е за ниско качественитер не случайно Златните продадоха 2/3 от апартаментите в Златна котва на 2400 евро на квадрат, докато други и на 700-800 не могат да продадат нищо...
Ако не разбираш какво е да притежаваш цялата инфрастуктура в един от най-големите ни курорти значи не разбираш от бизнес, дефакто така контролират целия курорт дори ако съборят всичките хотели. Разбира се дали и кога ще стане предното зависи от собствениците и не се знае дали ще стане и затова има дисконт в цената, но ако ти се считаш че цена 2.8 лв. на акция е реална за такова дружество, значи много бъркаш.
- Точно защото продажбите влизат като еднократен ефект без да е ясно какво ще се прави от тук нанатък с парите няма доверие
- Да, какво е да притежаваш "цялата инфраструктура" и кое по точно притежават те? Къде на Златни виждаш възможност АД-то да направи нещо атрактивно и колко ще носи то? Те фактурират ток, вода и дават малки бараки под наем. Да и преотдават конц. за плажа на трети лица, но не знам тази година как се развиха там нещата. Това е! Няма друго! Останалото вече НЕ Е тяхно.
В тази работа аз виждам фантазия, колкото в един АДСИЦ за имоти.
И Аквапаркът като го гледаш: много земя на Златни, ама реално няма приходите на семеен хотел.. на 3-та линия. Всичките битови кръчми около Златни не са на Златни и едва вързват двата края в зависимост от сключените договори. Магазини вече има достатъчно. За хотели не става въпрос въобще - все пак продадоха на първа линия...
Освен да строят блокове, но играта свърши! Любопитен съм да узная, какво точно и КЪДЕ ще го правят.
- цената и според мен е ниска, но то е съвсем различно нещо от перспективите на Златните. В общия тренд е нормално всичко да потъва, но някои повече - където няма доверие. За краткосрочна спекула често има място навсякъде..само пълните каси да не съвпаднат с кофти тренд, както в момента. Не е препоръка. Ако някой вижда нещо, което аз не виждам, нека сподели!
Сам набара нещата, златните имат активи за стотици милиони и към момента приходите са пъти в повече от показване, дори да не се развива дружеството и дори да запада, то пак струва в пъти повече от сегашното. А не се бой кризата на имотния пазар няма да е вечна, тя даже ще е в полза на дружеството. За разлика от повечето стоителни фирми, златните не разчита само на този бизнес и една криза която отвее значителен брой от другите стоителни фирми строили основно на кредит, ще му даде възможност след това да се утвърди като значителен стоителен предприемач, имайки средствата и опита в стоителството.
Коментар
-
Първоначално изпратено от AbritusАми намеренията за развитие в строителството им са очевадни, а рентабилността от тази дейност е повече от голяма един ваканционен комплекс го продават за 60 млн при разходи 20 млн., виж колко получени аванси има в баланса това са пари които тепърва ще се очитат като печалби... Даже и да намалее търсенето на такива имати, то ще е за ниско качественитер не случайно Златните продадоха 2/3 от апартаментите в Златна котва на 2400 евро на квадрат, докато други и на 700-800 не могат да продадат нищо...
Ако не разбираш какво е да притежаваш цялата инфрастуктура в един от най-големите ни курорти значи не разбираш от бизнес, дефакто така контролират целия курорт дори ако съборят всичките хотели. Разбира се дали и кога ще стане предното зависи от собствениците и не се знае дали ще стане и затова има дисконт в цената, но ако ти се считаш че цена 2.8 лв. на акция е реална за такова дружество, значи много бъркаш.
- Точно защото продажбите влизат като еднократен ефект без да е ясно какво ще се прави от тук нанатък с парите няма доверие
- Да, какво е да притежаваш "цялата инфраструктура" и кое по точно притежават те? Къде на Златни виждаш възможност АД-то да направи нещо атрактивно и колко ще носи то? Те фактурират ток, вода и дават малки бараки под наем. Да и преотдават конц. за плажа на трети лица, но не знам тази година как се развиха там нещата. Това е! Няма друго! Останалото вече НЕ Е тяхно.
В тази работа аз виждам фантазия, колкото в един АДСИЦ за имоти.
И Аквапаркът като го гледаш: много земя на Златни, ама реално няма приходите на семеен хотел.. на 3-та линия. Всичките битови кръчми около Златни не са на Златни и едва вързват двата края в зависимост от сключените договори. Магазини вече има достатъчно. За хотели не става въпрос въобще - все пак продадоха на първа линия...
Освен да строят блокове, но играта свърши! Любопитен съм да узная, какво точно и КЪДЕ ще го правят.
- цената и според мен е ниска, но то е съвсем различно нещо от перспективите на Златните. В общия тренд е нормално всичко да потъва, но някои повече - където няма доверие. За краткосрочна спекула често има място навсякъде..само пълните каси да не съвпаднат с кофти тренд, както в момента. Не е препоръка. Ако някой вижда нещо, което аз не виждам, нека сподели!
Коментар
Коментар