IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спарки Елтос АД (ELTS / ELTOS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Как сравнявате Консолидирания и НЕКонсолидирания отчет?
    Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Г-н Йорданов,

доста интересна статия/мнение!

Пишете за повече компани такива мнения.

мерси предварително

Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
      Голям проблем пред дружеството е съотношението между оборотния капитал и продажбите, което е 3-4 пъти по-голямо от това при други компании

...

http://www.investor.bg/novini-i-anal...2012-g,146352/

Коментар

• Голям проблем пред дружеството е съотношението между оборотния капитал и продажбите, което е 3-4 пъти по-голямо от това при други компании

Съотношението на оборотен капитал към продажби е едва 1 към 0,84.

За сравнение, Фазерлес АД има продажби за 2012 г. от 18 млн. лв., осъществени с материални запаси плюс вземания от клиенти и доставчици за 6,4 млн. лв., или 2,8 към 1.

Монбат АД има неконсолидирани продажби за 2012 г. от 182 млн. лв. при материални запаси плюс вземания от клиенти и доставчици за 50,5 млн. лв. към 31 декември 2012 г., или съотношение от 3,6 към 1.

Може би при Спарки Елтос АД има материални запаси (продукция, стоки или незавършено производство), които трябва да бъдат бракувани защото няма клиентски интерес към тях. Възможно е да има и вземания от клиенти, които трябва да бъдат отписани, тъй като не се обслужват редовно и реално не са част от оборотния капитал.

При всички случаи е нужно адекватно обяснение на ниското отношение на оборотния капитал към продажбите. Този висок размер на оборотния капитал струва на дружеството огромни разходи под формата на лихви по усвоените кредити.

http://www.investor.bg/novini-i-anal...2012-g,146352/

Коментар

• Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение
          Абе Вие на кой свят живеете бе хора. казал съм ви и преди че риска от фалит е много голям.
          Де тоя късмет - при ликвидационна стойност от близо 4 лева за акция!

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
            Някой може ли да каже къде е отчета???
            http://www.infostock.bg/infostock/co...2%EE%F1+%C0%C4

Коментар

• Някой може ли да каже къде е отчета???

Коментар

• Първоначално изпратено от relatively new Разгледай мнение
                споко. цените и без това са като за фалирало предприятие,
                а то далеч не е такова.
                Интересно, в деня на лошата новина, туй скача с цели 26%,макар и при нисък обем Дали консолидацията няма да поднесе изненади?

Коментар

• Първоначално изпратено от puf paf Разгледай мнение
                  Ужас ,
                  тук загубата станала близо 10 млн.
                  Мда, грозна гледка.
                  А този път не пуснаха и консолидирания в същия ден, както правеха досега... странно.

Добре че "умниците" от Артио не ми дадоха голям пакет тук, като им исках на 50-55 ст.
                  Нещо са се надъхали от ръста на БФБ, а и нали се пре..аха при Хим ...
                  Първия път ми искаха 60 ст., а след два дни вече 70
                  А само преди месец-два даваха и на 42-43 ст. Гугудки сладки.

Сега имам акции в количество което не ме бърка много как ще се развият нещата тук.

Коментар

• Първоначално изпратено от relatively new Разгледай мнение
                    а то далеч не е такова.
                    Абе Вие на кой свят живеете бе хора. казал съм ви и преди че риска от фалит е много голям.

Коментар

• Първоначално изпратено от puf paf Разгледай мнение
                      Ужас ,
                      а то далеч не е такова.

Коментар

• Ужас ,

Коментар

• Как да не мърдаме - от 40 до 60 стинки са си 50%

Коментар

• Ние що не мърдаме

Коментар

• Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
                              И какво става всъщност
                              Първо продава мениджъра, после се сеща за вложителите във фондовете?
                              Западна класика
                              Не съм 100% сигурен, но мисля, че мениджърът вече е друг на фондовете - от преди няколко години, когато и стана смяна на името.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                                Да, объркването идва от там че Артио и Julius имат отделно по някъв пакет и Елтос им ги водят ту заедно, ту отделно.
                                Иначе Артио не бяха продавали от доста време, но сега има инфо за пакета им към 31.07.2012 г. Намалили са ги с 31 496 до 1 365 515 бр.

http://www.artioglobal.com/us/indivi...sp?activeTab=2
                                И какво става всъщност
                                Първо продава мениджъра, после се сеща за вложителите във фондовете?
                                Западна класика

Коментар

Working...
                                X