IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Слънчев ден АД (SDEN / SLDEN)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • и като си помисли човек че цената беше наполовина само преди седмица ...

    Коментар


    • И какво като е последния ден?

      Коментар


      • Да. Юрушшшшш......

        Коментар


        • Не е ли днес последният ден за пазаруване преди сплита?

          Коментар


          • уф софикс продължава да се срива, но слънчев ден си седи като оазис сред пустинята ах не мога да разбера хората които продават днес ден преди крайния срок за участие в сплита. бтв някой да знае кога всъщност ще е датата на сплита?

            Коментар


            • Не е подложена на гласуване съответната точка от дневния ред.

              Коментар


              • "Дружеството "Слънчев ден", собственост на бизнесмена Георги Гергов, може да продаде три от хотелите в едноименния комплекс, разположен на няколко километра от Вар*на. Предложението ще се обсъжда на общо събрание на акционерите, което ще се проведе на 12 декември, стана ясно от съобщение на Българската фондова борса.
                Обект на продажба са хотелите "Марина, "Вероника" и "Мираж", прилежащите административни сгради и земята под тях. Пазарната стойност на обектите е нараснала от началото на годината от 13.6 млн. лева до над 20 млн. лева към 30 септември." ww .stroitelstvo.info 05.11.2007

                Нещо по този въпрос споменаха ли на ОСА ?

                Коментар


                • Не мисля, че сте много прави, за миналото и модата..

                  Първо акцията беше забелязвана поне 2 пъти /доколкото помня/. При първото се вдигна от 10-15 лв до към 40, след това на 50 и пак до към 40. После беше сагата със ЦУМ и замря отново. Последното забелязване беше от преди месец-два...

                  Второ - защо да си вкараш парите в нещо, което може да се наложи да го чакаш година или 2 /периодът между двете забелязвания, за които говоря/ като в същото това време има други места, в които парите ти могат да носят по-голяма доходност?

                  Така че едва ли е мода. Просто преценка на моментите...

                  Коментар


                  • Гласуваният на ОСА сплит с акциите на „Слънчев ден” изстреля акциите на компанията до нов исторически максимум от 326. 67 лева за акция.


                    Търговията по позицията е активна, като средната цена за акция в сделките е 297.87 лева е с 18.54% над нивата от вчера. Причина за позитивизма по позицията е взетото решение за увеличаване на капитала на „Слънчев ден” АД-Варна (SLDEN) от 471 929 лв. на 11 326 296 лв., чрез издаване на 10 854 367 броя обикновени безналични поименни акции с право на глас в ОСА с номинална стойност на всяка една от по 1 лв., за сметка на средствата заделени във фонд "Резервен" на дружеството, като всеки акционер получава за една акция нови 23 акции. Увеличението в размер на 10 854 367 е за сметка на фонд "Резервен". Правото да получат нови акции имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери към 27.12.2007 год. Последна дата за придобиване на акции, даващи право на участие в увеличението е 20.12.2007 година.


                    Увеличението на капитала за сметка резервите е добър знак за малките акционери и за инвеститорите за подобряване на корпоративното управление и отношението към капиталовия пазар от страна на мениджмънта. Увеличеният брой акции ще повиши ликвидността по позицията, като ще има и добър маркетингов ефект върху дейността на дружеството.


                    След консолидиране на отчетите общите приходи от дейността на дружеството за първите девет месеца на 2007 г. са 29 316 хил. лева, а за съответният период на 2006 г. са били 9 667 хил. лева, като това е ръст с 203 %. Финансовият резултат за отчетния период е печалба в размер на 14 855 хил. лева, а за съпоставимият период на 2006 г., финансовият резултат е бил загуба в размер на 730 хил. лева. Общо разходите за дейността след консолидиране са нараснали с 39 %, като за деветмесечието на 2007 г. са в размер на 14 459 хил. лева, а за съответният период на 2006 г. са били 10 397 хил. лева.


                    ”Слънчев ден” има дългосрочни инвестиции в “Пълдин Туринвест” АД- 56,47 % от капитала, ЗПАД “България” –0,08 % от капитала, “Търговски дом” АД – 38,46 % от капитала, “Херос Марица” АД- 48,43 % от капитала.


                    Дружеството притежава 53,51 % от „Стария Пловдив” АД, 38,46 % в „Търговски дом” АД , а в други дружества притежава по-малко от 10%.

                    Коментар


                    • coolio, преди време време тая акциа изглеждаше тъмна и неясна заради неяснотите какви ги мисли собствека, както казваш, ама като погледнеш и Пампорово в момента не е ли подобно..., има данни, а не върви, нема препоръки разбира се, но вече гледам и там да подлагам по некой лев ... щото не се знае, какво че реши мажоритара некой ден, дали нема да има нужда от финансите на акционера и дали нема да стане по-прозрачен, а такива забравени акции това си и чекат ...

                      Коментар


                      • doniakyde onzi nomer s CUM otdrypna investitorite, a i potainostta na Gergov kato cialo, inache otdawna triabwashe da byde ocenena tazi akcia
                        ne e preporyka

                        Коментар


                        • дам, за съжаление се нарича мода и е пълно с подценени дружества на бфб които никой не ги забелязва

                          Коментар


                          • taka e coolio, taka e

                            Коментар


                            • mnogo e zabawno na bfb, sledia akciata ot 2 godini priblizitelno i samo do predi 1-2 meseca nikoi ne ia shteshe, mojeshe chowek da kupi i na 30 leva, dori... a signali za neshtata, koito se sluchwat w momenta si imashe prez cialoto wreme

                              Коментар


                              • нали аз влязох преди седмица. това е хора, най-доброто време за инвестиране в туризма е през зимата хах айде много успехи и весела коледа.

                                Коментар

                                Working...
                                X