IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Нали подобно направиха в Софарма.
    Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнение

Аха... значи като съберат парите от облигациите, ще върнат дълговете и ще дадат дивидент,
      с който после ще могат да запишат част от акциите по новоиздадена емисия варанти?
      Чиче най много обича да работи с чуждите пари ! Факир във финансовия инженеринг ! Не случайно някои хора му казват НАЙ !

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Първо, по облигацията е лихва, не дивидент. И второ, как ще се оправдава неизплащане на дивидент по акцията, след като още тази година е възможно да се покрият задълженията, които бяха основание ДОХ да не плаща дивидент? Много натрапчиво подвеждане и несъотвествие със заявките ще се получи. И то за малка полза. Аз мисля, че ако няма някакво извънредно негативно развитие, ДОХ още 2025 или най късно 26-та година ще гласува първия си дивидент към акционерите. Гледаме!
        Аха... значи като съберат парите от облигациите, ще върнат дълговете и ще дадат дивидент,
        с който после ще могат да запишат част от акциите по новоиздадена емисия варанти?

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение

Защото ще си вземаш дивидента по облигацията и след това ще ги конвертираш в акции, но цената на акцията няма да е тази сега, акцията няма да има дивидент през този период. Целият ми сценарий се основава на допускането, че облигациите са предимно за наши хора.
          Ще видим....
          Логически има 3 варианта:
          1. Акцията скача и е давала дивиденти за тези 5г. При този вариант акционерите ще спечелят повече от облигационерите. Един път от капиталова печалба, втори път от дивидентите и за мен не по-малко важното - ще имат прилична ликвидност за целия период.
          2. Акцията скача и не е дала дивидент 5г. - както каза Батя, като си оправят борчовете, би трябвало да има сериозен натиск за разпределяне. При Доверие специално разпределянето на дивидент е добра идея тъй като голяма част от него ще се връща в компанията заради спящите бонови книжки.
          3. Акцията не скача и не е давала дивиденти. Тогава облигационерите няма да пожелаят конвертиране и на практика ще са притежавали проста облигация с ниска лихва. Казвам ниска, тъй като има много облигации, даващи несравнимо по-високи лихви.

Това го пиша, защото като гледам търговията с правата, явно купувачите имат различни от моите сметки. Вероятно пропускам нещо и ми е интересно при какъв вариант облигация от 5 ст. е по-изгодна от акция 9,5?

Коментар

Първо, по облигацията е лихва, не дивидент. И второ, как ще се оправдава неизплащане на дивидент по акцията, след като още тази година е възможно да се покрият задълженията, които бяха основание ДОХ да не плаща дивидент? Много натрапчиво подвеждане и несъотвествие със заявките ще се получи. И то за малка полза. Аз мисля, че ако няма някакво извънредно негативно развитие, ДОХ още 2025 или най късно 26-та година ще гласува първия си дивидент към акционерите. Гледаме!
            Техническа грешка, сори.

Коментар

Защото ще си вземаш дивидента по облигацията и след това ще ги конвертираш в акции, но цената на акцията няма да е тази сега, акцията няма да има дивидент през този период. Целият ми сценарий се основава на допускането, че облигациите са предимно за наши хора.
              Ще видим....

Коментар

• Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение

Има логика сценарият ти, но ако се отвърже акцията след аукциона, защо да купувам супер неликвидна облигация, а не акция?
                Ще видим....

Коментар

Да се разпродаде дребосъка и ще видим цената на правата каква ще е.
                  Смятам, че ще върне над върха днес. Облигациите мисля ще се запишат от "наши" хора, а след това ще се отвърже цената на акциите и от там и цената на облигациите ще рипа. Това ми е сценария, да видим големият сценарист, какво е написал.
                  Има логика сценарият ти, но ако се отвърже акцията след аукциона, защо да купувам супер неликвидна облигация, а не акция?

Коментар

Да се разпродаде дребосъка и ще видим цената на правата каква ще е.
                    Смятам, че ще върне над върха днес. Облигациите мисля ще се запишат от "наши" хора, а след това ще се отвърже цената на акциите и от там и цената на облигациите ще рипа. Това ми е сценария, да видим големият сценарист, какво е написал.
                    Ако има сценарий може да си прав, но чисто пазарно повече от 1-2 ст. не виждам как биха се оправдали като цена на правата.
                    Дребните имат към 20% дял, т.е. трябва да извадят 4 млн. лв. за да си запишат облигациите. Отделно на аукциона ще се предложат такива за ок. 6 млн. лв. за записване. Множко ми се виждат за тази уж, обявена от всички за "неатрактивна" облигация. Така че гледаме мача

п.п. Изумен съм колко хора с 3-ка по Математика играят на БФБ
                    Last edited by Батя; 16.02.2024, 12:47.

Коментар

• Да се разпродаде дребосъка и ще видим цената на правата каква ще е.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
                        Гледам оферти купува на правата по 100 по 200 х.
                        На някои хора не им се чака до 7 март ... или искат да ни подскажат нещо

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение

Ти па, да не си от вчера при тях! Понякога имат нужда от побутване.
                          Да оправиха се
                          Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham
                            Интересни защо Еврофинанс не са ги заредили...........
                            Ти па, да не си от вчера при тях! Понякога имат нужда от побутване.

Коментар

• Гледам оферти купува на правата по 100 по 200 х.
                              Life won't wait for you.

Коментар

Уж не бяха атрактивни облигациите, пък ще се избиете за правата им

Не знам купувачите дали добре си правят сметките, но при цена 10 ст. за право, облигация от 100 лв. я купуват за 110,70 и реално лихвата за 2 г. я няма
                                И мен много ме изненада този развой с правата и вече се разделих с тях. И без това се чудих дали да ги записвам, дали да купувам още, но при 10 ст, явно ще си остана само с акциите и ще се надявам да започнат да пускат дивиденти след 1-2 години.​​​​​​ Според мен, тази облигация няма как да расте ако акцията боксува, а лихвата и е зле.

Коментар

Working...
                                X