Първоначално изпратено от vale1
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)
Collapse
X
-
"Изгодни, но не и първокласни
"Най-активни на офисния пазар в Пловдив, както и в столицата, са IT и аутсорсинг компаниите", коментира Станимира Пашова, мениджър "Офис площи" във Forton. "Някои от фирмите решават да открият втория си офис вместо в София в Пловдив, за други това е първа локация, а някои от вече установилите се там решават да разширят дейността си", обобщава експертът. Според нея основната причина за това е, че пазарът в столицата става все по-конкурентен и за IT компаниите и центровете за изнесени услуги е все по-трудно и скъпо да наемат както квалифицирани служители, така и подходящи офиси.
"Предлагането на площи с характеристики клас А в Пловдив е доста скромно, но именно по тази причина започват новите проекти и промяната на предназначението на някои сгради", обяснява Пашова. "Forton вече работи с няколко инвеститора за превръщане на складови и търговски площи в офисни такива", коментира тя. Според Пашова, тенденцията на офис пазара в Пловдив е именно за модернизиране на съществуващи площи и промяна на предназначението на различни обекти с цел превръщането им в офиси."
Марицатекс?
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнениеАбе бавно бавно но нещата се забързаха последната година Ако не са провизиите и обезценките от бизнесите които се премахват (Вратица и Марицатекс)вече да сме на добра печалба но и това много скоро. Вратицата скоро няма да я има - има договорка за продажба на акциите а Марицата я провизираха достатъчно и може за в бъдеще да видим положителен ефект от продажбата на парцелите в Пловдив (доста декари в индустриалната зона).
Бриколажа върви много добре и тази година ще е на добра печалба - поне така показват последните отчети. Ефекта от новият магазин ще го видим в следващият отчет. В Q1 се вижда зареждането с много стока и за новият магазин и затова изглежда по слаб паричният поток. Бриколажа според мен ще увеличи пазарният дял - много опитен екип и добри локации на магазините, а Баумакс и Практикер са с нов екип който по трудно според мен ще се наложат. Сектора ще е силен при ниски депозити за спестяване и отлагани ремонти.
Двете застрахователни дружества са малки но с добра печалба и резерви. Текстилните имат договори с чужди фирми и са ок, а строителните могат само да спечелят от програмите за саниране. Винарният бизнес е слаб но пък няма и кой знае какъв ефект върху отчетите. Болницата е по зле но там делът го намалиха и загубите не са кой знае какви за ДОХ.
Медиката ще я прехвърлят към Софарма и се надявам да продължат да са честни и да прехвърлят на справедлива цена. Този кеш ще е добре дошъл за ДОХ.
БАНКАТА Много добър ход според мен. Оборотите на дружествата около Донев са сигурно около 1 милиард и вярвам че част от обема ще се насочи през банката та защо да плащат на други банки вместо да използват и развиват тяхната банка. Може да се получи и синергия с Бриколажа и да отворят малки клонове там. Добре ще е да намалят административните разходи и може би да разкарат централата и да наемат малко място в кулите на Софарма. Банката вярвам са я изчистили от проблеми и ще имаме bargain purchase тоест ще засилят капитала на групата. Банковият сектор в следващите години според мен ще е много силен та да купиш дори и малка банка е много добре особено пък ако имаш бизнеси с големи обороти
Не е препоръка а лично мнение! Имам акции!
Токуда ще си върви по своя път макари труден. Надявам се да намери място в холдинг Доверие, който може да разшири дейността си в бъдеще. Интересно ми е какво точно ще предприеме Токуда за развитието си в бъдеще.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеГрупата вече почти си има и банка! Дали ще сменят името
Нещата става, вярно бавно, но стават!
Интересно как 2-те фарми(СФТРД и СФИ) се насочиха твърдо към ценовия диапазон между 5 и 6лева, дали и мястото на майката до 2-3години няма да е там, пък и на този холдинг
Бриколажа върви много добре и тази година ще е на добра печалба - поне така показват последните отчети. Ефекта от новият магазин ще го видим в следващият отчет. В Q1 се вижда зареждането с много стока и за новият магазин и затова изглежда по слаб паричният поток. Бриколажа според мен ще увеличи пазарният дял - много опитен екип и добри локации на магазините, а Баумакс и Практикер са с нов екип който по трудно според мен ще се наложат. Сектора ще е силен при ниски депозити за спестяване и отлагани ремонти.
Двете застрахователни дружества са малки но с добра печалба и резерви. Текстилните имат договори с чужди фирми и са ок, а строителните могат само да спечелят от програмите за саниране. Винарният бизнес е слаб но пък няма и кой знае какъв ефект върху отчетите. Болницата е по зле но там делът го намалиха и загубите не са кой знае какви за ДОХ.
Медиката ще я прехвърлят към Софарма и се надявам да продължат да са честни и да прехвърлят на справедлива цена. Този кеш ще е добре дошъл за ДОХ.
