IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SoHo

България: доноси, завист и омраза

http://www.dw.com/bg/%D0%B1%D1%8A%D0...%B0/a-15278230

Жилавите корени на тази „спонтанна” българска склонност към доносничество следва да се търсят в завистта и омразата, две от най-изпепеляващите и отблъскващи чувства, които изглежда са закодирани генетично в профила на нацията. Вярно, исторически българинът е бил принуден да завижда на всички и за всичко през дългите векове на чуждо владичество, и неслучайно Елин Пелин горчиво отбелязва, че „Ако и нашата страна роди някога гений, то той ще бъде само геният на завистта”.

Сохо, защо разсъждаваш така? Прецаканото е абсолютно прав. Печалба за едни е загуба за други. Защо акционерите на Софарма да плащат по 3.90 (колкото очаквате) на акция тук. Със сигурност акционерите на Софарма, включително и аз, няма да сме доволни от един евентуален такъв ход. А и вие Донев го взехте за егати филантропа, да не кажа балък. Ще си продаде своите акции на лев и малко, а на всички останали ще изсипе милиони левове за да направи шепа спекуланти щастливи. Не се заяждам, просто казвам, че за акционерите на Софарма, това няма да е добра сделка.

Коментар

• ФФ е паднал с 520К броя
      Click image for larger version

Name:	Untitled.jpg
Views:	1
Size:	70.7 КБ
ID:	3204274

Коментар

• Вижте пред какава е реалност сме изправени - цяла година преди фармата да обяви намерения това да го наречем "дружество" се търкаляше под номинал с тенденция и посока - заоната на "чистите" !!!! Няма какво да се заблуждаваме - вижте чарта)))) Понеже нямам никакво време в момента - направо ще кажа извода който съм си извело - всяка цена тук над 1,2 номинала го считам за вид грабеж към акционерите на фармата.))) Вярно е че спящите акцийки са много и са апетитна хапка, и че не е лошо да се приберат естесвено, но не и на всяка цена и се надявам че мистер донев не само да го е подсказал, но и реално го мисли!!! не е препоръка разбира се))))
        Не е препоръка... !!!
        "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• На събранието на Софарма казаха, че в момента има други приоритети пред Софарма на този етап. Ако не съм разбрал правилно нека друг, който е присъствал да ме поправи, ама аз го разбирам така, че търгово в момента не е приоритет за Софарма и такова няма да има скоро.

Нищо не препоръчвам, само казвам какво съм разбрал от събранието на мама.
          Last edited by johny-bravo; 06.06.2017, 09:58.

Коментар

• хубавото при доверие е, че при текущата ситуация, никога няма да могат да го отпишат, просто има много акционери, които реално не са активни и те са над 5%. Може би вливане в софарма или многократни увеличение на капитала на доверието (с цел намаляване дела на неактивните акционери) са единствените опции. винаги ще имат над 10 000 акционера и по закон трябва да са публични.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение

АКО оберат повечето акции, АКО се случи това и АКО решат да го отпишат... попитах нагуде ще е пътя, АКО предходното се случи

Много бързате бе момци, не мислите ли?
              Според мен сте тръгнали с мечка дренки да берете !

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение
                За отписване не трябват ли над 90% на първо време?
                мисля че са 95%

Коментар

• За отписване не трябват ли над 90% на първо време?
                  Keep going ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение

Как го виждаш това търгово при над 34% спящи акции?
                    АКО оберат повечето акции, АКО се случи това и АКО решат да го отпишат... попитах нагуде ще е пътя, АКО предходното се случи

Коментар

• Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение

то добре да има тъгово, но АКО е търгово с отписване? какъв път нагоре мислите, че ще видите!?
                      Как го виждаш това търгово при над 34% спящи акции?
                      Keep going ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Правилно разсъждаваш. И на мен ще ми е голяма дилема дали да приема едно търгово на цени около текущата. По скоро ще си задържа пакета и ще си остана акционер в компания където Софарма официално вече има мажоритарен пакет и ако не сливане, то поне ще продължи доброто развитие на компанията.
                        то добре да има тъгово, но АКО е търгово с отписване? какъв път нагоре мислите, че ще видите!?

Коментар

• Батенка, гледай да не "продължи доброто развитие", както продължи при "Севтополис", че ще стане "плач и скърцане със зъби", както беше казал някои))))))
                          Не е препоръка... !!!
                          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнение
                            дано да има търгово, тъкмо ще оберат доста акции и пътя нагоре остава открит, нали така?
                            Правилно разсъждаваш. И на мен ще ми е голяма дилема дали да приема едно търгово на цени около текущата. По скоро ще си задържа пакета и ще си остана акционер в компания където Софарма официално вече има мажоритарен пакет и ако не сливане, то поне ще продължи доброто развитие на компанията.

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение

Разбира се, че Софарма не иска да купува на висока цена, въпросът е да е справедлива и за двете страни, нали..

Фортис, аз не разбирам ти какъв го играеш тук. Защитаваш интересите на Софарма ли, или пък искаш да купиш акции евтино щото нямаш ...
                              имам акции и от двете компании - малко, но имам

Коментар

• дано да има търгово, тъкмо ще оберат доста акции и пътя нагоре остава открит, нали така?

Коментар

Working...
                                X