IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Слънчев ден АД (SDEN / SLDEN)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • ахам аз продадох на другите позиции почти всичко и заредих тук и сега ми е едно слънчевоооооооо е почти избих загубите от корекцията. бтв имайте доверие на мутрите, те знаят как се правят пари - е вижте пътища, мостстрой, химимпорт. съвсем логично е и слънчев ден да ги последва.
    горното не е препоръка или съвет за покупко-продажба

    Коментар


    • Ами Гергов вероятно няма да продава на 200 лева, защото това е горе долу Р/Е 6. Според мен като нищо цената може да прехвърли и хилядарка, но ако стане няма да е евтино.

      Коментар


      • ehh dobre, che e liubimiat slynchev den i oshte 1-2 drugi pozicii, che da ne usetim korekciata

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Кафеджиев
          Човека каза, че ще продава акции на борсата, хората се втурнаха да купуват на скъпотията.
          ми това е защото ще продава някъде през 2008, а ние искаме сега от сплита да намажем
          горното не е препоръка за покупко-продажба

          Коментар


          • работата е там колкоиска да събере от борсата, с какъв процент от капитала за продажба и съответно на каква пазарна капитализация отговаря това

            Коментар


            • Човека каза, че ще продава акции на борсата, хората се втурнаха да купуват на скъпотията.

              Коментар


              • чети бе колега:
                Средства за реализацията на новите хотели ще се бъдат осигурени от увеличението на капитала на "Слънчев ден" от 471 хил. на 11.326 млн. лв., за което гласува общото извънредно събрание на дружеството. По думите му през 2008 г. на Българската фондова борса да бъдат листвани 20 на сто от новия пакет акции, като вероятно това ще стане на два тура.

                вчера новината я намерих само в дневник и се чудя защо на никой не му пука за това

                Коментар


                • Имаше ли събрание днес???

                  Слънчев ден АД-Варна /SLDEN/ свиква извънредно ОСА на 12.12.2007 год. от 13.00 ч. в гр. Варна, к. к. Св. Константин, хотел Палас,зала Нептун при следния дневен ред:
                  ........
                  - Увеличаване на капитала на дружеството чрез издаване на нови акции. Проект за решение: Да се увеличи капитала на дружеството от 471 929 лв. на 11 326 296 лв., чрез издаване на 10 854 367 броя обикновени безналични поименни акции с право на глас в ОСА с номинална стойност на всяка една от по 1 лв., за сметка на средствата заделени във фонд "Резервен" на дружеството, като всеки акционер получава за една акция нови 23 акции. Увеличението в размер на 10 854 367 е за сметка на фонд "Резервен" на основание чл. 264, ал. 4 от Търговския закон.
                  - При липса на кворум събранието ще се проведе на 28.12.2007 год. от 13.00 ч. на същото място и при същия дневен ред.
                  - Поканата за ОСА е публикувана в Д.В. бр. 84/19.10.2007 год.
                  Право на глас в ОСА имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери 14 дни преди датата на ОСА, или към 28.11.2007 год.
                  Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на Борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 26.11.2007 год.

                  Коментар


                  • аре честито колеги:
                    "Слънчев ден" ще строи два нови хотела от Доротея СПАСОВ, Варна

                    "Слънчев ден" ще построи два нови хотела в едноименния курорт, съобщи управителят на компанията Георги Гергов. Първият от тях ще бъде на мястото на сегашния хотел "Вероника". Вторият ще бъде върху терена на бившата административна сграда, като за него компанията вече разполага и със строително разрешение. Предстои да бъде изработен само нов проект за хотела. Първоначалната идея е отпреди две години и затова искаме да я актуализираме, обясни Гергов. Той не уточни размера на инвестицията, като посочи, че изграждането на новите обекти е част от програмата за развитие на "Слънчев ден".

                    Те ще бъдат висококатегорийни балнеокомплекси и ще предлагат пълен набор от СПА услуги.

                    Средства за реализацията на новите хотели ще се бъдат осигурени от увеличението на капитала на "Слънчев ден" от 471 хил. на 11.326 млн. лв., за което гласува общото извънредно събрание на дружеството. По думите му през 2008 г. на Българската фондова борса да бъдат листвани 20 на сто от новия пакет акции, като вероятно това ще стане на два тура.

                    Част от парите, набрани през борсата, ще са за финансиране на проекта за построяване на ЦУМ във Варна на мястото на т.нар. дупка в центъра на града. Очаква се строителството да започне до края на 2008 г. В момента върви съгласуване на подробния устройствен план за парцела. Замисълът предвижда във варненския ЦУМ да бъдат вложени 25 млн. евро. Основната част от парите обаче ще бъдат осигурени чрез кредит.

                    Георги Гергов контролира пряко чрез "Съни тур" ЕООД, в която е едноличен собственик 55% от акциите на "Слънчев ден" АД и още 40 на сто посредством синовете си. Останалата част от капитала се поделя между близо 4500 дребни акционери.

                    В момента "Слънчев ден" е сред малкото затворени клубни курорти, който се позиционира на по-високия сегмент на туристическия пазар. Средногодишно в него отсядат между 180 и 190 хил. туристи предимно от Германия, Русия и скандинавските страни. В началото на годината имотите на курорта бяха ипотекирани като гаранция за заем от Уникредит Булбанк с решение на общото събрание на акционерите. Кредитът е в размер на 30 млн. евро.

                    В момента дружеството разполага с четири хотела с около 1300 легла.

                    и ест
                    http://dnevnik.bg/show/?storyid=406776

                    Коментар


                    • Ок хора заредих си Чудя се, защо като утре компанията ще обяви сплит и продажба на активи със супер печалба не се забелязва почти никакъв интерес? както и да е, вярвайте в Гергов, може да не става за кмет, но знае как се правят пари.
                      горното не е препоръка за покупко-продажба

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Moshito
                        Мениджърите на Статус заслужават добри думи за находчивостта да влязат тук, май те бяха, ако не се лъжа?
                        Абе кучета аз държа от 20 лв, когато никой не се сещаше за тази позиция дали да ходя на общото събрание?

                        Коментар


                        • Посоката е ясна, няма много компании на Р/Е 5. А към края на годината ако се реализират сделките на общото събрание ще падне на 3. Тук петилетката явно се изпълнява в кратки срокове

                          Коментар


                          • na dali ima niakoi, koito ne e razbral w kakwa posoka se dwiji slynchev den ))
                            uspeh na wsichki syakcioneri ) tepyrwa temata shte stawa aktualna!
                            ...i az chak dnes da widia, che ima publikuwan otchet...

                            ne e preporyka za tyrgowia s cenni knija!

                            Коментар


                            • Доста добър отчет 14.8 млн печалба за 9-те месеца, което е над 30 лева на акция. За трето тримесечие идва основно от продажба на апратаменти за 5.7 милиона. Така че Р/Е 5 плюс безплатни акции до месец означава, че посоката може да е само една

                              Коментар


                              • Продавам 5 бр. акции на Слънчев ден!
                                Комарче, сега ли ги даваш или за утре ги предлагаш

                                Коментар

                                Working...
                                X