IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• На заседанието си на 23.03.2021 г. КФН реши:
    ...
    7. Изпраща писмо до „Доверие – обединен холдинг“ АД с искане за допълнителна информация и документи във връзка с одобрение на проспект за първично публично предлагане на акции, които ще бъдат издадени от дружеството.

Коментар

• Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнение

И аз мисля, че скоро ще спрат продажбите на 4.3..... както и че правата ще струват поне по няколко стотинки, даже може и двуцифрено число да стигнат.....
      Където 4,3 там и 4,20 което оценява правата евтино. Затова си мисля че цената беше оставена близка до пазарната, за да не е толкова атрактивна за обикновените участници, колкото за наместване.на съдружниците, както Батя спомена.
      без препоръка разбира се

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
        Не прибързвайте с изводите че Донев само ще продава! Според бюлетина на ЦД от снощи, ФФ е намалял със 7 700 акции /това са сделките от петък - 12.03/ Т.е. някой с над 5% /Софарма или Телсо/ е нетен купувач на 7 700 бройки този ден. Възможно е да тече някакво наместване на дялове между основните акционери, подготовка за влизане на нов голям инвеститор и т.н.
        В тази връзка за мен по-важно е как се развива фундамента на акцията, как ще продължи банкирането в Молдова с оглед на Ковид вълната която ги залива и там, а не толкова игрите на Чичо. Защото няма по-голям от пазара и ако акцията наистина продължи да трупа фундамент, кандидат купувачите ще стават все повече и всяко удържане на цената с по-активни продажби, ще води впоследствие до резки скокове, когато те бъдат спрени или приключат.
        И аз мисля, че скоро ще спрат продажбите на 4.3..... както и че правата ще струват поне по няколко стотинки, даже може и двуцифрено число да стигнат.....

Коментар

• Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение

Съобщение ще се публикува след одобрен проспект, или ако приемем, че проспекта е внесен в КФН то одобрение едва ли ще се получи преди края на април. Тоест увеличение най-рано през май. Но аз бих заложил на юни, за да може всички заинтересовани лица да участват без да се притесняват, че някой ще ги обвини в злоупотреба с вътрешна информация.

Предизвикваш мечти у мен!
          Ако може и да се плащат след 12,07, , ще заиграя по хард

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
            Днес защо не са изтрити поръчките, това си е шестия работен ден от обявлението или греша?
            Съобщение ще се публикува след одобрен проспект, или ако приемем, че проспекта е внесен в КФН то одобрение едва ли ще се получи преди края на април. Тоест увеличение най-рано през май. Но аз бих заложил на юни, за да може всички заинтересовани лица да участват без да се притесняват, че някой ще ги обвини в злоупотреба с вътрешна информация.

Коментар

• Първоначално изпратено от Nostradamus Разгледай мнение
              Няма потвърден още от КФН проспект. Сроковете след това ще почнат да текат.

Дааа, за къде съм се забързал и аз?
              Благодаря за което!

Коментар

• Няма потвърден още от КФН проспект. Сроковете след това ще почнат да текат.
                http://forexnews.bg

Коментар

• Днес защо не са изтрити поръчките, това си е шестия работен ден от обявлението или греша?

Коментар

• Не прибързвайте с изводите че Донев само ще продава! Според бюлетина на ЦД от снощи, ФФ е намалял със 7 700 акции /това са сделките от петък - 12.03/ Т.е. някой с над 5% /Софарма или Телсо/ е нетен купувач на 7 700 бройки този ден. Възможно е да тече някакво наместване на дялове между основните акционери, подготовка за влизане на нов голям инвеститор и т.н.
                    В тази връзка за мен по-важно е как се развива фундамента на акцията, как ще продължи банкирането в Молдова с оглед на Ковид вълната която ги залива и там, а не толкова игрите на Чичо. Защото няма по-голям от пазара и ако акцията наистина продължи да трупа фундамент, кандидат купувачите ще стават все повече и всяко удържане на цената с по-активни продажби, ще води впоследствие до резки скокове, когато те бъдат спрени или приключат.

Коментар

• Не ви ли се струва че тук като допълнителен риск (за ръста на хартията говоря) се явява самият чичо,който както ни залива сега с картони така и след увеличениетоможе да продължи в същият дух.Та колкото и оптимизъм да се появи по тази позиция ,няма как да се пребори с лавина от акции срещу себе си,освен ако не се появи наистина голям играч

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

И аз мисля точно така. Въпросът е, че тези които искат да си увеличат дела, сметката става малко по-скъпа.
                        Е да ама не е ясно правата по колко ще са?!

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

Ами май без ограничение,колкото пусне после ще си ги върне на увеличението с 10 стотинки по надолу,така че всяка продадена акция му носи толкова печалбица.
                          И аз мисля точно така. Въпросът е, че тези които искат да си увеличат дела, сметката става малко по-скъпа.
                          Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнение
                            Оги още колко ще пусне? За един приятел питам.....
                            Ами май без ограничение,колкото пусне после ще си ги върне на увеличението с 10 стотинки по надолу,така че всяка продадена акция му носи толкова печалбица.

Коментар

• Оги още колко ще пусне? За един приятел питам.....

