IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • - “Телсо” АД , адрес: София, ул. “Позитано” 12, ЕИК 131176385 е продало 1 689 418 броя акции от капитала на “Доверие – Обединен холдинг”АД, представляващи 9.017% от капитала на дружеството. След сделката, която е регистрирана в Централен депозитар АД на 30.07.2015 г. процентът на участие на “Телсо”АД в капитала на “Доверие – Обединен холдинг”АД е 0.964%.
    купувача на още 700 к акции остана да разберем
    Не-заслужил инвеститор

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
      Защо доверие да са подценени?
      А защо да не са ?

      Коментар


      • Защо доверие да са подценени?
        destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

        Коментар


        • Всъщност се оказа че Софарма купува от други дружества на Донев. Делът на фармата е вече около 20% (консолидирано). Много интересно

          Който продава на тези нива ще си гризе ноктите скоро време
          Не е препоръка!

          Коментар


          • Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
            Такива проценти имат само май на Донев дружествата?
            заради сериозните обеми се зарових и аз в темата и мисля, че си прав. някаква игра на донев е пак, ама какво и защо не е ясно

            Коментар


            • Аз залагам на продажба от Софарма на други дружества на Донев. Най вероятно Фармата ще остане без дялове в Доверие. И аз да съм бих го направил този ход.
              Но да видим скоро ще разберем

              Коментар


              • Такива проценти имат само май на Донев дружествата?

                Коментар


                • СИС са изсипали, ако това ще помогне на някой да се ориентира.

                  Коментар


                  • Ко стана

                    Коментар


                    • Явно са преценили че Агрия са с по добро управление! Няма лошо нека да направим добри печалби като Агрия та пак ще ни върнат в индекса Аз дори незнам някой да го търгува или следи този индекс ама хайде по добре да сме в него!

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
                        Тук доброто корпоративно управление май им куца щом БФБ ги вади от индекса CGIX
                        Трейс груп холд АД също......

                        Коментар


                        • Тук доброто корпоративно управление май им куца щом БФБ ги вади от индекса CGIX

                          Коментар


                          • "Изгодни, но не и първокласни

                            "Най-активни на офисния пазар в Пловдив, както и в столицата, са IT и аутсорсинг компаниите", коментира Станимира Пашова, мениджър "Офис площи" във Forton. "Някои от фирмите решават да открият втория си офис вместо в София в Пловдив, за други това е първа локация, а някои от вече установилите се там решават да разширят дейността си", обобщава експертът. Според нея основната причина за това е, че пазарът в столицата става все по-конкурентен и за IT компаниите и центровете за изнесени услуги е все по-трудно и скъпо да наемат както квалифицирани служители, така и подходящи офиси.

                            "Предлагането на площи с характеристики клас А в Пловдив е доста скромно, но именно по тази причина започват новите проекти и промяната на предназначението на някои сгради", обяснява Пашова. "Forton вече работи с няколко инвеститора за превръщане на складови и търговски площи в офисни такива", коментира тя. Според Пашова, тенденцията на офис пазара в Пловдив е именно за модернизиране на съществуващи площи и промяна на предназначението на различни обекти с цел превръщането им в офиси."
                            Марицатекс?

                            Коментар


                            • Примерно може да ми предложи ипотечен овърдрафт, за да не ходя в ПИБ

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
                                Абе бавно бавно но нещата се забързаха последната година Ако не са провизиите и обезценките от бизнесите които се премахват (Вратица и Марицатекс)вече да сме на добра печалба но и това много скоро. Вратицата скоро няма да я има - има договорка за продажба на акциите а Марицата я провизираха достатъчно и може за в бъдеще да видим положителен ефект от продажбата на парцелите в Пловдив (доста декари в индустриалната зона).

                                Бриколажа върви много добре и тази година ще е на добра печалба - поне така показват последните отчети. Ефекта от новият магазин ще го видим в следващият отчет. В Q1 се вижда зареждането с много стока и за новият магазин и затова изглежда по слаб паричният поток. Бриколажа според мен ще увеличи пазарният дял - много опитен екип и добри локации на магазините, а Баумакс и Практикер са с нов екип който по трудно според мен ще се наложат. Сектора ще е силен при ниски депозити за спестяване и отлагани ремонти.

                                Двете застрахователни дружества са малки но с добра печалба и резерви. Текстилните имат договори с чужди фирми и са ок, а строителните могат само да спечелят от програмите за саниране. Винарният бизнес е слаб но пък няма и кой знае какъв ефект върху отчетите. Болницата е по зле но там делът го намалиха и загубите не са кой знае какви за ДОХ.

                                Медиката ще я прехвърлят към Софарма и се надявам да продължат да са честни и да прехвърлят на справедлива цена. Този кеш ще е добре дошъл за ДОХ.

                                БАНКАТА Много добър ход според мен. Оборотите на дружествата около Донев са сигурно около 1 милиард и вярвам че част от обема ще се насочи през банката та защо да плащат на други банки вместо да използват и развиват тяхната банка. Може да се получи и синергия с Бриколажа и да отворят малки клонове там. Добре ще е да намалят административните разходи и може би да разкарат централата и да наемат малко място в кулите на Софарма. Банката вярвам са я изчистили от проблеми и ще имаме bargain purchase тоест ще засилят капитала на групата. Банковият сектор в следващите години според мен ще е много силен та да купиш дори и малка банка е много добре особено пък ако имаш бизнеси с големи обороти

                                Не е препоръка а лично мнение! Имам акции!
                                Големите обороти идват от трейдинга и Софарма. Те обаче се кредитират от други банки и няма как да направят нещо съществено в Токуда.
                                Токуда ще си върви по своя път макари труден. Надявам се да намери място в холдинг Доверие, който може да разшири дейността си в бъдеще. Интересно ми е какво точно ще предприеме Токуда за развитието си в бъдеще.

                                Коментар

                                Working...
                                X