Евър са собственост на Доверие
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от KiroDOVUHL 6te isjivee krisata sa sedmica dve i 6te se vurne na starite si niva. O4akvam serija ot lo6i resultati pred koito tesi na Doverie mogat da ni se storjat i kato prekrasni.
А някой знае ли на кого са продали?Интересно е наистина да се знае!
Коментар
-
“"От последната борсова сесия за седмицата през новата ще наблюдаваме обратния процес на този с акциите на дружеството, който настъпи през м. юли-август, когато след лош отчет за полугодието цените първо паднаха, а след това отново се повишиха. Сега след положителните данни за деветмесечието от неконсолидирания отчет на дружеството и изтъргувани близо 40 хил. акции, наистина не е приятно на следващия ден същите да загубят около 10% от стойността си за малко над 63 хил. акции вследствие на информация от водещ ежедневник", заяви за Investor.bg Божидар Павлов от ИП Бенч Марк Финанс АД.
Брокерът е на мнение, “че всичко това показва, че нашият пазар и инвеститори се влияят при вземането на решение за покупко-продажби от информационни носители, което наистина е много важно, от една страна, но и импулсивно, от друга, от страх - страх да не загубиш отново след поредното късно влизане в позиция, поредната корекция на пазара, и да не изпуснеш възможността, след като другите продават (особено водещ инвестиционен посредник), защо и аз да не продам - панически. Последното важи в по-голяма степен за индивидуалните клиенти по COBOS.”
“Според мен не трябва единствено да се осланяме на информация в публичното пространство само от един източник на публикуваните данни, която трябва да се потвърди и от друг. Ако мениджмънтът на един от най-големите и водещи холдинги е решил да източва отделни дружества, едва ли го би направил по този начин. Разковничето, ако има въобще такова, е дали да го прави на парче (отделно дружество) или на цяло зад гърба на многото акционери и регулиращи органи. Надявам се, че те знаят какво правят”, добави Павлов. "
Не знам защо Павлов си мисли, че пазарът (ПФБК, Елана, които продаваха) се е повлиял от информация в ежедневник. Според мен изводите за отчета на Доверие бяха направени още в четвъртък и едва ли някой е очаквал в петък да има друг сценарий, освен този който се случи.Liverpool was made for me and I was made for Liverpool!
Коментар
Коментар