Нали подобно направиха в Софарма.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнение
Аха... значи като съберат парите от облигациите, ще върнат дълговете и ще дадат дивидент,
с който после ще могат да запишат част от акциите по новоиздадена емисия варанти?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Първо, по облигацията е лихва, не дивидент. И второ, как ще се оправдава неизплащане на дивидент по акцията, след като още тази година е възможно да се покрият задълженията, които бяха основание ДОХ да не плаща дивидент? Много натрапчиво подвеждане и несъотвествие със заявките ще се получи. И то за малка полза. Аз мисля, че ако няма някакво извънредно негативно развитие, ДОХ още 2025 или най късно 26-та година ще гласува първия си дивидент към акционерите. Гледаме!
с който после ще могат да запишат част от акциите по новоиздадена емисия варанти?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
Защото ще си вземаш дивидента по облигацията и след това ще ги конвертираш в акции, но цената на акцията няма да е тази сега, акцията няма да има дивидент през този период. Целият ми сценарий се основава на допускането, че облигациите са предимно за наши хора.
Ще видим....
1. Акцията скача и е давала дивиденти за тези 5г. При този вариант акционерите ще спечелят повече от облигационерите. Един път от капиталова печалба, втори път от дивидентите и за мен не по-малко важното - ще имат прилична ликвидност за целия период.
2. Акцията скача и не е дала дивидент 5г. - както каза Батя, като си оправят борчовете, би трябвало да има сериозен натиск за разпределяне. При Доверие специално разпределянето на дивидент е добра идея тъй като голяма част от него ще се връща в компанията заради спящите бонови книжки.
3. Акцията не скача и не е давала дивиденти. Тогава облигационерите няма да пожелаят конвертиране и на практика ще са притежавали проста облигация с ниска лихва. Казвам ниска, тъй като има много облигации, даващи несравнимо по-високи лихви.
Това го пиша, защото като гледам търговията с правата, явно купувачите имат различни от моите сметки. Вероятно пропускам нещо и ми е интересно при какъв вариант облигация от 5 ст. е по-изгодна от акция 9,5?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Първо, по облигацията е лихва, не дивидент. И второ, как ще се оправдава неизплащане на дивидент по акцията, след като още тази година е възможно да се покрият задълженията, които бяха основание ДОХ да не плаща дивидент? Много натрапчиво подвеждане и несъотвествие със заявките ще се получи. И то за малка полза. Аз мисля, че ако няма някакво извънредно негативно развитие, ДОХ още 2025 или най късно 26-та година ще гласува първия си дивидент към акционерите. Гледаме!
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
Защото ще си вземаш дивидента по облигацията и след това ще ги конвертираш в акции, но цената на акцията няма да е тази сега, акцията няма да има дивидент през този период. Целият ми сценарий се основава на допускането, че облигациите са предимно за наши хора.
Ще видим....
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение
Има логика сценарият ти, но ако се отвърже акцията след аукциона, защо да купувам супер неликвидна облигация, а не акция?
Ще видим....
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнениеДа се разпродаде дребосъка и ще видим цената на правата каква ще е.
Смятам, че ще върне над върха днес. Облигациите мисля ще се запишат от "наши" хора, а след това ще се отвърже цената на акциите и от там и цената на облигациите ще рипа. Това ми е сценария, да видим големият сценарист, какво е написал.
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнениеДа се разпродаде дребосъка и ще видим цената на правата каква ще е.
Смятам, че ще върне над върха днес. Облигациите мисля ще се запишат от "наши" хора, а след това ще се отвърже цената на акциите и от там и цената на облигациите ще рипа. Това ми е сценария, да видим големият сценарист, какво е написал.
Дребните имат към 20% дял, т.е. трябва да извадят 4 млн. лв. за да си запишат облигациите. Отделно на аукциона ще се предложат такива за ок. 6 млн. лв. за записване. Множко ми се виждат за тази уж, обявена от всички за "неатрактивна" облигация. Така че гледаме мача
п.п. Изумен съм колко хора с 3-ка по Математика играят на БФБLast edited by Батя; 16.02.2024, 12:47.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Да се разпродаде дребосъка и ще видим цената на правата каква ще е.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеГледам оферти купува на правата по 100 по 200 х.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
Ти па, да не си от вчера при тях! Понякога имат нужда от побутване.Life won't wait for you.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеУж не бяха атрактивни облигациите, пък ще се избиете за правата им
Не знам купувачите дали добре си правят сметките, но при цена 10 ст. за право, облигация от 100 лв. я купуват за 110,70 и реално лихвата за 2 г. я няма
- 1 like
Коментар
Коментар