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                                1. Да, ПИБ не е Молдинещо си - приличат си само по екселските печалби и липсата на дивидент, точно щото са екселски, затова ви ги написах. По всичко друго ПИБ е много класи над Молди - да се отбележи, че не просто ненавиждам ПИБ, а ги смятам за туморЪТ на бг банковата система, но фактите са си факти. Няма как да се сравнява нещо, дето е минало една торба проверки и стрес тестове, одитирано и е под надзора на ЕЦБ с бантустанска банка в Приднестровието.

2. Сравнението с Риджънт е Хеброс е добро, но има, едно малко НО - през 1999 бяхме задължени да разкараме държавните държвните банки като условие от МВФ. При Молдова такова условие няма (или аз не съм запознат с него), а Молдито се продава по една причина - имало е гигантски далавери и се е наложи да се одържави. какви скелети има в гардероба - не зная, но не съм убеден, че хора с 0 банков опит, занимаващи се с хапове и аптеки, са най-добрите, които могат да оценят риска. И още нещо - при Хеброс имаше и други кандидати, в Модлинещо си има само и единствено 1 кандидат - Доверие и то след няколко процедури по продажбата на банката. Задай си въпроса ЗАЩО?
                                - Далавера, казваш ти, която никой друг не е видял - възможно е, дано е така, макар за мен това да е абсолютно невъзможно (лично мнение), най-малкото заради огромния руски и румънски интерес там
                                - Корупция - хм, може би, знам ли, но ако е така, що си мислите, че до вас ще стигне нещо
                                - Услуга в полза на някого - не бих разчитал на кинти в този случай

3. Викаш, ПИБ била квазидържавна банка - така е, а каква е Молдинещо си? Че май от държавата я купиха и май има някакви претенции на предишните собственици? И онези скандали за големите препрани руски пари през същата банка - що все нашето е най-лошо, а чуждото е толкова хубаво?

За финал, че ме поемат дела след малко и имам една среща за обяд - рискът тук е прекалено голям за очакваната възвращаемост. Смачкани по принцип са всички банки, тази е в проблем регион с 0 шанс за ЕС, етнически раздиран, с инфраструктира от 19 век в банковата сфера и т.н. Ако искаш банки - погледни навън, аз имам утвърдена банка като РБИ с инвестиции в целия регион на Източна Европа - 165 милиарда евро активи/1 милиард евро ревална печалба годишно/капитализация от 6 милиарда евро и дивидетче от 3-4% всяка година (много рядко не дават). А тук имаш - 1 милиард активи/20 милиона евро екселска печалба/капитализация от 40 милиона евро (условно, щото Доверия не са 100% собственик на банката, но имат и други дребни неща в портфолиото си) и 0% дивидент. Ми как да ти кажа - колко пък толкова има да расте тук и с какви огромни перспективи да е?

Здраве и успехи желая!
                                1. И като е минала толкова стрес тестове какво? Все по-зле. Молдовската банка е минала през държавно управление и провизиране на всичко за провизии. Така както се прави. Точно примера ПИБ е достатъчен за да се замисля преди да обвинявам ЦБ на Молдова в каквото и да е били и да говоря за надзор и стрес тествове и резултата от тях.
                                2. Има ангажимент ЦБ на М и има срокове. Сами факт, че продаваха три банки едновременно е достатъчен. Дори Костов ги продаваше една по една. В такава ситуация банките стратегически инвеститори, по презумция стоят настрана. И после купуват на по-висока цена, но вече подобрена банка. Или не купуват, защото банката е фалирала. Така се намърдват финансови инвеститори, които прибират разликата или губят покупната цена. И Гърция направи това. Собственика на нашата Пощенска банка беше продаден на фондове.
                                3. Имаше скандали, даже разследвания на тяхната прокуратура и Интерпол.Може и да имат претенции бившите собственици.Ама айде да не обяснявам на юрист /и то с опит в тези неща/,че претенции към Доверие няма как да има. Най много някой от бившите собственици да се опита да съди Молдова. И това сме го виждали у нас и знаем как ще свърши.

Аз лично считам, че Молдова ще тръгне към Румъния а не към Русия.А Приднестровието са го отписали.Може би ще го ползват като разменна монета при преговори, но няма да ги спре. Ето наскоро обявиха/пак/, че говорят румънски, за разлика от нЕкои други хора/ама няма да правя офтопик
                                Така, че риска е голям, няма съмнение.Отчитам го. Но и потенциала го оправдава.А докато не стане едото и другото всичко е алабалистика и дразнене, като повтарянето, че Донев бил комунист. Че кой не е? Твоя Валерко е комсомолец, които в повеето случаи са по-лоши А това, че е роден в Белград, дето го споменаваш ..... Еми няма право да се кандидатира за президент.Друго не виждам.
                                P.S. Правилно си забелязал, че не съм НАЙ.Даже претендирам, че съм първия, който нарече поведението на колегите от фенклуб Софарма - секта. Въпреки, че са ми симпатични, позчитивни и с удоволствие си комуникирам с тях. Но сектантското поведение дразни понякога. Както и твоето анти- в случая. Изяви си позиция няколко пъти. Всички те рзабрахме, но ти продължаваш с опитите да ни промениш меннието /Тук съвсем умишлено няма да те вкарвам в една група с Харко от село Осеня/ .... Той човека заплата си гледа.Но такива дискусии не са нито полезни, нито необходими.... И тия дълги постове и репостове ..... Надявам се да са последни Здраве, късмет и умната на 04.04.
                                Life won't wait for you.

Коментар

Working...
                                X