Първоначално изпратено от TheSkorpion
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)
Collapse
X
-
https://www.24chasa.bg/novini/article/6191343 Ето как ДОХ ще разшири потенциала си за растеж превръщайки част от бизнеса си в експортно ориентиранKeep going ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от VNM Разгледай мнение
Междо другото това сигурно ли е? Признавам че не знам колко са заспалите акционери и каква тежест имат след увеличенията на капитала.
Към 31.12.2016 г. акционерите са 55 юридически лица, притежаващи 10,538,586 броя акции, в т.ч. брой акции притежавани от чуждестранни юридически лица – 229,974 броя и 147,485физически лица притежаващи 8,197,513броя акции, в т.ч.14,251 броя акции се държат от чуждестранни физически лица.Мненията ми не са препоръка за търговия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение
Сашкоу, само процентите от ръста за последните месеци са достатъчно тлъсти, за да не дават причина за каквито и да било ехидни констатации... Просто погледни каква беше цената тази есен.Иначе не думайте за дивидентите, че и аз ще си ги търся и вече се разрових и аз за боновата книжка
Last edited by Sashko; 27.04.2017, 14:16.
Коментар
-
Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение
Скуиз аут не е възможен, така или иначе, защото на практика, заради същите "заспали" акции не могат да придобият необходимия дял за да се изпълни такъв сценарий. Законовата уредба не го позволява.
Коментар
-
Първоначално изпратено от VNM Разгледай мнениеПри търгово + скуиз - няма кой да си търси дивидент.Мненията ми не са препоръка за търговия.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Sashko Разгледай мнениеТук сапунката ми става все по-интересна - беше първо Софикс, после Софарма придобива, вече и "дивиденти" се разпределят, че и тлъсти дориThe strongest stand last.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Sashko Разгледай мнениеТук сапунката ми става все по-интересна - беше първо Софикс, после Софарма придобива, вече и "дивиденти" се разпределят, че и тлъсти дори
Коментар
-
Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение
Няма да си потърсят дивидента всички мъртви души, а такива най-вероятно има много. А за техните наследници (ако изобщо знаят че са наследници на 25 акции на Доверие) е твърде скъпо да си поделят наследството. Освен това всички, които нямат сметки при инвестиционен посредник (а такива сигурно са поне 100 000) е малко вероятно да разберат че има дивидент и да си го потърсят.
П. с.
Сега между другото ме караш да се замисля.
Почти съм сигурен че в отдавна загубените (забутани някъде) бонови книжки на нас с жената пише по 25 акции на Доверие. Майтап.
Значи и аз съм в кюпа на мъртвите души. Т.е. и в двата кюпа. Щото за някоко Т. ще си искам дивидента. Боновите кижки няма да търся, трудна работа
Last edited by VNM; 27.04.2017, 13:39.
Коментар
-
Първоначално изпратено от VNM Разгледай мнениеМи представих си го. Не виждам проблем с 150000 нови акционери. Където 2000 там и 200000. А допълнителният бизнес си идва с плюсовете.
Това не пречи и на версията с търговото да е вероятна. Само не ми стана ясно след търговото кои са акционерите които няма да потърсят дивидента? След търгпвото остава само маджо.... Други акционери остават само по негово благосклонно желание.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение.....
Представете си какво ще е да вкараш 145 000 дребни акционери в дружество, което в момента има около 2 000 акционери и куп бизнеси, които нямат нищо общо с фармацията!
...
Това не пречи и на версията с търговото да е вероятна. Само не ми стана ясно след търговото кои са акционерите които няма да потърсят дивидента? След търгпвото остава само маджо.... Други акционери остават само по негово благосклонно желание.
Коментар
Коментар