Няма абсолютно нищо абсурдно и нелогично. Погледнете в справка №8 на отчета къде са дяловите участия. Има само 8 хлв. в дъщерни и асоциирани дружества и останалите 821 хлв. са в дружества, в които се притежават от 0,19% до 15,38%, като преобладават малките пакети. Така, че е илюзия това, че холдинга има мажоритарни участия. Съвсем нормална дяла от печалбата на групата е толкова малък.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от INSIDER-AПървоначално изпратено от СтенлиХайде някой с брилянтни познания в счетоводните дела да обясни как е възможна следната картинка:
- печалба след облагане с данъци - 3 648 000 лева
- в т.ч. за групата - 694 000 лева
- в т. ч. за малцинственото участие - 2 954 000 лева
Как така, хем малцинствено участие, пък с мажоритарен дял в печалбата грубо казано.
Коментар
� -
Сега те разбрах, наистина е страно и нелогично. Миноритарите да имат повече печалба от мажоритарите. Може би за минали години не им е била разпределена полагаемата им се печалба и сега им я дават. Абе странна работа наистина. В отчета би трябвало да има някакво обяснение (аз само погледнах само ОПР), ако няма ще трябва да чакаме одитирания, там със сигурност ще има нещо по въпроса.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от СтенлиХайде някой с брилянтни познания в счетоводните дела да обясни как е възможна следната картинка:
Как така, хем малцинствено участие, пък с мажоритарен дял в печалбата грубо казано.
МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Коментар
� -
Първоначално изпратено от AbritusПървоначално изпратено от СтенлиХайде някой с брилянтни познания в счетоводните дела да обясни как е възможна следната картинка:
??? Е това е въпроса. Даже изобщо не говорим за цена на акции и т.н. Въпроса е принципен, нека някой който има логично обяснение да изкаже мнението си
. Аз за себе си не намирам такова
.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Слънчев вятърБоре, абе тая логика е интересна, ама некой път прай изненадки
Например Севто-то не е толкова кухо като онова което го казваш, и е на Фармата, ама я го виж - седи и ни мърда, ни шава а комай и надолу подава.
иначе за Софарма логистика съм съгласен, че е кухарка!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от СтенлиХайде някой с брилянтни познания в счетоводните дела да обясни как е възможна следната картинка:
Коментар
� -
Хайде някой с брилянтни познания в счетоводните дела да обясни как е възможна следната картинка:
Коментар
� -
Добре, някой ще ми даде ли основателна причина тая куха черупка Финтекско, сега софарма логистика да се търгува на такава цена!?
Причината както знаем е само една - Софарма и ко. станаха мажоритари там! Е, щом като пазара вижда такива перспективи в тая черупка само заради читавия мажоритар, представете си какъв потенциал би имала огромна но засега тромава структура като ДОВХЛ!
Аз ще следвам г-н Донев, пък вие си знаете за вас. Успех!
Коментар
� -
Meчо, ако ше ти подейства успокояващо, да ти призная че и я ги изфучках тея акции,имам си печалбичка, стига ми толкоз.
тея господа-управниците и тем подобни да си играят как си искат, кат немам акция - немам и дерт
па и разни панди може да се навъдили около борсата напоследък, що да не погледаме малко от трибуната, как върви ръкопашния бой
Коментар
� -
Първоначално изпратено от БорисМечка, ти уж по принцип бързо ги схващаш нещата
Много ясно че е идеално да покажат не много добър отчет
тогава "нашия" човек ще си напълни пакета по евтинко
Аз за никъде не бързам, щом мажоритар тук ще е Огнян Донев, и щом той вижда перспективи и инвестира тук при тази цена, значи моя таргет е мнооого по-нагоре.
Пък ти както си продал така може и пак да си купиш.
Аз нали продадох на 2,80 и след това купувах на 5,60
А и тия печалби от валутно-курсови разлики (VRAT) и продажби на ДМА (MRTEX и Доверие-Брико) хич не ме възбуждат.Настоящото мнение е лична прогноза и не представлява инвестиционен съвет или препоръка за покупка ил
Коментар
�
Коментар