IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Blagovest Разгледай мнение
    Смятам, че на цена от 7,12 е доста изгодно за покупка. Браво на тези, които успяха да купят вчера на 7,02.
    За мен не е изгодно!

Коментар

• Смятам, че на цена от 7,12 е доста изгодно за покупка. Браво на тези, които успяха да купят вчера на 7,02.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
        Г-н Груев, изпитвам голямо уважение към вашето мнение като борсов индикатор. Все пак не мога да не споделя недоумението си, че все още не сте разбрали защо съотношението риск доходност при "банкмолдован" е било по-изгодно от това при Райфайзенбанк. Говоря за котировките към които критикувахте позицията с месеци и години. Лично аз имам мнение и към момента, но ще си го запазя за себе си. Предпочитам да си мълча, защото се уморих да бъда критикуван за неправилно мислене. Лично аз ще използвам вашето мнение като допълнителен индикатор за сглобяване на общата картина. Успех в търговията и по-малко негативни емоции и хейт.
        Много сложно се изразяваш приятелю... няма как Груйчо, коня с капаци от село, да те разбере, че му се присмиваш на сравненията с Райфа, която ни хвалеше като по - добрия избор от ДОХ, още преди година и която сега се сринала от 30 на 10 евро и това било много яко И видиш ли потвърждавало тезата му.. няма такъв шемет!

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
          данните за РБИ можеш да си ги видиш и сам - https://www.wienerborse.at/en/market...9472cfc0424ead. Дори и прост бакалин може да направи сметката като кое е по-подценено - РБИ с П/Е под 3 (диверисфицирано колкото си иска на 15 маркета) и капитализация от 3,5 милиарда евро, дето само от едно продадено дъщерно като българското подразделение ще вземе 1 милиард тази година, търгувано на австрийската фондова борса с огромен обем всеки ден, даващо винаги дивидент (последната година 7% по последната цена)
          Хубаво си дал някакви данни за РБИ, но някои от тях леко си ги понагласил, явно имаш нужда сам себе си да убедиш, че си взел правилното решение. Действително са раздали дивидент 75 цента на акция, вярно, че онзи ден цената на акция е била около 10,50 евро, но не може да се твърди, че имат 7% дивидентна доходност, тъй като този дивидент те са го раздали към 15 ноември при цена на акция около 28,50 евро.
          А пък коя акция колко е рискова всеки сам да преценява при положение, че както сам казваш 50% от печалбата на РБИ се формира от Русия, Беларус и Украйна.
          И вместо да недоволстваш колко се е изпростачил форума и как те дразнила фарисейщината, можеш самият ти да дадеш своя принос към повдигане на нивото му като поне не заблуждаваш с финансови данни.

Коментар

• Първоначално изпратено от wild at heart Разгледай мнение
            Добре дошъл Грую,

форумът беше позагубил колорита си, докато те нямаше. За мен е много ценно да има аргументирано критично отношение към всяка по-оборотна акция, защото психологически сме склонни да се вторачваме основно в позитивните страни на акциите, които сме купили. Споделям мнението ти за много позиции, но тук се разминаваме диаметрално. За мен това е една от най-добрите компании на БФБ и да - има риск заради войната, но рискът е и възможност при тези цени. И за да не говоря празни приказки - на бида съм на 7.30 с 1.000 бройки - заповядайте.
            Грую е песимист по дефолт, а за българските акции е тотален песимист.
            Така че, не е са чудни ултра-песимистичните му гледни точки, от които той разбира се не може да печели на бфб, но пък повечето форумци споделят вижданията, че когато песимизмът му е към макса и се изцепи с брутални песимистични мнения - моментът може да се разглежда като част от сигналите за влизане. Разбира се, Грую печели извън бфб, защото като песимист няма доверие на нищо от държавата, а като влзезе инцидентно на бфб е основно за кратки спекулации, след което ако не му се получи заигравката започват проклятия към акцията, към собствениците и т.н. до 9то коляно с поне 9 мнения и 90 напомняния до след 9 години поне,. И разбира се, добре е дошъл. Нека пише, в повечето случаи знаем какво ще пише

Коментар

• 4D, знаеш, че те чета с кеф, макар често да не съм съгласен с твоето мислене и доводи, но фактът, че миналата година беше пръв в класацията на Мечката, а и предишната беше доста напред, говори достатъчно, а аз съм свикнал да боравя с факти и да се съобразявам с тях. Не харесвам само хапливите ти подхвърляния, особено от интелеигентен човек, който уж ги прикрива под учтива форма (тая фарисейщина винаги ме е дразнила), но отчитам и факта, че си сред малко, дето си имал топки за бас, че и да го изпълниш - респект за което.

