IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златни пясъци AД (ZLP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• По принцип на практика - Една акция спира да се купува и да се търси: НЕ когато мениджмънта краде, а акциите на дружеството спират да се купуват и да се търсят, когато менидмънта ЯКО краде.
    Конкретно по отношение на Златни пясъци:
    1. Управлението и поведението на Златни - всичко си е една черна кутия.
    2. Като сравнение - например и на Албена и на Св. Констатин и Елена - управелнието е насочено в полза на развитие на дружествата, има публични изяви, и всичко е в пъти по-добре отколкото при Златни.

Коментар

• Виждам че сте много ентосиазирани по тази тема от 1 седмица насам. Но нека да бъдем поне малко реалисти!
      Гледайки в преспектива 5-10 години КК "Златни пясаци" ще се преименува на ЖК Златни пясаци но в това няма нищо лошо все пак така целогодишната заетост на хотелите ще е близка до 100%. и всички новопостроени жилищни сгради ще се изкупят. И няма да има приходи от "туристически услуги" а от "жилищни услуги". Така че има преспектива това дружество но тя е краткосрочна спекулация. Поне така изглежда така но дано да не бъркам.

Коментар

• Първоначално изпратено от Abritus

Аз си мисля че когато изказваш мнение по дадена позиция е умесно да споменеш дали имаш акции там. Не напразно анализатори при прогнозите си споменават винаги ако те или техни клиенти притежават акции.
        Както забелязах и ти коментираш напоследък основно Синергон и Одесос и предполагам имаш акции там. Нормално е всеки да коментира на първо място акциите които притежава в момента, както и акциите които е продал или тези акции при които има интересни новини.
        Аз по принцип гледам да съм коректен и избягвам да коментирам позиция в която имам акции, но съм решил да излизам от там скоро, както и тези позиции в които имам намерение да влизам.

Мерси за пожеланието и успех и на теб.
        Мнението ми беше че човек когато упорито хвали дадена акция насочва внимание към нея а като гледам указания от типа: "Не е препоръка" няма та за това и писах. Не че за мен са важни но все пак се пишат нали.

Между другото нямам акции от тук но не ми пречи да придобия но си прав че може да надскочи ALB по далавера за год.

Имам акции и от други позиции доста но не съм се включвал в коментари по някой от тях за сега.
        Не се бъзи-кай !!!

Коментар

• Az raztovarih Dekotex predi vreme i napulnih tuk do kum 15% ot portfeila mi. Sega chakame erekcia kum kraia na lqtoto.

Коментар

• Първоначално изпратено от marcy
            Ами това че си напълнил здраво поне не го споменавай.

Няма лошо че коментираш и то добре но на мен ми прилича на манипулация от твоя страна.

Хайде със здраве.
            Мисля, че човек трябва да си изкава вижданията за дадена акция по този начин ...следя я , но още не съм купил , или имам акции и допълних , или няма да купувам и след време да може да има правото да каже : Прав бях и спечелих ... или сгреших и се прецаках ... а не когато всичко вече е факт и се получи движение доста 'колеги' да се изявяват на гурута ... купих на дъното ... продадох на върха...знаете има много 'колеги' които пишат така..

Коментар

Ами това че си напълнил здраво поне не го споменавай.

Няма лошо че коментираш и то добре но на мен ми прилича на манипулация от твоя страна.

Хайде със здраве.
              Аз си мисля че когато изказваш мнение по дадена позиция е умесно да споменеш дали имаш акции там. Не напразно анализатори при прогнозите си споменават винаги ако те или техни клиенти притежават акции.
              Както забелязах и ти коментираш напоследък основно Синергон и Одесос и предполагам имаш акции там. Нормално е всеки да коментира на първо място акциите които притежава в момента, както и акциите които е продал или тези акции при които има интересни новини.
              Аз по принцип гледам да съм коректен и избягвам да коментирам позиция в която имам акции, но съм решил да излизам от там скоро, както и тези позиции в които имам намерение да влизам.

