IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Индустриален Холдинг България (4ID / IHLBL) - архив до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от derk
    Така или иначе ти тези пари ще ги дадеш някога. Затова, колкото по-бързо преструктурираш портфейла си и го направиш лесно и евтино управляем, толкова по-добре.
    Тук вече съм абсолютно съгласен!
    Мина ми тази мисъл през главата и на мене, но си казах, че искам да постъпя смислено сега. Задачата поставена от тебе е абсолютно коректна, но търпи известно отлагане във времето, излишно е правенето на ненужни ходове. Пък дано ни зарадват и с някакви по-добри новини.

С 20 лева мога да купя чрез Алианц 2000 права, но вече при такса 5 лв.
    Следа излизането на новите акции за търговия със сигурност ще има прозорец, при който ще може да се пазарува на 1.40 - 1.42.

Моите права по личната ми сметка ще ги загубя. Разчетът показва, че в конкретната ситуация излиза по-евтино да си купя нови. Но, след като има и някаква емоция по позицията, ще продължа да я държа така. Дано срещна разбиране.

Коментар

• аз пък имам едно предчувствие че когато дойде време за облигациите
      цената ще бъде докарана до 8лв, но естествено не ангажирам никого.

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff

Ех, съдба ти зла, дребноакционерна :-))))

Веско, ти нали си каза вече ! Може и повече да споделиш, не е необходимо на лични.
        Споделяме лични преживелици и съображения, не агитираме.
        Nacheff, кво да ти кажа? Емоционално съм обвързан с холдинга, работил съм във негови фирми, страшно ме кефи, че се опитват да изнвестират в реална действаща икономика и някакво производство. Ама от друга страна, здравия разум и наблюденята ми върху мениджмънта казват, че е кауза пердута. Но за това сме виновни всички. Имам акции и сигурно ще продължавам да имам.
        А правата продадох, щото преди време се появиха едни анемонски, постояха и изчезнаха. Та рекох тез поне да знам къде отидоха

Коментар

Първоначално изпратено от derk
          21.04.2010г. цена 1,4
          21.07.2010г. цена 1,47,
          капиталова печалба 5%, комисион 0,5% 4,5% печалба при продажба. А увеличение със 7 стотинки не е много нали?
          Всичко това е само пример и не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.
          Приемам! Числата формират картината приблизително такава, каквато си я сметнал.
          Малко корекция. Имаш и разходи (на входа) по новата емисия, които сметките показват, че не са малко. Поне в моя случай особено като % са абсолютно неприемливи. Като платя на двамата посредника, цената ми отива над 1,42. После има разходи и на изхода към юли, според примера ти.

Веднага възниква въпрос: А какъв е обемът на сделката ? Печалбата, която си показал е на тримесечна база, следователно на годишна може да говорим за 18 %. Чудесно. Ако имаш 100 000 А. - добре. Заслужава си да продадеш дори правата, ако не смяташ да правиш нещо друго.
          При 10000 А. при твоите условия би спечелил 630 лв.
          Ами ако акциите са 1000?!, а маржът е по-нисък и комисионата по-висока?
          Апропо, при Кей Би Си комисионата е %, но не по-малко от 20 лв.

Веско, ти нали си каза вече ! Може и повече да споделиш, не е необходимо на лични.
          Така или иначе ти тези пари ще ги дадеш някога. Затова, колкото по-бързо преструктурираш портфейла си и го направиш лесно и евтино управляем, толкова по-добре.

Коментар

• Първоначално изпратено от derk
            21.04.2010г. цена 1,4
            21.07.2010г. цена 1,47,
            капиталова печалба 5%, комисион 0,5% 4,5% печалба при продажба. А увеличение със 7 стотинки не е много нали?
            Приемам! Числата формират картината приблизително такава, каквато си я сметнал.
            Малко корекция. Имаш и разходи (на входа) по новата емисия, които сметките показват, че не са малко. Поне в моя случай особено като % са абсолютно неприемливи. Като платя на двамата посредника, цената ми отива над 1,42. После има разходи и на изхода към юли, според примера ти.

Веднага възниква въпрос: А какъв е обемът на сделката ? Печалбата, която си показал е на тримесечна база, следователно на годишна може да говорим за 18 %. Чудесно. Ако имаш 100 000 А. - добре. Заслужава си да продадеш дори правата, ако не смяташ да правиш нещо друго.
            При 10000 А. при твоите условия би спечелил 630 лв.
            Ами ако акциите са 1000?!, а маржът е по-нисък и комисионата по-висока?
            Апропо, при Кей Би Си комисионата е %, но не по-малко от 20 лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bill-bg
              Първоначално изпратено от Веско
              Първоначално изпратено от Han Krum
              И тука е една имитация на покупка на права, според мен са скъпи все още.....не може ли на БФБ , да въведат поне до 10-чен знак след нулата.........0,0000000001 лева например.....
              Абе и така си вървят. Аз мойте ги продадох и съм вътре 30 стинки от комисионните
              И за какво си ги продал като си вътре?
              Eми на! Всеки си е малко прост. Ако искаш да ти обясня по-подробно, питай.