Конкретно по темата, понеже тук обикновено се слиза на много ниско ниво, просто защото форумът се опростачи от разни батки от ийст коуста, данните за РБИ можеш да си ги видиш и сам - https://www.wienerborse.at/en/market...9472cfc0424ead. Дори и прост бакалин може да направи сметката като кое е по-подценено - РБИ с П/Е под 3 (диверисфицирано колкото си иска на 15 маркета) и капитализация от 3,5 милиарда евро, дето само от едно продадено дъщерно като българското подразделение ще вземе 1 милиард тази година, търгувано на австрийската фондова борса с огромен обем всеки ден, даващо винаги дивидент (последната година 7% по последната цена) или някаква си чичанбанк с ултра измислената държавица Молдова, която се търгува на подобно П/Е, само на един пазар, дава дивидент веднъж на високосна, а акцийките на майката у нас са манипулирани колкото си искат от някакъв си чичак на борсичка с оборот на квартална бакалия доскоро (хайде в последната година се попромениха нещата). Интелигентен си, ще разбереш и сам, без да влзиам в още подробности за перспективи и т.н.

Това е наистина последно мнение по темата - здраве и успехи желая
              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Добре дошъл Грую,

форумът беше позагубил колорита си, докато те нямаше. За мен е много ценно да има аргументирано критично отношение към всяка по-оборотна акция, защото психологически сме склонни да се вторачваме основно в позитивните страни на акциите, които сме купили. Споделям мнението ти за много позиции, но тук се разминаваме диаметрално. За мен това е една от най-добрите компании на БФБ и да - има риск заради войната, но рискът е и възможност при тези цени. И за да не говоря празни приказки - на бида съм на 7.30 с 1.000 бройки - заповядайте.

Коментар

• Г-н Груев, изпитвам голямо уважение към вашето мнение като борсов индикатор. Все пак не мога да не споделя недоумението си, че все още не сте разбрали защо съотношението риск доходност при "банкмолдован" е било по-изгодно от това при Райфайзенбанк. Говоря за котировките към които критикувахте позицията с месеци и години. Лично аз имам мнение и към момента, но ще си го запазя за себе си. Предпочитам да си мълча, защото се уморих да бъда критикуван за неправилно мислене. Лично аз ще използвам вашето мнение като допълнителен индикатор за сглобяване на общата картина. Успех в търговията и по-малко негативни емоции и хейт.

Коментар

... просто защото нямаш морал!
                    ..
                    Викаш, аз съм един аморален тип!
                    Груючо, колкото си луд, два пъти си по-забавен

Коментар

• Неуважаеми Батя, не може да не ти се признае, че спазваш една стара пословица "луд умора немЪ", бих добавил особено когато е модераторска протекция, щото се познавал с Мариян! Затова, а и защото съм чел повече дебели книги, отколкото ти си виждал хартийки, пробвах на принципа "убий простака с мълчание" и се самобанирах за 3 месеца до края на април, в които да те оставя теб и трол фабриката на яхтсмените да си ъпкате на воля, а аз винаги си спазвам обешанията. Оказа се, че принципът е бил грешен и ползата от самобанирането ми е била 0 - тролфабриката си работи, лафчетата са си едни и същи, а основното предимство на някои хорица е телефонното повикване и манипулациите. Бъди здрав, Батя, все така обгрижван от модераторите и винаги с включен телефон, пък адептите кучета ги яли - все пак те сами са решили да те слушат, нали, ти морален ангажимент нямаш, просто защото нямаш морал!

А за акцията, както за много такива акции, които съм наблюдавал, спасението е молдовското БНБ да не забрани дивидентите и да се източи всичко към България. Ако това се случи, ще е супер, ако не се случи - е, кой знае, може и 20 лева да стане, може и 20 стинки - Молдова е всичко друго, но не и правова държава, а риск премията за одържавявана вече банка, следва да е поне 3 пъти повече от тази за Бг банките, минали проверки на ЕЦБ. Но пък, както казва един колега - остави хората да си губят и печелят на воля и точно това и ще направя, като конкретно в тази тема няма да пиша поне 1 месец.

И за да не ме разберете погрешно - пожелавам успех на всички тук, най-малкото защото се возим на една лодка (на БФБ всичко е свързано,з ащото парите са крайна величина) и имам личен интерес - срине ли се някоя голяма спекулантска позиция, няма как да няма разпродажби на пожар и по всички останали позиции!
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                        Ганьо /груйчо/ видя, че на Вуте му е зле, нагизди се с най-арните си дрипи и излезе на мегдана да тропне едно хорце
                        По-скоро му е изтекла клиничната пътека...

