Как сравнявате Консолидирания и НЕКонсолидирания отчет?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спарки Елтос АД (ELTS / ELTOS)
Collapse
X
-
Г-н Йорданов,
доста интересна статия/мнение!
Пишете за повече компани такива мнения.
мерси предварително
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнениеГолям проблем пред дружеството е съотношението между оборотния капитал и продажбите, което е 3-4 пъти по-голямо от това при други компании
...
http://www.investor.bg/novini-i-anal...2012-g,146352/Мнението ми не е препоръка!!!
Коментар
-
Голям проблем пред дружеството е съотношението между оборотния капитал и продажбите, което е 3-4 пъти по-голямо от това при други компании
Съотношението на оборотен капитал към продажби е едва 1 към 0,84.
За сравнение, Фазерлес АД има продажби за 2012 г. от 18 млн. лв., осъществени с материални запаси плюс вземания от клиенти и доставчици за 6,4 млн. лв., или 2,8 към 1.
Монбат АД има неконсолидирани продажби за 2012 г. от 182 млн. лв. при материални запаси плюс вземания от клиенти и доставчици за 50,5 млн. лв. към 31 декември 2012 г., или съотношение от 3,6 към 1.
Може би при Спарки Елтос АД има материални запаси (продукция, стоки или незавършено производство), които трябва да бъдат бракувани защото няма клиентски интерес към тях. Възможно е да има и вземания от клиенти, които трябва да бъдат отписани, тъй като не се обслужват редовно и реално не са част от оборотния капитал.
При всички случаи е нужно адекватно обяснение на ниското отношение на оборотния капитал към продажбите. Този висок размер на оборотния капитал струва на дружеството огромни разходи под формата на лихви по усвоените кредити.
http://www.investor.bg/novini-i-anal...2012-g,146352/
Коментар
-
Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнениеАбе Вие на кой свят живеете бе хора. казал съм ви и преди че риска от фалит е много голям.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнениеНякой може ли да каже къде е отчета???
Коментар
-
Първоначално изпратено от relatively new Разгледай мнениеспоко. цените и без това са като за фалирало предприятие,
а то далеч не е такова.
Коментар
-
Първоначално изпратено от puf paf Разгледай мнениеУжас ,
тук загубата станала близо 10 млн.
А този път не пуснаха и консолидирания в същия ден, както правеха досега... странно.
Добре че "умниците" от Артио не ми дадоха голям пакет тук, като им исках на 50-55 ст.
Нещо са се надъхали от ръста на БФБ, а и нали се пре..аха при Хим ...
Първия път ми искаха 60 ст., а след два дни вече 70
А само преди месец-два даваха и на 42-43 ст. Гугудки сладки.
Сега имам акции в количество което не ме бърка много как ще се развият нещата тук.
Коментар
-
Първоначално изпратено от relatively new Разгледай мнениеспоко. цените и без това са като за фалирало предприятие,
а то далеч не е такова.
Коментар
-
Първоначално изпратено от puf paf Разгледай мнениеУжас ,
тук загубата станала близо 10 млн.
а то далеч не е такова.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнениеИ какво става всъщност
Първо продава мениджъра, после се сеща за вложителите във фондовете?
Западна класика
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеДа, объркването идва от там че Артио и Julius имат отделно по някъв пакет и Елтос им ги водят ту заедно, ту отделно.
Иначе Артио не бяха продавали от доста време, но сега има инфо за пакета им към 31.07.2012 г. Намалили са ги с 31 496 до 1 365 515 бр.
http://www.artioglobal.com/us/indivi...sp?activeTab=2
Първо продава мениджъра, после се сеща за вложителите във фондовете?
Западна класика
Коментар
Коментар