БАНКАТА Много добър ход според мен. Оборотите на дружествата около Донев са сигурно около 1 милиард и вярвам че част от обема ще се насочи през банката та защо да плащат на други банки вместо да използват и развиват тяхната банка. Може да се получи и синергия с Бриколажа и да отворят малки клонове там. Добре ще е да намалят административните разходи и може би да разкарат централата и да наемат малко място в кулите на Софарма. Банката вярвам са я изчистили от проблеми и ще имаме bargain purchase тоест ще засилят капитала на групата. Банковият сектор в следващите години според мен ще е много силен та да купиш дори и малка банка е много добре особено пък ако имаш бизнеси с големи обороти
Не е препоръка а лично мнение! Имам акции!
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнениеТони това най-вероятно са репо сделки.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение"06-03-2015
Токуда Банк АД, сключи на 06.03.2015г., час: 12:02 сделка на извън регулиран пазар (OTC), със следните параметри:
- Вид финансови инструменти: акции
- Публична компания: Адванс Терафонд АДСИЦ
- Борсов код: 6А6
- ISIN: BG1100025052
- 325 000 бр. акции * 1,60 лв./бр.
- обща стойност на сделката: 520 000,00 лв."
интересно, струва ми се че участието на БФБ на тази банка ще се увеличи
п.п. охооо ама то имало и още
Токуда Банк АД, сключи на 20.10.2014г., час: 14:42 сделка на извън регулиран пазар (OTC), със следните параметри:
Вид финансови инструменти: акции
Публична компания: Адванс Терафонд АДСИЦ
Борсов код: 6А6
ISIN: BG1100025052
530 000 бр. акции * 1,605 лв./бр.
обща стойност на сделката: 850 650,00 лв.
Токуда Банк АД, сключи на 14.11.2014г., час: 15:18 сделка на извън регулиран пазар (OTC), със следните параметри:
- 530 000 бр. акции * 1,614 лв./бр.
- обща стойност на сделката: 855 420,00 лв.
Коментар
-
"06-03-2015
Токуда Банк АД, сключи на 06.03.2015г., час: 12:02 сделка на извън регулиран пазар (OTC), със следните параметри:
- 325 000 бр. акции * 1,60 лв./бр.
- обща стойност на сделката: 520 000,00 лв."
интересно, струва ми се че участието на БФБ на тази банка ще се увеличи
п.п. охооо ама то имало и още
Токуда Банк АД, сключи на 20.10.2014г., час: 14:42 сделка на извън регулиран пазар (OTC), със следните параметри:
Вид финансови инструменти: акции
Публична компания: Адванс Терафонд АДСИЦ
Борсов код: 6А6
ISIN: BG1100025052
530 000 бр. акции * 1,605 лв./бр.
обща стойност на сделката: 850 650,00 лв.
Токуда Банк АД, сключи на 14.11.2014г., час: 15:18 сделка на извън регулиран пазар (OTC), със следните параметри:
- 530 000 бр. акции * 1,614 лв./бр.
- обща стойност на сделката: 855 420,00 лв.Last edited by tony1975; 31.05.2015, 13:16.
Коментар
-
Групата на Доверие придобива Токуда Банк
Инвестицията е напълно естествена за холдинга, който разширява и диверсифицира портфолиото си, заяви ръководителят му Радосвет Радев
http://www.investor.bg/novini-i-anal...a-bank-195747/
Коментар
-
Ами двете застрахователни дружества - малки но с доста добри приходи и резерви! И строителните им фирми са с добри възможности особенно сега със програмите за саниране. Имат много имоти - земи и сгради! Винарният и текстилният бизнес са слаби но имат имоти. Групата има и доста интересни инвестиции в акции и дялове.
Не е препоръка! Имам акции!
Коментар
-
На мен това също мн ми харесва , все пак 55 млн продажби 2013 от Briccolage се падат на Доверие, като включим МБАЛ, дяловете в Медика и Софарма TR + 10 млн cash и 4.5 млн държавни книжа ...да не говоря за Токуда .
За мен лично това струва мн повече от 20 млн капитализация дори и с тези задължения които междудругото намаляват и се преструктурират . Радва ме и отърваването което се наблюдава от губещи предприятия което мн липсваше на този холдинг.
не е препоръка
Коментар
-
На мен Доверие ми харесва точно заради бриколажа. Според мен в следващите години ще имаме голям ръст на приходите в сектор направи си сам. Със спадането на безработицата и лихвите ще имаме повишено доверие на потребителите и по-малко алтернативи за спестявания. Това би довело до извършване на отложени разходи по обновяване на дома. Освен това е много вероятно през 2017 година да има недостиг на работна ръка, което да доведе до натиск за покачване на заплатите. Тъй като част от разходите са неизбежни и няма как да бъдат избегнати, то малко покачване на заплатите води до по-голямо покачване на разполагаемият доход, който потребителите могат да избират къде да насочват.
В сектора така или иначе се случиха някакви размествания. Лично аз съм скептик към уменията на новите собственици на Баумакс. Може да се отвори и пазарен дял за преразпределяне.
В икономика където потреблението расте, най-лесният начин да се възползвам от това е през големи ритейл вериги и банки. Тук е възможно в даден момент да съчетаем и двете, което би се отразило добре на акцията през възходящият период от бизнес цикъла.
Естествено това не е препоръка за нищо а моето виждане за неясното бъдеще.
Коментар
Коментар