If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Дали с това "вливане" на Мажоритаря в друго Дружество и съответно придобиване от това Дружество
на мажоритарния пакет акции, няма основание за търгово предложение?
Не ми е съвсем ясно, защо стана традиция, продажбата на хотели да се извършва
чрез продажбата на цяло дружество, в чийто капитал те са апортирани.
Общо взето, подобни маневри се предприемат с цел спестяване на данъци или
криене на печалба/загуба.
Надявам се, КФН преди негласно да одобри дневния ред на ОСА,
добре да проучи параметрите на сделката, съответствието и с разпоредбите на ЗППЦК
и дали не уврежда интереса на миноритарните акционери.
От друга страна, учредяването на дъщерно дружество с уставен капитал 14 М
от Дружество с пазарна капитализация от 8 М е смешна работа.
Виж общите събрания миналата година, имаше придобиване на едни активи от свързани лица, като частично явно е имало нетиране между вземанията от свързани лица и задълженията по придобиване на ДМА-тата.
Да, това е възможно, но би трябвало да са сделки с прихващания със свързани лица, чиито баланси те не консолидират.
Благодаря за отговора.
Явно ще трябва да поровя още.
Благодаря за отговора.
Увеличението не е никак малко - около 10М. Не видях разходи за придобиване в такъв размер - има само прехвърлен годишен оборот ок.1,2М, а началното и крайно салдо са малки. Да ровя в минали години едва ли е необходимо - те се пренасят и би следвало да ги има записани към 01.01.18
Преоценки не виждам.
Някой да има смислено обяснение за увеличението на ДМА в последния отчет, моля?
Няма нищо в обяснителните записки, а и не виждам такъв разход в ПП.
Имам акции и напоследък ме интересуват и трите курорта.
Виж общите събрания миналата година, имаше придобиване на едни активи от свързани лица, като частично явно е имало нетиране между вземанията от свързани лица и задълженията по придобиване на ДМА-тата.
Преоценка ?
Или трупани разходи за изграждане на ДМА предни години вече да са станали ДМА ?
Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
За 2 склада, нямащи и 700 квадрата и парк/градинка/ БАМ - милион евро. Мажоритарният акционер гласува в полза на големия миноритарен, щото последния не може, и чиста работа. Регулатора, нещо? Прокуратурата, ало?
Това са рисковете с такива компании. Ако нямаше рискове нямаше да се търгува на P/B 0.20, ами в пъти по-скъпо. Оценките на тези парцели ги бяха дали още преди месец с материалите за ОСА. Надявам се че поне в тази сделка ще нетират тяхното плащане с вземанията им към свързани лица (имат твърде много и е крайно време да намалеят). Друг изход който нямам против е да последват вълната от отписващи се компании, ясно че не им е мястото на пазара в дългосрочен план.
Тези хубавци какво ли са намислили, трупат як кеш в банката последните години. При капитализация от 21.7млн, вече имат кеш 9.2млн. Идеи някакви? Те имат вземания от мажоритаря, що не вземат да ги пуснат като дивидент и направо да си върне борчовете мажо, да се поизчисти малко баланса.
За 2 склада, нямащи и 700 квадрата и парк/градинка/ БАМ - милион евро. Мажоритарният акционер гласува в полза на големия миноритарен, щото последния не може, и чиста работа. Регулатора, нещо? Прокуратурата, ало?
Коментар