Движението към 2.50 за ЛЪЖЛИВОТО доверие, ще бъде бавно , мъчително и агонизиращо, защото много сте се набълбукали !!! :-)
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)
Collapse
X
-
Пепи, не ми се коментираше тази тема. Доверие, че заслужаваше един урок от пазара, заслужаваше. Тези, които се доверяваха само на 2-3 показателя от отчетите му, също. Аз лично не очаквах чак толкова голям спад. Мислех си, че урокът ще завърши до към 4.05-4.15 лв.
Добре, недоверието към позицията я отнесе до 3.50. Но кажи ми, как си го представяш това 2.50 и вече смешното, да се търгува на номинал???
Разгледал ли си отчетите, извлеченията, борсовите новини на ПОК, ИД, ДФ за да видиш колко от тях имат акции на Доверие и количеството им. Поне за това сам можеш да се информераш, ако не те мързи.
Отделно, можеш поне да поразпиташ, има ли акции на Доверие в портфейлите на ИП-та за Доверително управление и за собствена сметка, както и по сметките на чужди инвеститори и спекуланти.
Ако извлечеш информация от горното и я обобщиш, ще разбереш, че дори всеки ден да се изсипват по 10х. акции на пазар от дребни спекуланти и пенсионери, пак ще има кой да ги купи без цената да слиза на 1-2 лв. както си го представяш ти. А големите пакети, ако някой все пак реши да излиза от позицията, се продават и им се намира цена по съвсем друг начин, но не се изсипват на пазара та да падне цената до 1лв.
Пак повтарям, в момента не съм особен ентусиаст по позицията, а явно повечето участници са настроени по същия начин, но това не значи че след време, холдинга няма да си върне доверието и цената да отбележи прилично покачване.
Коментар
-
Пепи помниш ли какво се случи на 23 и 24 юни 2005г.? Ще ти припомня - IHLBL направи "низходящ пробив надолу" до 2.62лв. От тогава насам този пробив не се е повтарял или потретил. Доверие под 3.20-3.25 едва ли ще падне, а тези флуктуации в цената са перфектни за реализиране на краткосрочни печалби.
Моля те не се изказвай неподготвен и не коментирай акции върху движението на които явно нямаш добър поглед. Нищо лично!
Коментар
Коментар