IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Чакай малко, недей да се палиш толкова. Обясни ми с какво точно публикацията на този журналист те е накарала да загубиш пари?

    Коментар


    • На мен нещата не ми изглеждат толкова зле. От информацията на Доверие определено сделките са целесъобразни /едва ли някои е очаквал да кажат нещо друго/. Само времето и финансовите отчети ще покажат кои е прав.
      Лошото е че някакви псевдожурналистически творения манипулират пазара по този начин, което за мен не е нормално. Ако бяхме нормална държава бих осъдил този журналист да ми покрие загубите, които ми е нанесъл с неточната си информация и за мен поръчково отрязаване на информацията в отчета.

      Коментар


      • Някой, как пресметна, че делът им се оценява на 12 млн.? При това положение трябва да са купили 48% от капитала на Компания за инженеринг и развитие, а не 35,83% колкото е в действителност.

        Коментар


        • Доверие холдинг" е получил 4.857 млн. лв. от продажбата на 36.25% в дъщерното си дружество
          Георги Бисерински
          "Доверие обединен холдинг" е получил 4.857 млн. лв. от продажбата на 36.25% от капитала на един от подхолдингите си "Доверие капитал", заяви пред "Дневник" Анна Павлова, главен счетоводител и член на управителния съвет на холдинга. Пакетът от 2900 акции са прехвърлени на цена от 1675 лв. всяка. Според нея първоначално сделката е била уговорена като суап, в който се продават акциите на "Доверие капитал" и се получава дял в "Компанията за инженеринг и развитие". Поради това, че суапът не е дефиниран в българското законодателство, преструктурирането на пакета на холдинга е извършено чрез две сделки за покупко-продажба на акции. Павлова допълни, че всичко по тези сделки е описано в доклад, който е представен и в Комисията за финансов надзор, а самото решение за продажба на дела от "Доверие капитал" е взето на общо събрание на акционерите на големия холдинг през тази година.
          Според нея сделката е изгодна за акционерите на холдинга, тъй като пазарната оценка на "Компанията за инженеринг и развитие" е 25 млн. лв.
          Или с други думи, пазарната цена на акциите от тази компания е около 2.80 лева на акция, а холдингът е платил по 1 лев за акция.
          В интервю пред "Дневник" изпълнителният директор на "Доверие обединен холдинг" Цонко Недялков заяви, че участието в "Доверие капитал" е 45.52% от капитала. Другите акционери са “Компания за инженеринг и развитие” с дял от 36.25%, “Креспо консулт” с 1.25% и мениджърите на "Доверие капитал" имат около 4%. Досега "Доверие капитал" е изкупил обратно 739 акции, което е 9.24% от капитала. Тези акции не участват при гласуването на общото събрание на акционерите и като се приспаднат от общия брой емитирани ценни книжа, се получава, че с притежаваните към настоящия момент 3641 акции "Доверие обединен холдинг" притежава 50.15% от гласовете на общото събрание. Това според Недялков ясно показва, че холдингът притежава мажоритарен дял от дъщерното си дружество.
          Според Павлова въпросната продажба няма да се отрази върху консолидираните приходи на холдинга, тъй като отчетът на "Доверие капитал" ще влиза на пълна консолидация в този на "Доверие обединен холдинг".
          На въпроса дали тези сделки не са ощетили акционерите на холдинга Недялков заяви, че смята сделката за изгодна, но подчерта, че единствено историята ще покаже дали тази сделка е добра.
          По отношение на “Компания за инженеринг и развитие" той заяви, че въпреки че е придобит миноритарен акционер, интересите на холдинга са защитени, тъй като според устава с 35% могат да се блокират по-важните решения.

          Коментар


          • Е ти вече изтрепа не само рибата ами и раците )))))))

            Коментар


            • не виждам какво се панирате доколкото се разбира 36% от доверие капитал е разменен за акции на стойност 12 000 000 лева

              Коментар


              • А пак ли ЕВЪР ги изкупуват?

                Коментар


                • А днес продават тия дето разправяха, че сделката била много добра. Странно...
                  Liverpool was made for me and I was made for Liverpool!

                  Коментар


                  • Normalno, edni ot nai golemite privarjenici ot UG Market bqha sred parvite prodavachi oshte vchera.

                    Коментар


                    • Никой, не знам защо твърдиш, че Дневник опровергава написаното преди. Законността няма нищо общо с целесъобразността. Или ти смяташ, че продажбата на Доверие капитал при капитализация от 13 млн лева, след като само пакета му в Медика струва толкова е много добър мениджърски ход. Ако е така - акции на пазара много, купувай и се надявай на следващи блестящи хрумвания на мениджърите. А пък че общото събрание е гласувало за точката - може да се поспори доколко това събрание е проведено по законния ред.

                      Коментар


                      • Доста интересно взе да става тук.

                        Коментар


                        • Не виждаш ли колко изпечени мошенници са тези от Доверие??? До вчера бяха забравили кой е купувача а сега щели да правят суап???
                          Да не говорим че цена от 4-5милиона е направо смешна за дела от Доверие Капитал! И поне да я бяха взели в кеш!?! Взели са един миризлив миноритарен дял дето ще си го бият в главата докато се оправят! МИРИЗЛИВИ МОШЕННИЦИ!

                          Коментар


                          • Бисерински - да бъде съден за манипулации

                            И какво излезе сега.
                            Не очаквах че Дневник е вестник за поръчкови статии.
                            Бисерински написа статия с която изкара че шефовете на Доверие "източват" дружеството и "разпродават" тайно активи.

                            Днес същия бисерински публикува опровергаваща статия.
                            http://www.dnevnik.bg/show/Default.a...2325&rubrid=18
                            Излиза че продажбата на акциите е била гласувана и одобрена от общото събрание на Доверие. Значи няма злоупотреби.
                            Този бисерински трябва да бъде съден за манипулации на пазара.

                            Коментар


                            • SOFIX виж на какви нива е изтъргуван най-големия обем на графиката. (01.07.2005-15.07.2005) Именно това ме кара да мисля че там ще се сформра най-голяма подкрепа. В случая са на лице два сигнала които говорят за стабилно ниво на съпорт обема и времето в което са се търгували акциите на DOVUHL на тези нива. Ти на какви нива виждаш силен съпорт?
                              ПС: Използвам графичния оператор на борсата с бар чартче :P

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Nikola
                                Ами пепи ако се пробият нивата от 3.90 - 4.20, 3.30 не ви мърдат. Така мисля аз.
                                Никола къде ги видя тези нива като подкрепи? Аз виждам че нивата на подкрепите са други. Пък може да съм забравил да разчитам графики.

                                Коментар

                                Working...
                                X