IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Тъй, да поздравя всички за новината - за мен лично доста неочаквана, но си е положителна отвсякъде. Браво, специални поздрави на Греъм и Тони, за останалите, онези с телефоните и кафетата, те си знаят Ма щом и фортис се завъртя тук, а не смее да тури и едно НАЙ в темите, дето даваше сърце и душа, ситуацията е ясна - поредната врътка на чичикака, за която са посветени определен брой хора - ма бфб, баце, тук е така - или си с вътрешно инфо, или разчиташ на късмет!

Ван Бастен добре е подхванал темата за разрешение на Молдовската централна банка, но то там си е бантустан, така че никакво решение не би ме Очудило. Все пак, отново го подчертавам, новината е силно положителна и аз не я очаквах!

За финал, очаквам тук юруш докъм обяд и разтоварване със самосвала в ранния следобяд - не е като да не сме го гледали този филм. Здрве и успехи желая - все пак на БФБ всички сме за профита, а тази акция си даде отличен такъв в последните 6 месеца (макар да е на 0 за последните 15) - всичко е тайминг и ... вътрешно инфо, разбира се Ма аз на чичикака вяра никаква нямам, така че акция няма да си купя на никаква цена - доверието е в основата на всичко!
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
      Благодаря Тони !

Явно съм пропуснал момента с отпадането на надзора, което е маркирано в статията.

И все пак - според мен, не трябва да се неглижира потенциалното одобрение/неодобрение от Централната им банка за намаляване на Собствения капитал. Дори да е отпаднал надзора, предполагам капиталовите изисквания ще са съществени за Банката, която до скоро е била под надзор...

За всички ни би било добре, ако се разреши да декапитализират молдовската банка и се насочи паричен поток към България, но наистина не съм много сигурен, че Централната им Банка би погледнала благосклонно на това....

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
        Едва ли може да има съмнение, как "Доверие" ще гласува по точката за разпределяне на дивидента... но достатъчно ли е това да го броим за сигурен ?

Банката не беше ли под надзор, или се бъркам ?
        Ако е така - не знам колко Централни банки в света биха разрешили разпределяне на печалба и изтичане на собствен капитал от банка в такава позиция.

Или смятате, че Молдова е твърде далеч от практиките във финансовя свят ?
        Нещо повече, сегашният изпълнителен директор Виктор Чиботару остава в управлението, тоест има приемственост

Коментар

• Едва ли може да има съмнение, как "Доверие" ще гласува по точката за разпределяне на дивидента... но достатъчно ли е това да го броим за сигурен ?

Банката не беше ли под надзор, или се бъркам ?
          Ако е така - не знам колко Централни банки в света биха разрешили разпределяне на печалба и изтичане на собствен капитал от банка в такава позиция.

Или смятате, че Молдова е твърде далеч от практиките във финансовя свят ?

Коментар

• Първоначално изпратено от fena Разгледай мнение

Боли го, че печалбата ни ще скочи с 18 милиона, и това ще в всяка година, да не говорим, че може и банката да продадем, варианти различни, а и златната кокошка си е наша!
            Защо пък да я продава, а не купи още една.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
              Надценяваш ни ..... по-малко сме......
              Боли го, че печалбата ни ще скочи с 18 милиона, и това ще в всяка година, да не говорим, че може и банката да продадем, варианти различни, а и златната кокошка си е наша!

Коментар

• Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
                Като гледам едни и същи 100-200 души се надлъгвате и .......
                Надценяваш ни ..... по-малко сме......
                Life won't wait for you.

Коментар

• Като гледам едни и същи 100-200 души се надлъгвате и при Лещерко, и при Инпулс и тук. Само не се лъжете, че ще можете да излъжете някой извън вашата групичка...

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                    10
                    Утре ще е нещо в диапазона 8 - 9 , след увеличението 10, и после бавно към 15.

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                      ....,- все пак само 10% от Екселката за 2020г. се пипна
                      А резултатите се подобряват
                      Life won't wait for you.

Коментар

• Тук работата е ясна, интересното е за какво чичо трупа пари, каква ще е новата придобивка и през кое дружество ще мине?

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
                          Друг въпрос ме вълнува.... По лев на акция дивидент ще влезне евентуално.... Реално в холдинга а не екселски.... Та реалната цена колко би следвало да е....не екселската?

Лично впечатлен съм от няколкото посоки (чичови инструменти-практики), за успешното приключване на дълга до 2025г.
                          В същото време, неизвестно за мен остава, на коя каква тежест ще се предаде,- със сигурност престои още от същото...,- все пак само 10% от Екселката за 2020г. се пипна
                          Last edited by inta53; 18.07.2021, 15:27.

Коментар

• Друг въпрос ме вълнува.... По лев на акция дивидент ще влезне евентуално.... Реално в холдинга а не екселски.... Та реалната цена колко би следвало да е....не екселската?
                            Life won't wait for you.

Коментар

• Те почнаха с преструктурирането. Продадоха вече ненужни активи. Не мисля, че ще го бавят и това. С дивидента може да го стабилизират например за да носи приходи. Но може и да го продадат.
                              Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                                Дивидента ще дойде и това е добре, но има и доста течове :

Това беше много странна покупка. Не знам какви са били истинските движещи мотиви за нея. Но никакво развитие и маркетинг не са направени. Праха го гледах в супера - по-скъп от известни конкурентни марки. Пък никой никъде досега не съм срещал да го рекламира и промотира, че да се разбере, защо да го купуваме.. Дано да го оправят това предприятие или да го разкарат.

Коментар

Working...
                                X