Първоначално изпратено от Иво Орозов
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от top Разгледай мнениеЗа пръв път виждам, че Уникредит Австрия са се явили като акционери с около половин милион акции. Засякох с предишните две общи събрания и там ги е нямало. Интересно!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Не съм виждал досега брокер да таксува дивидентите доста подло. Освен това тази такса за съхранение на активите от мин 5 евро на месец изглежда прекалено солена
1.1. aкции и други финансови инструменти, различни от облигации 0.25% от стойността на
финансовите инструментина годишна база (събирана месечно), мин. 5 евро месечно
Писах им email дали таксите за дивиденд и попечителство важат ако си ги купил през My FIbank. Като ми отговорят ще пиша.
- 1 like
Коментар
-
Гледам, че приложението си изписва колко са очакваните такси при пускането на всяка поръчка, което е доста яко. На втория екран е. Не съм проверявал в тарифата им, защото ми се видя много сложна, но на сайта си пише че имат кампания. https://www.fibank.bg/bg/chastni-lic...ii-v-my-fibank
Коментар
-
Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение
не видях нещо, което да ме привлече, даже бих казал че са се прекалили
има ли на пазара други такива герои
Изплащане на парични дивиденти, купонни плащания 0.225%, мин. 2 евро
Изплащане на дивиденти в акции 2 евро плюс разноските“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Комисионните им за акции от САЩ са 5лв на сделка това добре. Реших да ги пробвам като купя 4 акции на Realty Income Corporation и ми разцепиха поръчката на 3 отделни сделки за които си ме чакнаха по 5лв за всяка сделка общо 15лв. При Елана дори и да ми разцепят сделката пак плащах 6$ комисионна ами ако бях купил 100 акции можех да се набутам и 500лв комисионна нито има от къде да проверя как ще мине сделката нито има вариант да я огранича. За сега ще ползвам Елана които и те доста скубят в комисионни $6 докато техния партиньор Saxo намали комисионните за САЩ на само $1 но поне Елана смятат данъците и са в България за разлика от Interactive Brokers.
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
И да протестираме не зная дали ще ни вземат насериозно,на запад търгуват дори части от акция макар че това едва ли става за сметка на отсрещната страна по сделката.Но е факт че такива дразнители са ме отказвали от търговия понякога за седмици наред.Хубаво беше се оформила идея за асоциация на дребните инвеститори преди известно време,която можеше да ни защити интересите ама за съжаление и тя пропадна в канала.“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
И да протестираме не зная дали ще ни вземат насериозно,на запад търгуват дори части от акция макар че това едва ли става за сметка на отсрещната страна по сделката.Но е факт че такива дразнители са ме отказвали от търговия понякога за седмици наред.Хубаво беше се оформила идея за асоциация на дребните инвеститори преди известно време,която можеше да ни защити интересите ама за съжаление и тя пропадна в канала.
Коментар
Коментар