IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златни пясъци AД (ZLP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SEBULBA
    Първоначално изпратено от malkia Muk
    ima otchet
    13 mln pechalba
    a sega de ?
    Грух-грух...
    какво е това грух-грух, днес са минали 5 акции по 3 лв. Голямо надгрухване е било ))) Грух-грух...

Коментар

• И ко праиме сега - на некво дробно число П/Е май ще търгуваме...

Коментар

• Първоначално изпратено от malkia Muk
        ima otchet
        13 mln pechalba
        a sega de ?
        Грух-грух...

Коментар

• ima otchet
          13 mln pechalba
          a sega de ?
          търся преподавателка, за уроци по пиано, математика, масаж и испански

Коментар

• Първоначално изпратено от Abritus
            http://imoti.investor.bg/?cat=122&id=71758

Не работещ хотел на Златните да струва повече от цялото дружество Златни АД, ако това е борса, то на. Пълна пародия.
            +1111111111111111
            ПЪЛЕН ЦИРК

тук някой ме обвини, че съм бил некоректен като съм сравнявал съборетината Сердика с ЗЛП, ето Ви по-нагледен пример
            Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• http://imoti.investor.bg/?cat=122&id=71758

Не работещ хотел на Златните да струва повече от цялото дружество Златни АД, ако това е борса, то на. Пълна пародия.

Коментар

• http://www.pozvanete.bg/news.php?id=40660

Коментар

• http://www.pozvanete.bg/news.php?id=40660

Коментар

• Защото приех, че на територията на Златните ще имат ценово предимство, ако строят на собствена зема. Както досега (Зл.котва, Игликите етс.) Иначе са в "нормална" конкуренция с всички инвеститори / строителни фирми. Там не мога да коментирам конкурентноспособността им, но се натрапва усещането, че маржът на печалба в този бранш, макар и относително висок, пада. Утре е по-важно от днес за акцията..
                    За мениджмънта за сега съдя само по действията му. Повече прозрачност би било по-добре, да.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosto
                      - За фирмата: В момента трендът е лош, да, но според мен надценявате много строителството и бъдещето му на територията на Златни пясъци. Приемаме, че по актуални цени имотите им са подценени, както и капитализацията. Не виждам обаче каква ще е реализацията на тези имоти с невероятна печалба (останаха основно над околовръстното). Те си седяха и преди имотния бум там.. и пари не са носили...остава дейността на фирмата...Х-м каква всъщност беше тя?

- А за курса на акцията: когато обърне трендът, изберете със затворени очи 10 акции и поне 7-8 от тях ще бъдат печеливши!
                      - А дали мениджмънтът ще се промени радикално към дребните акционери? Ще разберем...
                      Ами защо мислиш че ще стоят само на Златните и само на собствени имати, като имат организация да изградят ваканционен комплекс 180 апартамента за 9 месеца, защо да не го направят и на друго място освем златните, имат средствата и опит в строителството. За мен единствената причина за ниска цена тук е мениджмънта, но това все пак не обяснява текущите нива.

Коментар

• - За фирмата: В момента трендът е лош, да, но според мен надценявате много строителството и бъдещето му на територията на Златни пясъци. Приемаме, че по актуални цени имотите им са подценени, както и капитализацията. Не виждам обаче каква ще е реализацията на тези имоти с невероятна печалба (останаха основно над околовръстното). Те си седяха и преди имотния бум там.. и пари не са носили...остава дейността на фирмата...Х-м каква всъщност беше тя?

- А за курса на акцията: когато обърне трендът, изберете със затворени очи 10 акции и поне 7-8 от тях ще бъдат печеливши!
                        - А дали мениджмънтът ще се промени радикално към дребните акционери? Ще разберем...

Коментар

• Тук въпроса не е за бъдещето и за това дали дружеството е печелившо, а кога мениджмънта ще изкара реалните резултати и кога ще стане истинско публично дружество. Ако това стане тези цени в момента ще са като легенда и затова как ако си вкарал тук добра сума пари си могъл за няколко години да станеш наистина богат човек.
                          Разбира се дали и кога ще стане предното зависи от собствениците и не се знае дали ще стане и затова има дисконт в цената, но ако ти се считаш че цена 2.8 лв. на акция е реална за такова дружество, значи много бъркаш.
                          И аз исках нещо подобно да кажа ........иначе акциите ги продадох след ,като излезнаха от Софикс ..... с малка загуба.....