Коментар

Да, по тази позиция се се оформя доста тъжна картина.
                Държа някакви акции по по-скоро емоционални причини. Първите придобих още от времената на масовата приватизация и те си стоят по моя лична сметка при депозитаря. Поради някаква причина държа позицията извън порфейла при посредника, с който работя.
                В последствие съм купувал допълнително чрез Алианц. Да работиш с Алианц обаче (за акции) е изпитание на характера и нервите. Реших най-накрая да се махна оттам и да ги прехвърля при Кей Би Си Секюритис, които са агент по новата емисия.

Обадих им се днес и като разбраха, че искам правата да излязат от тяхна подсметка и да бъдат пратени при Кей Би Си, назоваха една цена от 20 лв. Значително повече от цената на самите права.

Колегата Веско вика, че е вътре от комисионата. Не ми харесва подобно упражнение, още повече, че пазарът като чу за новата емисия, моментално слезе на това ниво.
                Няма никаква причина, дори и емисията да е успешна, да се промени цената към повишение.
                Защо да се участва в увеличението на капитала тогава !?
                Зададох този риторичен въпрос на банката и отговор естествено не получих.
                Благодах за офертата и се отказах.

Хубаво, нека приемем, че наберат необходимия капитал, ама той и падежът на облигациите се задава, конвертирането при тези нива е ненормално, какво ли ще правим догодина.?!

Мъка !
                21.04.2010г. цена 1,4
                21.07.2010г. цена 1,47,

Коментар

• Да, по тази позиция се се оформя доста тъжна картина.
                  Държа някакви акции по по-скоро емоционални причини. Първите придобих още от времената на масовата приватизация и те си стоят по моя лична сметка при депозитаря. Поради някаква причина държа позицията извън порфейла при посредника, с който работя.
                  В последствие съм купувал допълнително чрез Алианц. Да работиш с Алианц обаче (за акции) е изпитание на характера и нервите. Реших най-накрая да се махна оттам и да ги прехвърля при Кей Би Си Секюритис, които са агент по новата емисия.

Обадих им се днес и като разбраха, че искам правата да излязат от тяхна подсметка и да бъдат пратени при Кей Би Си, назоваха една цена от 20 лв. Значително повече от цената на самите права.

Колегата Веско вика, че е вътре от комисионата. Не ми харесва подобно упражнение, още повече, че пазарът като чу за новата емисия, моментално слезе на това ниво.
                  Няма никаква причина, дори и емисията да е успешна, да се промени цената към повишение.
                  Защо да се участва в увеличението на капитала тогава !?
                  Зададох този риторичен въпрос на банката и отговор естествено не получих.
                  Благодах за офертата и се отказах.

Хубаво, нека приемем, че наберат необходимия капитал, ама той и падежът на облигациите се задава, конвертирането при тези нива е ненормално, какво ли ще правим догодина.?!

Мъка !

Коментар

• Първоначално изпратено от Веско
                    Първоначално изпратено от Han Krum
                    И тука е една имитация на покупка на права, според мен са скъпи все още.....не може ли на БФБ , да въведат поне до 10-чен знак след нулата.........0,0000000001 лева например.....
                    Абе и така си вървят. Аз мойте ги продадох и съм вътре 30 стинки от комисионните
                    И за какво си ги продал като си вътре?

Коментар

• Първоначално изпратено от Han Krum

Коментар

• И тука е една имитация на покупка на права, според мен са скъпи все още.....не може ли на БФБ , да въведат поне до 10-чен знак след нулата.........0,0000000001 лева например.....

Коментар

• Първоначално изпратено от gujo
                          кой е кода за търговия с правата на холдинга
                          4IDA

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя
                            Първоначално изпратено от margen
                            А някой, повече в час, може ли да ми обясни как изобщо това увеличение би могло да бъде успешно, при положение, че всеки, който евентуално има желание да участва, може да закупи акции на и под цената на увеличението директно на борсата, без излишни отежняващи процедури.

Наистина ми е любопитно.

Поздрави.
                            Отговорът е: обем!
                            кой е кода за търговия с правата на холдинга

Коментар

• Първоначално изпратено от margen
                              А някой, повече в час, може ли да ми обясни как изобщо това увеличение би могло да бъде успешно, при положение, че всеки, който евентуално има желание да участва, може да закупи акции на и под цената на увеличението директно на борсата, без излишни отежняващи процедури.

Наистина ми е любопитно.

Поздрави.
                              Отговорът е: обем!

Коментар

• Ей, господа холингджии, отнасяхте ли се добре с акционерите? Плащахте ли дивиденти? А сега чакате някой да ви помогне. Да, ТИМ ще ви помогнат!!!

Коментар

Working...
                                X