Първоначално изпратено от LaCosta
Разгледай мнение
В случая нямам някави впечатления, че нещо уникално движи цената - обичайните неща: кой как оценява отчетите на Холдинга, бъдеши прогози какво бизнес развитие ще има молдовската банка, дали Централнта банка там ще продълки да разрешава разпределяне на дивиденти и в какви размери....
Да кажем има и други неикономически фактори - мен лично основно ме притеснява (и респективно спира да вляза с повече) дали чичо в един момент няма да направи някаква врътка така че прецака цацата тук.... Кой може да го задължи да разпределя дивидент тук, дори да е потекъл на талази от братска Молдова....
Така че, преценката ми е, че цената на акцията се движи от обичачайните инвеститорски анализи и страхове, но НЕ и от войната ?
Има ли някой тук, който да сподели примерно - "Заделил съм 20'000 лв. (или "X" сума) щото много ме оценявам фундамнета и имам много добри очаквания за акцията, но не купувам на текущите 8-9 лв., защото ме е страх че руснаците ще разбият украйна и ще продължат и влязат в Кишинев и ще загубим инвестицята си" ?
Лично мен ме съмнява.
Коментар