IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнение

"цената според мен на "Доверие" се движи от всичко друго, но не и от бойните действия" - ти си опитен играч на борсата и може да споделиш според тебе от какво се движи. Според мен войната оказва доста сериозно влияние и, ако се подпише мирен договор, цената бързо ще отскочи до към 20-25 лв, а след това евентуалното подобряване на световната конюнктура ще я закара и по-нагоре.
    Хе-хе, благодаря за положителното ти мнение за мен, LaCosta, но ме надценяваш.... "Опитен" вероятно е трудно да се каже, според някои хора дори съм по-скоро Аматьор

В случая нямам някави впечатления, че нещо уникално движи цената - обичайните неща: кой как оценява отчетите на Холдинга, бъдеши прогози какво бизнес развитие ще има молдовската банка, дали Централнта банка там ще продълки да разрешава разпределяне на дивиденти и в какви размери....

Да кажем има и други неикономически фактори - мен лично основно ме притеснява (и респективно спира да вляза с повече) дали чичо в един момент няма да направи някаква врътка така че прецака цацата тук.... Кой може да го задължи да разпределя дивидент тук, дори да е потекъл на талази от братска Молдова....

Така че, преценката ми е, че цената на акцията се движи от обичачайните инвеститорски анализи и страхове, но НЕ и от войната ?

Има ли някой тук, който да сподели примерно - "Заделил съм 20'000 лв. (или "X" сума) щото много ме оценявам фундамнета и имам много добри очаквания за акцията, но не купувам на текущите 8-9 лв., защото ме е страх че руснаците ще разбият украйна и ще продължат и влязат в Кишинев и ще загубим инвестицята си" ?

Лично мен ме съмнява.

Коментар

• Не вярвам на ушите си - Донев щял да продава банката и получените молдовски леи да ги къта на депозит после в същата банка с процент наполовина на инфлацията. Фантасмагория е това.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
        Тук също трябва да видим отскок на дневна графика !
        При теб отскока пак е обратен.

Коментар

• Много хамалската ще кажа какво мисля, че ще се случи тук в най-консервативния вариант /изключвайки путлер да завземе и Украйна, и Молдова... и света/. Та, в най-лошият случай Доверие ще прибира по 2-3 лева на година дивидент от Молдова. От тези 2,50 ще се изплатят заемите за 2 години и след това ще започне да "хартисва". Възможно е тогава да започне и самото Доверие да дава дивиденти. И без това голяма част ще останат непотърсени /предвид боновите книжки/ и ще се връщат в компанията. По-интересното обаче е какво ще направи Донев! Дали ще остави такава промоция? А най-интересното е ако/ когато тази банка се продаде! Тогава ще стане мноооого весело, защото се наслушахме на "екселските печалби", ама като започнат да идват милионите, дооооста хора ще вденат, че не са екселски .

Коментар

• От утре отново мецаните ще се приберат в гората. Имам още за пълнене на 8.50, но не вярвам да ме огрее

Коментар

• След кратко, но печелившо заиграване с акциите на БФБ, отново се завръщам тук. Още малко ще коригира и отново UP. Имам още да пълня на тези нива, затова мечките да не бързат да си отиват

Коментар

• Голяма графика

Коментар

Тук също трябва да видим отскок на дневна графика !
                  И аз мисля, че е време да се запъти към 9.50

Коментар

• Тук също трябва да видим отскок на дневна графика !

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение

Иначе чисто за връзката между евентуалното завземане на Молдова и цената на акцията на "Доверие" - наистина не знам, кои и защо търси такава корелация за да обяснява цените на акцията тук ?

Поне от миналия Юни е повече от ясно, че руснаците просто нямат сили да стигнат до Молдова (дори да предположим, че имат такава цел - защото според мен нямат и такава).

Така че цената според мен на "Доверие" се движи от всичко друго, но не и от бойните действия !
                      "цената според мен на "Доверие" се движи от всичко друго, но не и от бойните действия" - ти си опитен играч на борсата и може да споделиш според тебе от какво се движи. Според мен войната оказва доста сериозно влияние и, ако се подпише мирен договор, цената бързо ще отскочи до към 20-25 лв, а след това евентуалното подобряване на световната конюнктура ще я закара и по-нагоре.
                      Last edited by X_Y; 26.06.2023, 00:24.

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
                        Алтерко не е лоша, има и други добри, но нещастието при теб е, че много късно се включваш
                        Мен не ме мисли,аз не съм дремал през това време.
                        Last edited by X_Y; 25.06.2023, 19:22.

Коментар

Точно така.Същите тези звезди които ми казаха да купувам Алтерко ,а ти четейки
                          отчети P/E, P/B и подобни глупости с пръст в уста гледаше как пори вълните и пропусна целия 50-60% -ов растеж

Същите тези звезди който ми казаха, че Агро балона ще пада много,докато абсолютно всички четящи отчети очаквахте растеж и то не какъв да е,а до 60,70 та да даже и 100лв. То пък взе ,че пада като тухла месеци наред и сега е 24.За тея звезди говорим Бастен и много добре ги знаеш,но защо си толкова нервен е непонятно за мен
                          Вероятно комбинация от пропуснатите 50% в Алтерко и загубите ти в Агро балона и ако те е напекло и слънцето,нормално
                          Алтерко не е лоша, има и други добри, но нещастието при теб е, че много късно се включваш

Коментар

Петъо, ти къде си се набълбукал ? в Агро балона май, а?
                            неправилно използваш този глагол - когато човек е на голяма печалба се казва "нагушил" , тук съм срещал и нагувичил

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
                              "Агрия груп"
                              Или звездите (пардон - чертичките) ти го говорят ?
                              Точно така.Същите тези звезди които ми казаха да купувам Алтерко ,а ти четейки
                              отчети P/E, P/B и подобни глупости с пръст в уста гледаше как пори вълните и пропусна целия 50-60% -ов растеж

Същите тези звезди който ми казаха, че Агро балона ще пада много,докато абсолютно всички четящи отчети очаквахте растеж и то не какъв да е,а до 60,70 та да даже и 100лв. То пък взе ,че пада като тухла месеци наред и сега е 24.За тея звезди говорим Бастен и много добре ги знаеш,но защо си толкова нервен е непонятно за мен
                              Вероятно комбинация от пропуснатите 50% в Алтерко и загубите ти в Агро балона и ако те е напекло и слънцето,нормално

Коментар

• Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнение
                                При положение, че тази година молдовската централна банка е позволила раздаване на дивидент, то тогава е много вероятно и следващата година да се стигне до изтегляне на значителна част от печалбата и е съвсем реална перспективата Доверие инвест да си получи от Молдова поне сумата, която е платило дружеството за покупката на банката, а след това и нещо повече.
                                Всичко зависи от развитието на войната.
                                Та като цяло в следващите 2 години няма чак такава голяма опасност за банката в Молдова и Доверие може да успее да изтегли доста хубави суми.

Иначе чисто за връзката между евентуалното завземане на Молдова и цената на акцията на "Доверие" - наистина не знам, кои и защо търси такава корелация за да обяснява цените на акцията тук ?

Поне от миналия Юни е повече от ясно, че руснаците просто нямат сили да стигнат до Молдова (дори да предположим, че имат такава цел - защото според мен нямат и такава).

Така че цената според мен на "Доверие" се движи от всичко друго, но не и от бойните действия !
                                Last edited by X_Y; 26.06.2023, 00:24.

Коментар

Working...
                                X