IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спарки Елтос АД (ELTS / ELTOS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Гари
    Никола, коментарът на iv7771950 e за Спарки-Русе.
    Опс да.

Коментар

• Никола, коментарът на iv7771950 e за Спарки-Русе.

Коментар

• Стенли, по тази позиция съм преди JB. Nikola има и друго - дали стоката е дадена на отложено плащане или си е чиста консигнация. А това няма как да разбереш.

Коментар

• Първоначално изпратено от iv7771950
          Аз също съм на мнението на Гари от Русе- всичко е счетоводни еквалибристики...особенно за SPARKY...акцията им е надценена...печалбата за 2007г. идва главно от продажба на терени в центъра на града на които сега са построени Praktiker, Kaufland и Мr.Bricolage.....
          Абсолютни глупости. Виж им ръста на активите и по-точно това перо от баланса: I. Имоти, машини, съоръжения и оборудване.
          Ако бяха продавали активи щеше да е отразено в CFI, но както виждаштакова нещо няма. Проблемът тук е сходен, като този с Монбат. Това, че са дали продукцията на дистрибуторите не значи, че са я продали от там имаш голям ръст на inventories и от там отрицателно CFO, което не е добре. Нетната печалба е безмислена, като си на отрицател CFO и то с толкова много. Ако не бяха емитирали акции нетния паричен поток щеше да им е отрицателен. Cash is king.

Коментар

• Аз също съм на мнението на Гари от Русе- всичко е счетоводни еквалибристики...особенно за SPARKY...акцията им е надценена...печалбата за 2007г. идва главно от продажба на терени в центъра на града на които сега са построени Praktiker, Kaufland и Мr.Bricolage.....

Коментар

• Първоначално изпратено от Иво Орозов
              Интересно ми е JBaer, а и другите чужденци какво мислят за тези врътки.
              Ако някой инвестира в нещо само заради мнението на чужденци, а не заради собственото си мнение....това вече е друга тема....... .

Иначе, принципно JB едва ли имат нещо против използването на всякакви тактики, които ще доведат до поскъпване на акциите . Въпроса е да има техни кобос последователи.... . Интересно дали JB или някой т. нар. чужденци купуват в момента, след този толкова "уникален" отчет .

Коментар

• Интересно ми е JBaer, а и другите чужденци какво мислят за тези врътки.

Коментар

• Поздравления за екипа на ЕЛТОС!!! До преди година бяха компанията която при 40 милионни приходи нямаше никакъв ефект (разбирай печалба). Сега вече се оказаха от компаниите с най-добри маржове . Общото и в двата случая е начина по който се постигаше всичко - това велико икономическо творение наречено свързани лица . Никола и Гари са подсказали нещо - при номинален ръст на приходите около 6 милиона, ръста на вземанията от свързани лица е къмто 5 милиона . За ОПП дори е излишен коментара - минус 8 милиончета. Е все пак трябва да отбележим, че хората са инвестирали малко над милион за Q1.........но 50% от тези инвестициики са в графата "Други" .......... Още веднъж поздравления ЕЛТОС.....винаги сте били сред пионерите, само сменихте знака на упражнението!!!!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Гари
                    Ники, що ги моткаш момчетата? И на двете Спарки-та на борсата цялата им печалба се базира на счетоводни еквилибристики от сделките със свързани лица. Печелим, печелим и затъваме в дългове.
                    Аз другото спарки не съм го гледал, но това през пиъри не е много надценено според мен. Не че бих си купил де.

Коментар

• Ники, що ги моткаш момчетата? И на двете Спарки-та на борсата цялата им печалба се базира на счетоводни еквилибристики от сделките със свързани лица. Печелим, печелим и затъваме в дългове.

Коментар

• Начало Новини "Спарки Елтос" увеличава приходите си с 58% за тримесечието
                        "Спарки Елтос" увеличава приходите си с 58% за тримесечиетоот Татяна Пунчева | tatyanap@dnenvik.bg [216 прочитания]

Производителят на електроинструменти "Спарки Елтос" (ELTOS) увеличава приходите си през първото тримесечие на 2008 г. спрямо същия период на миналата с 58%. Това показва публикуваният финансов отчет на компанията в борсовия бюлетин x3news.

Според отчета приходите на компанията достигат 16.4 млн. лв. при 10.3 млн. лв. година по-рано.

Ръстът на приходите изпреварва значително ръстът на разходите, които се увеличават с 36 на сто и достигат 13.9 млн. лв. Съответно дружеството отчита значително повишение на нетния резултат за тримесечието от 2.47 млн. лв. при едва 98 хил. лв. в края на март 2007 г.

Силният отчет подкрепя позицията до момента, като акциите на дружеството поскъпват с 4.7% до 13.20 лв. за лот и помагат за минималното понижение на основния индекс SOFIX на фона на мечия пазар на Българска фондова борса.

Ръстът в реализираната печалба през първото тримесечие на 2008г., респективно ръстът в продажбите следва наложилата се през предишното тримесечие тенденция на повишено пазарно търсене на продукцията на дружеството, в резултат на обновената продуктова гама и предприетите действия за разширяване на пазарите, поясняват от компанията.

От септември 2007 г. продукцията на "Спарки Елтос" се продава в една от водещите търговски вериги, обслужващи сферата на строителната индустрия във Великобритания – Travis Perkins. Заедно с другите две големи вериги в строителния бранш като Screwfix и Machine Mart това е третата поред верига магазини във Великобритания, в която електроинструментите на дружеството навлизат.

Коментар

• 12,58 prez peer-i q ocenih dneska. Ako ne e podcenena to pone ne e mnogo nadcenena, ako moje da vi bude nqkakvo uspokoenie. TUk opredeleno ima potencial forward multiples sushto ne sedqt zle.

Коментар

• Абе те нека са underlevered, но идеята на мениджмънта им е да се финансират главно през equity (retained earnings и capital increases Същевременно погасяват кредитна линия към Булбанк.
                            Някой знае ли четири годишната им инвестиционна програма в какъв размер е и как ще се финансира? Според мен тук ще има идея да се инвестира на текущи цени, ако в момента работят на предела си имат някаква зверска инвестиционна програма за удвояване на капацитета. Бая дълг още може да поеме компанията не знам защо не се възползват мениджърите.

Коментар

• споко, 24% ebitda margin, яко oper cash flow на минус, но са underlevered, така че няма проблем

Първоначално изпратено от franky4fingers
                              Gledaite CFO, a ne Net incoeme ....

Коментар

• Първоначално изпратено от franky4fingers
                                Gledaite CFO, a ne Net incoeme ....
                                Ti obache oshte ne si se otkazal da gi obuchavash za predimstvata na Cash-basis accounting vs Accrual-basis accounting. Ne se zanimamvai Franky. Horata gledat P/E to i tva si e.... nqma nauchavanka

Коментар

Working...
                                X