If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
ти си човек с 19х. поста, преживял си големия ръст 2007 и май ме взимаш за мезе.
СФАРМ си има СФТРД. СФАРМ дава кредит на Доверие ОХ на 8%, така СФАРМ си печели като банка, Холдинга от своя страна взимайки кредит при тази лихва явно е "убеден" че доходността която ще докара от инвестицията си ще е по голяма от разходите по заема.
така
1. СФАРМ печели доходност 8% за кеша си
2. Доверие ОХ инвестира в компания с мазни дивиденти, която явно увеличи печалбата му.
3. СФТРД увеличи фрии-флоута си
4. Доверие връща парите на СФАРМ веднага, купувайки от нея цитираната по-горе компания
май
1.Софарма може да печели тези 8% за кеша си при двете по-директни схеми, които ти казах а не да се въртят парите из фирмите като мухи.
2.Софарма може директно да си прибира мазните дивиденти а не да ги дели с миноритарите на Доверие.
3. Това с фрийфлоута го зАбрави.Компаниите са свързани.А и Черепа правеше такива фрийфлоутове.Вервай ми знам
4.Става поредната излишна схема ако нещата бяха прозрачни.
Та така.
А защо Софарма не купи акции директно в Трейдинга или не му даде кредит на него?
ти си човек с 19х. поста, преживял си големия ръст 2007 и май ме взимаш за мезе.
СФАРМ си има СФТРД. СФАРМ дава кредит на Доверие ОХ на 8%, така СФАРМ си печели като банка, Холдинга от своя страна взимайки кредит при тази лихва явно е "убеден" че доходността която ще докара от инвестицията си ще е по голяма от разходите по заема.
така
1. СФАРМ печели доходност 8% за кеша си
2. Доверие ОХ инвестира в компания с мазни дивиденти, която явно увеличи печалбата му.
3. СФТРД увеличи фрии-флоута си
4. Доверие връща парите на СФАРМ веднага, купувайки от нея цитираната по-горе компания
май
еееее Бен, не си прав - тука си обявиха че си купуват дял от СФТРД, това е и една от причините печалбата да е по-голяма от миналогодишната!!!
Взели са кредит на 8%, купиха СФТРД на 1,9 ли беше, а сега имат и дивидент и капиталова
Значи Софарма дава кредит на дъщерно дружество, което да купи акции на друго дъщерно дружество ...
И никой не казва нали? Тайна.Както цената на Юнионбанк и активите на Интерамерикан БФБ кърти.И КФН също
еееее Бен, не си прав - тука си обявиха че си купуват дял от СФТРД, това е и една от причините печалбата да е по-голяма от миналогодишната!!!
Взели са кредит на 8%, купиха СФТРД на 1,9 ли беше, а сега имат и дивидент и капиталова
Коментар