Коментар

• Ганьо /груйчо/ видя, че на Вуте му е зле, нагизди се с най-арните си дрипи и излезе на мегдана да тропне едно хорце

Коментар

Айде пак да ви направя сравнение с РБИ, от които се отървах и пак взех - значи онези са супер диверсифицирани, имат 15 банки в Източна Европа, а не една в Молдова (всъщност точно Молдова е една от малкото страни, в които нямат бизнес), като Русия, Беларус и Украйна им форимрат около 50% от печалбата. Цената там се срина от 30 на 10 евро и си стои на толкова. Тук от 9 слезе на 6, после пак върна на 9 и сега е 7,50, а 100% от печалбата на Недоверие идва само от Чичанбанк. изкривен бил пазарът, викате - интересно в коя ли посока е изкривен
                            Какво повече може да допълни човек към такъв един задълбочен анализ-сравнение?

Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                            Абе инвеститор да си на БФБ - всеки купува на дъно, продава на макса и допълва по всяко време. Интерсно ми е, като всички продават на върха, кой ли купува там?
                            Абе анализатор да си на БФБ - сравняваш ябълки с ягоди, взимаш цената преди войната и сега и си купуваш това, което е паднало повече, тъй като това гарантира и че ще се качи повече някога!

Коментар

• Грую, акцията към 31.12 си вървеше екстра, очакванията бяха за силна 2022-ра (както и започва) и силен ГФО за 21-ва. Няколко пъти Приднестровието е дискутирано, и в частност от самия теб доста пъти, факт. Но всички знаеха, че това е една заспала територия от 30 години. И НИКОЙ, повтарям НИКОЙ не е очаквал, че февруари ще се развихри Путин в такава степен. Надали някой (от тукашните) си е слагал в сметките активна война в Европа и го е калкулирал като риск... Оказа се, че една шепа хора по целия свят знаят за предстоящия конфлит и надали те търгуват тук. Просто се случи кофти стечение на обстоятелствата. И да, това не значи, че тотално е игнорирано Приднестровието, но вероятността клонеше към 0, преди рашките да ги активират. А и не знам някой да е имал дългосрочни планове (над 5 г.) за тази хартишка. Аз лично не!
                              За останалото съм съгласен.

Коментар

• Честно, ама вие сега ли го забелязахте този риск за териториалната цялост на Молдова? Ми той си е там от 30 години, баси, и е една от причините в Молдова да няма читава западна група - само мамалиги и това е. И това ви го казвах поне 50 пъти, докато ми се отговаряше да не съм берял грижа за чуждите пари. То затова и толкова време я подритваха тази банчица и нямаше кой да я купи, та се наложи да я дават на някакъв чичак с 0, повтарям 0 банкова опит! Ма нищо де, като я надуваше тоя чичак всичко беше точно, че и на мултипули над тези на банки в България се търгуваше, което е не безумно, ми не знам как да го нарека.

Айде пак да ви направя сравнение с РБИ, от които се отървах и пак взех - значи онези са супер диверсифицирани, имат 15 банки в Източна Европа, а не една в Молдова (всъщност точно Молдова е една от малкото страни, в които нямат бизнес), като Русия, Беларус и Украйна им форимрат около 50% от печалбата. Цената там се срина от 30 на 10 евро и си стои на толкова. Тук от 9 слезе на 6, после пак върна на 9 и сега е 7,50, а 100% от печалбата на Недоверие идва само от Чичанбанк. изкривен бил пазарът, викате - интересно в коя ли посока е изкривен

Тонката пък вика, че ето, имало бежанци и това значело нов бизнес. И до известна степен е прав - на всеки бежанец се дава карта и там му превеждат 100 евро (или нещо от сорта беше). Ама има ли такси по тези трансакции

И да, за Путя е важно да вземе Приднестровието, барабар с Одеса и да отреже Зеленко от морето - това беше ясно от самото начало. Ама ние тук си гледаме в коленцето на Чичикака и сме си рахат. Или както казва един, дето бил завършил Варненската Магнаурска школа - ама като качи от 3 лева на 10, беше супер. С малката разлика, че той продаде (звъннало е телефончето, за д аго уведоми, че прахосмукачката спира, не че той е велик трйдър, поне така се злослови от разни гларуси), а някои купуват от 11 надолу на всяко изсипване. Или поне така твърдят.

Абе инвеститор да си на БФБ - всеки купува на дъно, продава на макса и допълва по всяко време. Интерсно ми е, като всички продават на върха, кой ли купува там?

Коментар

Working...
                                X