IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Не статията, а отчета повлия на пазара. НЕ разбирам защо трябва да се изкарва като новина увеличаването на печалбата, след като логично новината е съвсем другаде - в преструктурирането на активи, както ти го наричаш, чрез което почти сигурно акционерите са ощетени. Не знам дали разбираш от журналистика, но акцента трябва да се поставя там където има събитие, важно за читателите, а не там където някой си мисли че трябва да е.
    Liverpool was made for me and I was made for Liverpool!

    Коментар


    • Доверие Обединен Холдинг АД (DOVUHL) 25 Октомври 2005 12:10

      Президентът Георги Първанов откри медицинския комплекс "Доверие" в София

      Президентът Георги Първанов откри медицинския комплекс "Доверие" в столичния квартал Овча купел-2. Един от проблемите на здравеопазването в страната е недоброто взаимодействие между извънболничната и болничната помощ, каза в поздравлението си към гостите президентът Георги Първанов. По думите му медицинският комплекс, на който той днес преряза лентата, намира убедително решение на този въпрос. С откриването на медицински комплекс "Доверие" се дава добър шанс на утвърждаване на предимствата на различните видове здравно осигуряване - задължително и доброволно, допълни президентът Първанов в поздравлението си.

      Медицинският комплекс "Доверие" разполага с диагностично-консултативен център, болница и две лаборатории. Построен е на 8000 кв.метра, разполага с четири отделения, 55 легла, от които 7 реанимационни. В комплекса ще работят общо 200 лекари, медицински сестри и санитари. Инвестицията възлиза на 7 милиона евро, като предположенията на работещите в комплекса е, че тя ще се върне през идните 6-7 години. Медицинският комплекс разполага и със звено за неотложна помощ, което ще работи денонощно.

      Коментар


      • незнам дали статията е поръчкова или не
        но със сигурност повлия на пазара
        а дали преструктурирането на портфейла е лоша новина толкова лесно и бързо неможе да се даде отговор , както някой участници от форума го правят
        при положение , че толкова се интересувате от инвестицията си в този холдинг , защо тогава не сте присъствали на общото събрание и тогава щтяхте да знаете за преструктурирането на портфейла още преди няколко месеца

        Коментар


        • Investor1 е прав - статията е нагативна. Предоставя ни негативен анализ на новините. Не коментирам дали е прав или не. Въпросът е, че вестикът е информационен носител. Всеки сам трябва да си прави изводите дали новината е добра или лоша. Журналисът не бива да се прави на Чавдар войвода и да бъде "крило за клети сиромоси". Но, както е казал философът - "по добре дъщеря к...а, отколкото син журналист".
          Въпросът е кой му е подхвърлил анализа и защо? Ако е негова инициатива, предлагам да го обявим за "будната съвест на борсата " И да се консултираме редовно с него. Срещу скромен хонорар.
          Ние винаги губим, печелят само селяните!

          Коментар


          • Ами, че текстилните предприятия в БГ са безвъзвратни пътници.

            Коментар


            • Трагедия :-(

              Коментар


              • А видяхте ли отчета на Вратица, която е в активите на Доверие ?

                Коментар


                • Какво разбираш под неутрална статия. Че то новината е негативна, което се вижда и от реакцията на пазара. И не си мисли, че цената пада защото Дневник са написали нещо - още като излезе отчета беше ясно какво ще става.

                  Коментар


                  • това е част от статията - фактът че холдингът успява да удвои да удвои печалбата си се споменава едва в средата ей така между другото.
                    Заглавието е - Доверие продава ключови активи. Защо не е Доверие купува ключови активи - за дейността на компанията в която се придобива миноритерен пакет не е казано нищо, а според хората от Доверие покупката и доста успешна.
                    Едно безпристрастно заглавие би било - Доверие преструктурира активите си или нещо такова.

                    Доверие капитал", което държи пакетите на най-атрактивните компании. Дъщерното дружество притежава три от четирите дружества, реализиращи над 10% от приходите на големия холдинг - това е голяма простотия и е супер неточно. Над 10% може да е 10.1% а може и да е 100%.

                    Както и да погледнеш статиата в никакав случай не е неутрална


                    Доверие ОХ" е продал ключови активи
                    Георги Бисерински
                    10-20-2005 20:3:0
                    "Доверие обединен холдинг" е преструктурирал участията си и е продал голяма част от акциите си в един от основните си подхолдинги - "Доверие капитал" АД. Това става ясно от представените в четвъртък на фондовата борса резултати на публичното дружество.
                    Към деветмесечието на годината бившият приватизационен фонд е загубил мажоритарния си дял в дъщерния холдинг и от 81.75% (за полугодието) той е намалял до 45% от капитала. Още по-фрапираща е разликата, като се има предвид, че към края на миналата година "Доверие" притежаваше 92.76% от капитала. От официалните данни излиза, че само през тази година холдингът се е разделил с 47.26% от "Доверие капитал", което държи пакетите на най-атрактивните компании. Дъщерното дружество притежава три от четирите дружества, реализиращи над 10% от приходите на големия холдинг.
                    Очакванията на борсата са, че информацията от финансовия отчет ще предизвика негативен отзвук сред инвеститорите, част от които са институционални със значителни пакети.
                    Новината за продажбите охлади първоначалната еуфория на борсата, когато след обявяването на по-добрите финансови резултати на "Доверие"
                    книжата му поскъпнаха с 1.35% при оборот от близо 40 хил. акции. За деветмесечието печалбата на холдинга е нараснала до 2.09 млн. лв. от 0.97 млн. за същия период на миналата година.

                    Коментар


                    • незнам дали сте я виждали/ Болницата/, но е направена както му е реда
                      и това е реална инвестиция , няма скрито покрито
                      така , че смятам скоро време паниката да изчезне и да даде рет на трезвите мисли

                      Коментар


                      • Неприятно е да губиш, но истината е че е добре публичните дружества да бъдат оглеждани по-внимателно и по-отблизо. Дори само от превантивна гледна точка... и колкото повече се появяват такива стати, толкова по-добре. Аз лично даже мога да благодаря на този журналист.

                        Коментар


                        • Най-малко Дневник са виновни за ситуацията около Доверие. Написаха една добра статия за отчета, като имаше и мнение на изп. директор на холдинга. Логично беше след това да се представи и позицията на Доверие обединен холдинг относно случилото се. Интересно ми е какво правят другите издания, че не се разровиха малко и те.
                          Поздравления за добрите статии в Дневник!

                          Коментар


                          • Ами беше нужно за да настанят горките акционери след новината за продажбата

                            Коментар


                            • Откриха болницата))

                              Коментар


                              • И аз не виждам каква манипулация виждате в статиите. Напротив, добре че е момчето да порови малко, та на някои хора да им се поизбистри мозъка....
                                Настоящото мнение е лична прогноза и не представлява инвестиционен съвет или препоръка за покупка ил

                                Коментар

                                Working...
                                X