IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спарки Елтос АД (ELTS / ELTOS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• [QUOTE=p_trade;1059569202]
    Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение

Виж кога последно е било на пе4алба ? 4е задълженията растат и инвестиции от 2-3 години никакви няма зна4ка , но дано се оправят пожелавам им го ...
    Що пишеш глупости за инвестиции

Спарки Елтос“ – инвеститорът на 2012 г". - това ти е за региона обаче - мисля по памет, че са около 7 мил. за 2012,, маса пара са набутали .. влез им в сайта и гледай.

влизат в такива неща

http://sparkygroup.com/en/media/vide...ch.html?id=157

стигам до извода,че 80% от хората само си пишат, което си е тъпо и за тях и за тези дето ги четат. Не познаваш дружеството.

Коментар

• Като гледам как са се сгъстили редиците отляво ... бравос!

Коментар

• [QUOTE=al4en;1059569198]
        Първоначално изпратено от realista Разгледай мнение

Загуба = на амортизация не е толко страшна, а и 2014 ще е различна.
        Виж кога последно е било на пе4алба ? 4е задълженията растат и инвестиции от 2-3 години никакви няма зна4ка , но дано се оправят пожелавам им го ...

Коментар

• [QUOTE=realista;1059569195]
          Първоначално изпратено от petergos Разгледай мнение
          Ама чакайте да се разберем - защо купувате ? Нали беше на загуба дружеството!?[/QUOT

Дружеството продължава да е на загуба. Това, че цената скочила малко не означав, че е станало печелившо. Но всеки си преценява риска.
          Загуба = на амортизация не е толко страшна, а и 2014 ще е различна.

Коментар

• [QUOTE=petergos;1059569178]Ама чакайте да се разберем - защо купувате ? Нали беше на загуба дружеството!?[/QUOT

Дружеството продължава да е на загуба. Това, че цената скочила малко не означав, че е станало печелившо. Но всеки си преценява риска.

Коментар

• Аз смятам че точно след 3 месеца ще е купона тука

Коментар

• Първоначално изпратено от Eminem Разгледай мнение
                и по-важното - на кого ще продадете след това тоя избушляк
                На теб като му дойде времето

Коментар

• Първоначално изпратено от petergos Разгледай мнение
                  Ама чакайте да се разберем - защо купувате ? Нали беше на загуба дружеството!?
                  и по-важното - на кого ще продадете след това тоя избушляк

Коментар

• Ама чакайте да се разберем - защо купувате ? Нали беше на загуба дружеството!?

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                      абе и твоя фундамент е само 5 поста, кажи нещо интересно

За Q4 отчета горе-долу ще го нагласят, обаче Q1 е с традиционно слаби продажби,
                      В Русия никой не строи зимата. А в Германия продажбите на "фирмата майка" с точно 0.

Коментар

• Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение
                        Форума има други цели за мен, да си пишем гатанки, всеки да се сеща и сам да прави своите собствени анализи и да поема отговорноста от решенията си, идея си нямаш колко мързеливци има тук, помощта е само да ги накарам да се замислят ) не е малко
                        Бива

Коментар

• Първоначално изпратено от ST Разгледай мнение
                          Кашата стана съвсем пълна:

За конкретния случай:
                          1. Собствениците на Елтос не са германци, дори и фирмата краен собственик да е основана и с адрес Германия. Може да провериш

Принципно:
                          2. Въобще не е задължително фирмата в която се трансферира печалбата да се консолидира също (да е в консолидирания отчет). Особено, в случаи на офшорни фирми
                          3. Трябва да дефинираш коя е "майката". Това "майката" или "таткото"е много неопределено. Например, мажоритарен собственик на Елтос е Спарки Груп АД и е българска.
                          4. Досега е ставало дума за евентуално трансфериране на печалба. Ти какво разбра?
                          5. Принципно и хипотетично, евентуален трансфер на печалба в Германия, няма пряка икономическа логика, защото до колко знам, там данъчната ставка е по-висока
                          Форума има други цели за мен, да си пишем гатанки, всеки да се сеща и сам да прави своите собствени анализи и да поема отговорноста от решенията си, идея си нямаш колко мързеливци има тук, помощта е само да ги накарам да се замислят ) не е малко

Коментар

2 имам имам впредвид местене на резултат, а не укриване на такъв.
                            Кашата стана съвсем пълна:

За конкретния случай:
                            1. Собствениците на Елтос не са германци, дори и фирмата краен собственик да е основана и с адрес Германия. Може да провериш

Принципно:
                            2. Въобще не е задължително фирмата в която се трансферира печалбата да се консолидира също (да е в консолидирания отчет). Особено, в случаи на офшорни фирми
                            3. Трябва да дефинираш коя е "майката". Това "майката" или "таткото"е много неопределено. Например, мажоритарен собственик на Елтос е Спарки Груп АД и е българска.
                            4. Досега е ставало дума за евентуално трансфериране на печалба. Ти какво разбра?
                            5. Принципно и хипотетично, евентуален трансфер на печалба в Германия, няма пряка икономическа логика, защото до колко знам, там данъчната ставка е по-висока
                            Last edited by ST; 10.01.2014, 22:49.

Коментар

• Първоначално изпратено от multi Разгледай мнение
                              Акцийката може да докара до левче от еуфорията, ама няма фундамент
                              абе и твоя фундамент е само 5 поста, кажи нещо интересно

Коментар

2 имам
                                Ясно

Коментар

Working...
                                X