Мерси за пожеланието и успех и на теб.

Коментар

• Ами това че си напълнил здраво поне не го споменавай.

Хайде със здраве.
                Не се бъзи-кай !!!

Коментар

• Mnogo nerentabilni teq kurorti. Nai-golqma chast ot GDP-to o t turizum, puk akciite se nadolu

Коментар

За това ли почваш да пишеш за нея, за да манипулираш пазара.

Аман от такива като тебе величаеши се !!!
                    Хе хе хе
                    Знаеш ли въобще какво е манипулиране на пазара. Това че пиша във форума личното си мнение и че изнасям данни от отчетите ли. Повечето пишещи във форума коментират някакви събития по дадена акция и чрез коментарите си обръщат внимание на останалите за предимства или недостатъци по отделни позиции. Това е съвсем нормално. Често именно дискусиите по отделни позиции са ми привличали вниманието и после съм си закупувал акции там. Това значи ли че съм манипулиран?

ПС: Никога не съм се величал, аз съм лаик в тази област и имам да уча още много, така че ако те дразнят коментарите ми просто не ги чети.

Коментар

• За това ли почваш да пишеш за нея, за да манипулираш пазара.

Аман от такива като тебе величаеши се !!!
                      Не се бъзи-кай !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Bobi75
                        Abritus, ти как така стана фен на ZLP ?
                        Фен съм на всяка добра акция, особено ако съм напълнил здраво от нея

Коментар

• За мене си беше чисто престъпление, дето вкараха МЦХ, а извадиха ЗЛП от Софикс. Ако търсим вътрешните им стойности на двете дружества, би излязло, че ЗЛП е поне 10 пъти по-скъпа компания от МЦХ - така мисля аз.

Коментар

• Абритус е търсач на интересни акции. Златните определено е такава акция - и аз съм си я сложил да я наблюдавам, по някое време - не знам кога - бих боднал. За сега аз имам ПЛОБТ - която е горе долу същият тип акция - подценена, та знае ли се, но по една или друга причина, хората бягат като дявол от тамян от тях. Абе навремето и от Доверието бягаха, после видяхте какво стана.

Коментар

• Abritus, ти как така стана фен на ZLP ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Abritus
                                Тъй като ме обвиняват в популизъм, ето фактите.

по отчет 31.12.2006 Албена Златни
                                Собствен капитал 263649 хил. 101977 хил.
                                Приходи дейност 99374 хил. 42474 хил.
                                Разходи дейност 80890 хил. 37 439 хил. (вкл. 4млн. обезценка)
                                Фин. разходи 4731 хил. 1799 хил.
                                Нарастване на прих. 2006 спрямо 2005 г 7% 34%
                                Финансов резултат 15234 хил. 2294 хил. (без обезценката: 6,3млн.)
                                Печалба 2005 19211 хил. 2101 хил.
                                Капитализация 457 млн 81 млн
                                Счет. цена на акция 61.7лв. 15.7 лв.
                                Пазарна цена 108 лв. 12.5 лв.
                                Показател P/B 1.75 0.8
                                Показател P/S 4.61 1.62
                                Показател P/E 30 35 (без обезценката 12.8 )

Загубата за първото тримесечие за 2007 година при Албена нараства с 23 % до 6,78 млн. лв., а на Златни пясъци загубата намалява три пъти до размер на 674 хил. лв.

ПС: Взел съм даните от годишните консолидирани отчети към 31.12.2006 година.
                                За Златни пясъци в скобите съм преизчислил стойността на наколко показателя ако не се има предвид еднократния и епизодичен разход за обезценка на сградата на хотелски комплекс „Сирена” разрушен заради предстоящото изграждане на нова сграда.
                                Дано да ги накупят и да тръгнат нагоре цените на акциите на Златни.

Коментар

Working...
                                X