Първоначално изпратено от zlatna treska
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение
Без да искам си изтрих мнението, а то е че не съм съгласен с теб относно " капиталовата печалба " защото на на нашата борса мисля че тя не съществува.
Примерно : Погледни Фиб, Хим, Агрия - уж печалби правят, но капиталовата си остава заблуда за инвеститорите.
Сега се върни малко назад и виж Софком например. Ако беше купил на 3.5 и на всеки 6 месеца прибираш по 20 - 25 стотинки на акция, то само за две години хартията щеше да ти легне на 2.5 лв. С две думи си на 200 % доходност. Представи си обаче че изчакаш още 2 години прибирайки мазни дивиденти - и ето акцията ти вече е на 1.5 лв, или на 400 % горница.
Затова че дивидентите хартии са много доходоносни , докато онези с измислената капиталова са онези компании които не могат да правят истински кинти за да ги споделят със съдружниците си , но пък обещават имагинерна капиталова - измислена печалба която може би би някога може да бъде осррбрена , сако ако мажоритаря ти разреши.
Човече, 400% означава, че ако си вложил 1000 лв, то на изхода след това си имал 5000 лв. Хаиде ни бясни как с 1000 лв в шита софком, след 4 дивидента си излязъл с 5000?
И спрете да си пробутвате шитовете във всяка тема бе хора, досадно е
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Може би разликата идва от там, че за мен водещ при инвестициите е стремежът към капиталова печалба, а не да разчитам на дивиденти.
Примерно : Погледни Фиб, Хим, Агрия - уж печалби правят, но капиталовата си остава заблуда за инвеститорите.
Сега се върни малко назад и виж Софком например. Ако беше купил на 3.5 и на всеки 6 месеца прибираш по 20 - 25 стотинки на акция, то само за две години хартията щеше да ти легне на 2.5 лв. С две думи си на 200 % доходност. Представи си обаче че изчакаш още 2 години прибирайки мазни дивиденти - и ето акцията ти вече е на 1.5 лв, или на 400 % горница.
Затова че дивидентите хартии са много доходоносни , докато онези с измислената капиталова са онези компании които не могат да правят истински кинти за да ги споделят със съдружниците си , но пък обещават имагинерна капиталова - измислена печалба която може би би някога може да бъде осррбрена , сако ако мажоритаря ти разреши.
Last edited by MrSi; 13.03.2021, 02:16.Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнениеСпоред мен трудно може да се излъчи фаворит. Всеки си има някакви достойнства.
В тази връзка, къде ли се изгуби Бай Валю..? Щеше да ме зарадва още едно експертно мнение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от zlatna treska Разгледай мнениеМен Хари ме кефи още повече, по-добър е от адепта Грую. Макар, че понякога се разколебавам, чия хумореска е по-добра
В тази връзка, къде ли се изгуби Бай Валю..? Щеше да ме зарадва още едно експертно мнение.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от top Разгледай мнениеМного хора направиха (направихме) много над 50% тази година, но не го тръбим постоянно, а се подхилкваме на хилавите 50% на грую, ама какво от това. Добре е да се печели и толкоз. Някои имат нужда от това да се хвалят, други нямат. Това е пазара. Мене грюу ме кефи, внася хумор във форума.
Коментар
-
Първоначално изпратено от p_trade Разгледай мнение
Не е много правилно на холдинг от тип Доверие да се изчислява печалбата на акция от консолидираната защото тя не подлежи на разпределение сред акционерите... Печалбата която може да се разпределя и е ефективната печалба на холдинга е на неконсолидирана база демек зависи от дивидентите на дъщерните... Консолидираната ни дава само индикации за евентуалния дивидент...
Считам че консолидираната печалба е водещия показател за една холдингова структура. Може би разликата идва от там, че за мен водещ при инвестициите е стремежът към капиталова печалба, а не да разчитам на дивиденти.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеЧовека има доста Алтерко. Сякаш не е сбъркал. Има и малко Доверие, но от скоро. Така че се потвърждава теорията на г-н Груев за съвпадение в двете позиции, но не се потвърждава за очакваните от него резултати.
А сега идва най-страшното - Ами ако ги нямаше тези 3 - 4 компании от общо около 300 да речем ?
Ами ако скоро се отпишат - с какво разполагаме?
Трябва да закриваме борсата майLast edited by MrSi; 13.03.2021, 00:13.Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеХубаво интервю! Доста позитивни неща видях.. дивидента се пече, а от реинтегрирани провизии шефчето чака 20 млн. евро допълнителна печалба. Долу-горе по 1,50 лв. екстра печалба на акция за ДОХ! Ако не бяхме толкова заспала борса само след тази новина акцията щеше да е вече над 5-цата. Нооо... много хора ще разчитат на евтини права на аукциона.. Еми ще видим. Аз реших да не рискувам за 10-тина стинки разлика и се накупих доволно директно от пазара тия дни. Ще си запиша и правата разбира се
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнениеАз пък знам такъв, дето е познал една акция и се дуе по всички теми, като гащат петел.
Както е известно, хората са различни...
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение
Това е много похвално, пожелавам на човека още много успехи, но как ги направи тези успехи при условие че БФБ едвам крета от няколко месеца освен ако не търгува постоянно и само печели като непрекъснато хваща всички дъна и върхове?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеПознавам човек, който започна да се връща на пазара декември 2019 г. И досега печалбата му изчислена в екселската табличка с функцията XIRR е към 200 процента на годишна база. Няма регистрация във форума и не се хвали.Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеПознавам човек, който започна да се връща на пазара декември 2019 г. И досега печалбата му изчислена в екселската табличка с функцията XIRR е към 200 процента на годишна база. Няма регистрация във форума и не се хвали.
Както е известно, хората са различни...Last edited by Ender; 12.03.2021, 23:24.
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеМисля, че доста ясно обясних къде съм бил, докато сте купували Спиди на 18-23 лева. дано всички сте направили по-голям профит от мен, макар лично аз да се съмнявам, не защото аз съм гениален, а защото вие се разбивате в по 20 позиции с по 100 акции всяка, та това, че Алтерко се е вдигнало със 150% няма как да ви компенсира другите акции, които са нараснали много по-малко от Спиди (спиди е третата най-растяща акция за последната година), особено като се има предвид, че всички, които имате акции в Алтерко, имате загуба за годината от инвестицията си в Доверие, която я нетира - чиста статистика. Здраве и успехи!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеособено като се има предвид, че всички, които имате акции в Алтерко, имате загуба за годината от инвестицията си в Доверие, която я нетира - чиста статистика.
- 1 like
Коментар
Коментар