IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение

Нормално е да раздаде дивидент - печалбата за 2023 тепърва трябва да се гласува къде да отиде. Аз се чудя защо нарочно се натиска цената на Доверие от мажоритарите (О.Д. и В.С.). Статистиката показва, че от 31 януари довчера са продали 49 438 акции при оборот на пазара 149 584 акции. Не ми се вярва да са закъсали за пари, очевидно съвсем съзнателно се натиска пазара. Преди аукциона за правата на Доверие имаше някаква логика да се отблъснат потенциалните облигационери, но сега вече не виждам защо продължават...

Moже би не са изкарали всички зайчета от ръкава

Коментар

• Първоначално изпратено от kaludov99 Разгледай мнение

До 5 години можем да очакваме да стигнем 10 лева

(Разбира се се надявам това да си остане в кръга на шегата. Акции имам и държа докато пазара оцени обективно молдовската банка, която между другото може и да раздаде втори дивидент тази година.)
      Нормално е да раздаде дивидент - печалбата за 2023 тепърва трябва да се гласува къде да отиде. Аз се чудя защо нарочно се натиска цената на Доверие от мажоритарите (О.Д. и В.С.). Статистиката показва, че от 31 януари довчера са продали 49 438 акции при оборот на пазара 149 584 акции. Не ми се вярва да са закъсали за пари, очевидно съвсем съзнателно се натиска пазара. Преди аукциона за правата на Доверие имаше някаква логика да се отблъснат потенциалните облигационери, но сега вече не виждам защо продължават...

Коментар

• Първоначално изпратено от kaludov99 Разгледай мнение
        Акции имам и държа докато пазара оцени обективно молдовската банка, която между другото може и да раздаде втори дивидент тази година
        Опасноста е да не стане руска тази банка

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
          Гледам, че стигнахме 9 лева.... за ужасТ на облигационерите и на повечето акционери...
          До 5 години можем да очакваме да стигнем 10 лева

(Разбира се се надявам това да си остане в кръга на шегата. Акции имам и държа докато пазара оцени обективно молдовската банка, която между другото може и да раздаде втори дивидент тази година.)

Коментар

• Гледам, че стигнахме 9 лева.... за ужасТ на облигационерите и на повечето акционери...
            Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
              Аххх, колко смисъл има в тази песен и някак в точния момент я споделяш..

Коментар

• https://www.youtube.com/watch?v=3fxhlUNZ1ZY
                Life won't wait for you.

Коментар

• Моля, пишете за SFT в темата на компанията ;-)

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

Защо мислиш, че са твърдо в различни посоки. Щом дружеството е на борсата , значи имат поне 1 обща посока.
                    Не следя редовно новините там, но погледнах борсовите съобщения - през разрешените месеци мажоритаря е търгувал, ок, през декември е купувал (през целия декември,), през септември или юни е купувал и продавал , примерно казано купува на 6, продава на 6,50. Но той се държи по подобен начин и при други дружества, така, че не е нещо невиждано досега. Обаче там ми направи впечатление, че данните за януари говорят че се е вдигнал маржът на печалбата с хипотетичния 1%. ..и ако поне задържат така до края на годината ..,едни 50млн печалба ще могат да докарат
                    А ако мажоритарят смята да прави фармата дивидентна еталонна хартия, то би могло да се допусне, че държейки огромен дял в трейдинга , фармата ще може да си позволи да върне към себе си част от трейдингивата печалба (през дивидент) за да поддържа да раздава сходни суми като миналогодишните към акционерите.
                    Без препоръка
                    Там е работата че изглежда няма намерение да разпределя дивидент тук , а предвид високия процент който държи Фармата е по вероятно да прибере дела на миноритарите по начин който няма да им се понрави особен о.

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

Мисля че е малко по различно,понеже интересите на миноритарите и мажоритаря твърдо са в различни посоки.
                      Защо мислиш, че са твърдо в различни посоки. Щом дружеството е на борсата , значи имат поне 1 обща посока.
                      Не следя редовно новините там, но погледнах борсовите съобщения - през разрешените месеци мажоритаря е търгувал, ок, през декември е купувал (през целия декември,), през септември или юни е купувал и продавал , примерно казано купува на 6, продава на 6,50. Но той се държи по подобен начин и при други дружества, така, че не е нещо невиждано досега. Обаче там ми направи впечатление, че данните за януари говорят че се е вдигнал маржът на печалбата с хипотетичния 1%. ..и ако поне задържат така до края на годината ..,едни 50млн печалба ще могат да докарат
                      А ако мажоритарят смята да прави фармата дивидентна еталонна хартия, то би могло да се допусне, че държейки огромен дял в трейдинга , фармата ще може да си позволи да върне към себе си част от трейдингивата печалба (през дивидент) за да поддържа да раздава сходни суми като миналогодишните към акционерите.
                      Без препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

А не ги надъхвам, но май не са имали такава рекордна печалба в консолидиран отчет. В класацията на Биг дори писах защо не ми е в топ 10 - работи с 2% марж. Но пък са работили преди години и с доста по-висок марж, което от друга страна може да води до друг интересен извод. - При подобрение на маржа само с 1% например, печалбата от 34млн може да нарасне с 50%. И съвсем не е невъзможно.
                        ps. А статуквото не е ли същото, като другите акции на същия мажоритар!?
                        Мисля че е малко по различно,понеже интересите на миноритарите и мажоритаря твърдо са в различни посоки.
                        Last edited by спекуланта; 22.03.2024, 23:29.

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

Според мен не ги надъхвай много картонодържателите там.........статуковото не вдъхва оптимизъм.
                          А не ги надъхвам, но май не са имали такава рекордна печалба в консолидиран отчет. В класацията на Биг дори писах защо не ми е в топ 10 - работи с 2% марж. Но пък са работили преди години и с доста по-висок марж, което от друга страна може да води до друг интересен извод. - При подобрение на маржа само с 1% например, печалбата от 34млн може да нарасне с 50%. И съвсем не е невъзможно.
                          ps. А статуквото не е ли същото, като другите акции на същия мажоритар!?
                          Last edited by precakanoto; 22.03.2024, 11:32.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss. Разгледай мнение

Пешо, стига си драскал глупости и писал от няколко ника !!!
                            Форт, Не се казвам Пешо. И пиша само с един ник. Съвсем си се объркал.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss. Разгледай мнение
                              Ти защото биеш тъпана преди сделка... Поне не пиши глупости!
                              Каква сделка ? какъв тъпан ?

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение

Значи тва момче фортис викаше 12лв идвало в Софармата ,пък през гърба на масовката продавало,така ли?
                                Напомня ми на един хартиен герои,който щеше да стиска до 60лв Агрия,а продаде на балъците който лъжеше.Един с един бик аватар
                                Ти защото биеш тъпана преди сделка... Поне не пиши глупости!

Коментар

Working...
                                X