IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Индустриален Холдинг България (4ID / IHLBL) - архив до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• А някой, повече в час, може ли да ми обясни как изобщо това увеличение би могло да бъде успешно, при положение, че всеки, който евентуално има желание да участва, може да закупи акции на и под цената на увеличението директно на борсата, без излишни отежняващи процедури.

Наистина ми е любопитно.

Поздрави.
    Мненията ми не са препоръка за търговия.

Коментар

• Какво става с туй увеличение, нищо не се чува, сяга половин година ще кибичим на 1,40

Коментар

• Според мен най-вероятната причина за увеличението е свързана със спазването на финансовите коефициенти по облигационния заем. Покритието на лихви още в кв2 е 3.5, което е много близо до изискжането за 3. Това обикновено е най-важният показател за банки и облигационери. Други два показателя (ликвидност и пасиви към активи) ще са силно застрашени. Проблемът на мажоритарите (около 60% държат Венсайд, Буллес, свързаните Желеви) е че не могат просто да дадът заем на дружеството, понеже дори и свързани с него този заем ще се включва в изчислението на финансовите съотношения. Фактът че цената от 1.4 е под пазарната и доста под счетоводната стойност означава че мажоритарите ще запишат акциите си. За тях подобна ситуация не е чак толкова зле: потенциално увеличение на дяловете им на цена под счетоводната (ако миноритарите не запишат своите акции), капитализация на дружеството и поддържане на необходимите съотношения по заема. Ако цената беше около или над пазарната и с доста по-малък диконт към счет. стойност възможно те не биха записали акциите си. Логиката е като при IPO. Висока цена за нови акционери, ниска (под intinsic equity value) за съшествуваштите (пропорционално мажоритарите имат най-голяма печалба от това). Има и по-малко вероятен вариант за стратегически инвеститор готов да участва понеже мажоритарите нямат средства да покрият увеличението. Но ако положенивто на мажоритарите е толкова зле, то този инвеститор би поискал друга форма: привелигировани акции с дивидент, конверсия към обикновени акции на атрактивна цена и т.н. тоест това е малко вериятно.

Коментар

• Тук ще слезе под левче.

Коментар

• Тия тука май и те мнооо мазни излязоха

Коментар

• Да, а според теб кой от двата ми постинга казва, че няма да си купя акции (права)? Аз не виждам да съм казал такова нещо. Навремето като си взех облигации на холдинга никой не ги искаше, след това се оказа че били голяма далавера, за мажоритаря обаче, щото миноритарните не се били сетили да си вземат.
              “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Първоначално изпратено от Alee
                Първоначално изпратено от CrazyGuy
                Ако си извадите главата от задните части и почетете малко, ще разберете, че на Запад от БГ това е нормална практика. По този начин се стимулират нови акционери да участват с дискаунт. Ако не искате, продайте си правата и ако няма миспрайсинг между право и акция, ще трябва да сте 0:0 Единственото, което се губи в този случай е % участие в капитала. Освен ако не сте решили да превземате холдинга, едва ли трябва да ви пука. Аз нямам нищо против, даже ще си взема малко права на аукциона и ще си сглобя едно хубаво пакетче, без да се ръчка по пазара То този начин се действа от години и даже през 2009 година повечето големи банки на Запад го правеха. Имаше даже една банка с над 20% дискаунт от последната цена, на която издаде нови акции и всичко е нормално.
                Много хубаво си им го казал, ама като нямат кеш и гроздето им е кисело.
                аланкоолу, я виж какво си изпраскал в темата: "Черен ден за БФБ: Фиаско за Енемона и ИХЛБЛ, какво следва?"
                Първоначално изпратено от Alee
                След супата, през следващите две години иде ред на таратора.

Коментар

• Първоначално изпратено от CrazyGuy
                  Ако си извадите главата от задните части и почетете малко, ще разберете, че на Запад от БГ това е нормална практика. По този начин се стимулират нови акционери да участват с дискаунт. Ако не искате, продайте си правата и ако няма миспрайсинг между право и акция, ще трябва да сте 0:0 Единственото, което се губи в този случай е % участие в капитала. Освен ако не сте решили да превземате холдинга, едва ли трябва да ви пука. Аз нямам нищо против, даже ще си взема малко права на аукциона и ще си сглобя едно хубаво пакетче, без да се ръчка по пазара То този начин се действа от години и даже през 2009 година повечето големи банки на Запад го правеха. Имаше даже една банка с над 20% дискаунт от последната цена, на която издаде нови акции и всичко е нормално.
                  Много хубаво си им го казал, ама като нямат кеш и гроздето им е кисело.
                  “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• +1
                    Или мажоритарят набира евтин ресурс или увеличава дяловото си участие.
                    Капо няма как да остане

Коментар

• Първоначално изпратено от репото
                      Какво ще стане ако увеличението е неуспешно, добра или лоша новина ще е за акцията?
                      Няма вариант да е неуспешно.Ще го докарат,дори и при липсата на интерес от редовите инвеститори.Каквото и да измъкнат в условията на криза,ще е от полза единствено за мажоритарите.Получават безлихвен ресурс.Проблемът е какво дават.Но то е така навсякъде.Никой не прави IPO,безнадежно е.Измислиха нови форми,като ведущите са ТИМ.Другите ги копират.

Коментар

• Първоначално изпратено от репото
                        Какво ще стане ако увеличението е неуспешно, добра или лоша новина ще е за акцията?
                        Лоша.
                        Значи инвеститорите нямат доверие в холдинга. И щом не може да събере нужните му капитали, това ще се отрази отрицателно на развитието му.
                        Изказвам само лично мнение. Имам акции от холдинга.
                        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Какво ще стане ако увеличението е неуспешно, добра или лоша новина ще е за акцията?
                          http://vbox7.com/play:6b57c30dca

Коментар

• Нещо не се вихри търговия тука?!?
                            МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Иронизирам бе Веско-мислиш ли че ако има кой да им ги купи ще си ги държат тез кораби.Просто тъй като няма на кой да ги продадат а и банките не отпускат кредити се мъчат да хванат баламурници да им дадат парите си.Все пак желая им късмет.

Aха сега стана малко по-ясно Останах с впечатление, че иронизираш, но щом така мислиш, твое право е. Само да те коригирам, че в момента корабния бизнес е пълна трагедия и така ще е в близките две години.

Коментар

• Първоначално изпратено от frei1974
                                Веско кое не ти е ясно -първо че корабният бизнес е супер печеливш в момента и затова холдинга си купува кораби който никой не иска да купи,второ Банките така се натискат да им дават кредити -че те решават да вземат пари от пазара все едно се намираме в Америка-трето 2011г ще им трябват още едни 21мил да се разплатят с облигационерите.Ако не ти се е изяснило-ами нема смисъл.
                                Aха сега стана малко по-ясно Останах с впечатление, че иронизираш, но щом така мислиш, твое право е. Само да те коригирам, че в момента корабния бизнес е пълна трагедия и така ще е в близките две години.

Коментар

Working...
                                X