IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Балкан АД (4BN / BALKL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pacient
    Тук някой ми се струва, че ... очаква да е добар отчета.

не е препоръка
    според мен, това в четвъртък беше моментен изблик ... надали ще е много "добар" отчета - предстои да видим как се е отразила ВАМО-историята в Q3; продажбите на ВАМО за 2006 г за "производители на мотокари/за вътрешен пазар/" са 4 138 х.лв; каква част от тези продажби засягат BALKL аз не мога да преценя.
    освен това прогнозната печалба на мениджмънта за 2007 г е доста ниска: около 0.40лв/акция, като това най-вероятно не включва добрия "ефект" от 10% ставка корп.данък за тази година.

трябва да призная, че аз се възползвах този четвъртък и продадох и последните си акции тук, малко с нежелание; отдавна съм с това дружество, следя го от началото на 2005 г., и от ниво 6 лв досега е докарало "прилична" доходност от 500%+ за дребни риби като мен.... но ниската рентабилност през последните 4 години(средно 4,8%) и продължаващата липса на сериозна инв.програма(завод за велосипеди не е точно представата ми за инвестиция за развитие на машиностроително предприятие) плюс времето за възстановяване продажбите след загубата на Иранският пазар(2005 г.) са все фактори заради които не мога да считам BALKL за добра дългосрочна инвестиция, засега

спекулацията за преоценка на активи/земи не е достатъчен аргумент(както и при Албена) - ако активите не се развиват до потенциала си и не носят увеличени приходи каква полза от тях....освен ако се продадат, естествено

успех на всички настоящи акционери, гореизложеното съвсем не значи, че акцията не може да расте

P.S. данните в Инвестора за BALKL ми изглеждат неверни, дано не взимате инвестиционни решения базирани само на тях....
    ==================================================
    уточнение[заради онази комисия, която допусна презаписване 1400х]:
    изложената по горе информация е публично достъпна и мнението ми не представлява предложение да покупка/продажба на "акций"
    "the trend is your friend until the end..."

Коментар

• ...

Коментар

• Първоначално изпратено от pacient
        Тук някой ми се струва, че ... очаква да е добар отчета.

не е препоръка
        Позна

Коментар

• Тук някой ми се струва, че ... очаква да е добар отчета.

не е препоръка

Коментар

• Какво имаш впредвид?

Коментар

• може би преоценки не са нужни

Коментар

• не съм ги виждал, само в отчета ги чета, знам че и преоценки не са правени...
                Кажи нещо за активите

Коментар

• ти активите на Балкан Ловеч виждал ли си ги

Коментар

• Добра доходност до тук
                    Някой може ли да предположи с каква цел се събират резерви? Като че ли ще следва увеличение на капитала със собствени средства?

Това е предположение, базирано на последния отчет, не е препоръка за сделки с ЦК

Коментар

• Eй, оставете 135 да купуват, търпение ще има за всички

Коментар

• Съни, как да ти го кажа. Просто сърце не ми дава да ги продавам на тези нива. А след вчерашния отчет вече доста си попромених и таргета
                        ~МЕЧО~

Коментар

• не ти е активен линка!!!
                          а ако гледаме за преоценка на имотите на компаниите- при повечето има по 10-20-100 000 лева оценка на земи и сгради!!!
                          може би е дошло време и това ще се промени- МСС или нещо свързано с Евросъюза!

Първоначално изпратено от pacient
                          Недвижимите имоти, собственост на на BALKL, не са преоценявани от 2001 г.
                          http://www.capital.bg/show.php?storyid=365235
                          и от мен честито на включилите се тук!

Коментар

• Нищо не е това, аз под 50 лв не продавам, заинатил съм се тук. Все нямам търпение да чакам по такива неликвидни позиции и после съжалявам DRUPL например и HNVEK ...

Коментар

• Да, добре започваме, дано само еуфорията се задържи повече от ден

Коментар

• Леле, какво значело еуфория от ...добър отчет))....всеки си къта акцийките)
                                Хубав ден за всички))

Коментар

Working...
                                X