IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Слънчев ден АД (SDEN / SLDEN)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Относно строящата се сграда на пристанището - то строежа беше замразен доста време, но тази година като ходих на плаж видях, че са възстановили строителството.
    Като бяхме в гимназията с мои съученици ходихме да скачаме от този строеж във водата - има доста тръпка, но предполагам, че отстрани сме изглеждали като от Jackass. За щастие се отървавахме с по някое охлузване.

    Коментар


    • Третото тримесечие е известно, че е най-силното за морските курорти. Скоро ще излязат финансовите отчети за периода и ще има движения нагоре, особено при подценните дружества като Слънчев ден. Разбира се точно при SLDEN ще бъде по-интересен консолидирания отчет, но и неконсолидирания ще даде представа за резултатите.

      Успех на всички!

      Коментар


      • на яхтеното има една строяща се 8 етажна сграда някаква информация да имате ? предварително благодаря

        Коментар


        • Яхтеното птистанище е собственост на "Парк-хотел Санкт Петербург" АД (собственост на Гергов). Според мен без значение, че това не е актив на Слънчев ден, той увеличава интереса към курорта и като цяло повишава нивото му (всеки туроператор посочва "екстрите", които има в дадения курорт).
          Слънчев ден все пак има ограничени възможности, не може да инвестира в курортния комплекс, да го управлява, да инвестира в ЦУМ, Търговски дом-Варна и да има постоянно свободни пари.

          Успех на всички!

          Коментар


          • извинявам се въпроса от къде може да се разбере че не е в активите на слънчев ден предварително благодаря

            Коментар


            • Яхтеното пристанище е добро, само май дето не е в активите на СЛДЕН.

              Коментар


              • някакво мнение тихо пълнене на кошницата ли ?

                Коментар


                • Първоначално изпратено от vik
                  имате ли инфо за яхтеното пристанище на слънчев ден ?
                  само яхтеното пристанище е колкото текущата капитализация на дружеството

                  Коментар


                  • имате ли инфо за яхтеното пристанище на слънчев ден ?

                    Коментар


                    • И тези дружества нещо не ми се вписват периметъра на интересите, а ликвидността доста напредна през последните години, но каквото и развитие да има ще си остане периферна борса в страна от периферията на Европа. Но пък доста печеливша И за мащабите на България не е чак толкова зле. Успехи и на теб

                      Коментар


                      • Да, несъмнено си прав, много е важна "психологията на тълпата", но на мене ми се иска да се хвана за нещо по-рационално и затова ти се струва, че усложнявам нещата. Да оставим Химко настрана. Погледни колко добри и печелещи дружества са слаболиквидни (Декот, ЗММСЛ, МСТРУ..... и т.н.). Това е като проклятие за нашата борса. Дано все пак се подобри ликвидността в бъдеще за да може и БФБ да заприлича на борса. Желая ти Успех Ravnovesie !!!

                        Коментар


                        • Не мисля, че в този конкретен случай това е причината. А с долните постове се опитвах да ти кажа, че излишно усложняваш нещата, това разбира се си е твоя работа, но простите неща по принцип дават по-добри резултати. Аз лично ги виждам нещата така, тръгва някакво движение поради някаква причина, тъй като повечето хора не са наясно с причината, а не искат да изпуснат влака доста от тях се включват, като се надяват в последствие да разберат причините, но ако не излезнат причини, започва колебанието. Точно тогава търсенето и предлагането се изравняват, ако не излезе причина цената започва да спада. Като идеален пример може да се гледа Химко. С голямо удоволствие следях какви новини и слухове излизаха и как това се отразяваше на цената.

                          Коментар


                          • Ето, че почваме да се разбираме. Наблюдавай ЗММСЛ там продавачите се появиха, но купувачите взеха да се отдръпват. Оформя се максимална цена около 20 лв и тази цена е свъзарзана по някакъв начин с количеството свободно търгувани акции. Това се опитвам да разбера.

                            Коментар


                            • Има разбира се по-ниска ликвидност по-ниска цена, но като започне да се качва цената се повишава и ликвидността. Все още тази позиция е ДОСТА подценена и е нормално ликвидността да е все още ниска. Все пак за да има сделка трябва да има не само купувачи, но и продавачи.

                              Коментар


                              • Чакай приятелю, никъде в този форум не съм твърдял, че оценката на една акция е обект на точните науки, въпреки това съм убеден, че съществува някаква груба и проста зависимост между free float-a и max цена на слабо ликвидните дружества, нещо което всички ние интуитивно усещаме, освен ако не искаме просто да се заяждаме.

                                Коментар

                                Working...
                                X