IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • BSEtrader
    replied
    Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение

    В интерес на истината си мисля /а може би просто ми се иска/, че тези облигации трябва да са супер ликвидни, тъй като са конвертируеми. Един вид би трябвало да следват плътно цената на акцията. Логично е това да става дори ден за ден.
    Това не знам как изобщо си го представяш да е възможно за емисия от 200хил броя.

    Напиши коментар:


  • Poncho
    replied
    Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение

    В интерес на истината си мисля /а може би просто ми се иска/, че тези облигации трябва да са супер ликвидни, тъй като са конвертируеми. Един вид би трябвало да следват плътно цената на акцията. Логично е това да става дори ден за ден. Виж, дано да си прав и да могат да се търгуват през платформа. За мен обаждането по телефон не е опция през 2024 г. Ако са прости облигации и ще ги търгуваш веднъж годишно или въобще няма да ги търгуваш - ОК, но ако ще трябва да следваш цената на DUH с телефони и подписи - цъ. Просто предупреждавам за евентуални проблеми с търговията. Дано бъркам. Успех!
    На БФБ няма кой да смята тези книги по теоретичните модели. Може да се отрази в цената им движение при акцията, но след 10 лв. и то само ако Ръководител движение го позволи/направи - подобно на варантите при SFA.
    Проблеми и грешки ще има разбира се, особено при опити за търговия през недовършените платформи за което си напълно прав.

    Напиши коментар:


  • 15-
    replied
    Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
    Облигации с и без привилегия имаме отдавна, но сега заради пресантиман свързан към г-н Донев мислиш, че ще станат масови, но на мен ми изглежда малко вероятно.
    В интерес на истината си мисля /а може би просто ми се иска/, че тези облигации трябва да са супер ликвидни, тъй като са конвертируеми. Един вид би трябвало да следват плътно цената на акцията. Логично е това да става дори ден за ден. Виж, дано да си прав и да могат да се търгуват през платформа. За мен обаждането по телефон не е опция през 2024 г. Ако са прости облигации и ще ги търгуваш само заради купона им веднъж годишно или въобще няма да ги търгуваш - ОК, но ако ще трябва да следваш цената на DUH с телефони и подписи - цъ. Просто предупреждавам за евентуални проблеми с търговията. Дано бъркам. Успех!

    Напиши коментар:


  • Poncho
    replied
    15, дистанционния способ за подаване на поръчки е регламентиран отдавна и може да се види описан в Общите условия и Политиката за приемане на нареждания на ИП одобрени от КФН. Най-общо казано телефонните разговори се записват и служат като доказателство за поръчката. https://www.fsc.bg/?p=33538
    Подавал съм такива поръчки. Не знам кой какво ти е говорил, но са си напълно в реда на нещата и не са някаква привилегия.
    Проблем действително има с платформите за търговия, който няма да се реши лесно, но и към момента може да се въвеждат поръчки. Защо, дали и какви пари ти блокират трябва да се разбереш с твоя ИП - няма нужда да генерализираш. Някой пък ангажират в платформата пъти по-малко ресурс от нужния за сделката.
    Въпросите свързани с поредността на изпълнение на поръчките стои винаги когато има повече от едно място и/или способ за приемане. Затова са тия политики на ИП.
    Облигации с и без привилегия имаме отдавна, но сега заради пресантиман свързан към г-н Донев мислиш, че ще станат масови, но на мен ми изглежда малко вероятно.

    Напиши коментар:


  • kaludov99
    replied
    Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение

    И отново да повторя - НЕ Е позволено да се правят поръчки по телефона /първо подписан документ с всички реквизити и след това поръчка!!!/. Ако някой ги прави, това говори за връзки, заради които всички уж роптаем.
    Щом може с едно кликване на мишката да се заяви поръчка за хиляди левове, то няма логика това да не може да се случи и чрез телефонен разговор между брокера и неговия клиент по предварително вписан телефонен номер в договора и при записване на разговора, записа на който служи за доказателство при възникване на спор.

    Аз например при всяка сделка "подписвам" декларация, че не притежавам вътрешна информация и за още нещо, но въпросното "подписване" става с отбелязване на тикче с мишката. В самия договор обаче аз съм се съгласил да нося последиците ако някой друг освен мен използва платформата и за това брокерът може да не изисква КЕП при всяка една поръчка.

    Напиши коментар:

Working...
X