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosto
                            Първоначално изпратено от Abritus
                            Ами намеренията за развитие в строителството им са очевадни, а рентабилността от тази дейност е повече от голяма един ваканционен комплекс го продават за 60 млн при разходи 20 млн., виж колко получени аванси има в баланса това са пари които тепърва ще се очитат като печалби... Даже и да намалее търсенето на такива имати, то ще е за ниско качественитер не случайно Златните продадоха 2/3 от апартаментите в Златна котва на 2400 евро на квадрат, докато други и на 700-800 не могат да продадат нищо...
                            Ако не разбираш какво е да притежаваш цялата инфрастуктура в един от най-големите ни курорти значи не разбираш от бизнес, дефакто така контролират целия курорт дори ако съборят всичките хотели. Разбира се дали и кога ще стане предното зависи от собствениците и не се знае дали ще стане и затова има дисконт в цената, но ако ти се считаш че цена 2.8 лв. на акция е реална за такова дружество, значи много бъркаш.
                            - Къде ще се развиват в строителството? На територията на Златни ли? 60/20 е минало. Златна котва се продаде в най-добрите за имотите времена, на първа линия = минало. На първа линия нямат вече нищо освен Адмирал. Не вярвам да го пипнат. Да и Морско око, за който вече писах - 1 година работа... Повярвай, никой не го интересува "качествено строителство" на 3-та линия..но и там няма вече място, а и "инфраструктура" не остана.
                            - Точно защото продажбите влизат като еднократен ефект без да е ясно какво ще се прави от тук нанатък с парите няма доверие
                            - Да, какво е да притежаваш "цялата инфраструктура" и кое по точно притежават те? Къде на Златни виждаш възможност АД-то да направи нещо атрактивно и колко ще носи то? Те фактурират ток, вода и дават малки бараки под наем. Да и преотдават конц. за плажа на трети лица, но не знам тази година как се развиха там нещата. Това е! Няма друго! Останалото вече НЕ Е тяхно.
                            В тази работа аз виждам фантазия, колкото в един АДСИЦ за имоти.
                            И Аквапаркът като го гледаш: много земя на Златни, ама реално няма приходите на семеен хотел.. на 3-та линия. Всичките битови кръчми около Златни не са на Златни и едва вързват двата края в зависимост от сключените договори. Магазини вече има достатъчно. За хотели не става въпрос въобще - все пак продадоха на първа линия...
                            Освен да строят блокове, но играта свърши! Любопитен съм да узная, какво точно и КЪДЕ ще го правят.
                            - цената и според мен е ниска, но то е съвсем различно нещо от перспективите на Златните. В общия тренд е нормално всичко да потъва, но някои повече - където няма доверие. За краткосрочна спекула често има място навсякъде..само пълните каси да не съвпаднат с кофти тренд, както в момента. Не е препоръка. Ако някой вижда нещо, което аз не виждам, нека сподели!

Сам набара нещата, златните имат активи за стотици милиони и към момента приходите са пъти в повече от показване, дори да не се развива дружеството и дори да запада, то пак струва в пъти повече от сегашното. А не се бой кризата на имотния пазар няма да е вечна, тя даже ще е в полза на дружеството. За разлика от повечето стоителни фирми, златните не разчита само на този бизнес и една криза която отвее значителен брой от другите стоителни фирми строили основно на кредит, ще му даде възможност след това да се утвърди като значителен стоителен предприемач, имайки средствата и опита в стоителството.

Коментар

• Първоначално изпратено от Abritus
                              Ами намеренията за развитие в строителството им са очевадни, а рентабилността от тази дейност е повече от голяма един ваканционен комплекс го продават за 60 млн при разходи 20 млн., виж колко получени аванси има в баланса това са пари които тепърва ще се очитат като печалби... Даже и да намалее търсенето на такива имати, то ще е за ниско качественитер не случайно Златните продадоха 2/3 от апартаментите в Златна котва на 2400 евро на квадрат, докато други и на 700-800 не могат да продадат нищо...
                              Ако не разбираш какво е да притежаваш цялата инфрастуктура в един от най-големите ни курорти значи не разбираш от бизнес, дефакто така контролират целия курорт дори ако съборят всичките хотели. Разбира се дали и кога ще стане предното зависи от собствениците и не се знае дали ще стане и затова има дисконт в цената, но ако ти се считаш че цена 2.8 лв. на акция е реална за такова дружество, значи много бъркаш.
                              - Къде ще се развиват в строителството? На територията на Златни ли? 60/20 е минало. Златна котва се продаде в най-добрите за имотите времена, на първа линия = минало. На първа линия нямат вече нищо освен Адмирал. Не вярвам да го пипнат. Да и Морско око, за който вече писах - 1 година работа... Повярвай, никой не го интересува "качествено строителство" на 3-та линия..но и там няма вече място, а и "инфраструктура" не остана.
                              - Точно защото продажбите влизат като еднократен ефект без да е ясно какво ще се прави от тук нанатък с парите няма доверие
                              - Да, какво е да притежаваш "цялата инфраструктура" и кое по точно притежават те? Къде на Златни виждаш възможност АД-то да направи нещо атрактивно и колко ще носи то? Те фактурират ток, вода и дават малки бараки под наем. Да и преотдават конц. за плажа на трети лица, но не знам тази година как се развиха там нещата. Това е! Няма друго! Останалото вече НЕ Е тяхно.
                              В тази работа аз виждам фантазия, колкото в един АДСИЦ за имоти.
                              И Аквапаркът като го гледаш: много земя на Златни, ама реално няма приходите на семеен хотел.. на 3-та линия. Всичките битови кръчми около Златни не са на Златни и едва вързват двата края в зависимост от сключените договори. Магазини вече има достатъчно. За хотели не става въпрос въобще - все пак продадоха на първа линия...
                              Освен да строят блокове, но играта свърши! Любопитен съм да узная, какво точно и КЪДЕ ще го правят.
                              - цената и според мен е ниска, но то е съвсем различно нещо от перспективите на Златните. В общия тренд е нормално всичко да потъва, но някои повече - където няма доверие. За краткосрочна спекула често има място навсякъде..само пълните каси да не съвпаднат с кофти тренд, както в момента. Не е препоръка. Ако някой вижда нещо, което аз не виждам, нека сподели!

Коментар

• Леле, тия Златни съвсем сте ги съсипали...деебиш...тука купувах на 14, разкарах ги февруари-март на 11. Според мен струват поне 15 лв на акция, дори и в момента, но...изглежда такива са времената

Коментар

Working...
                                X