If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ето нещо интересно - ако не ви кефи, го трия де, няма проблем, че някои хора получават уртикария от постове, в които няма най
Попадна ми случайно, но ето, да видите как се прави:
Moldova Agroindbank (MAIB), the biggest bank in Moldova with around 30% of the banking system’s total assets, aims to launch an IPO around 2023-24 in London, Amsterdam, Warsaw or Bucharest, according to board member Vasile Tofan. Commenting on attempts to seek a strategic investor, Tofan said that “unfortunately, we have to understand that the reputation of the Moldovan banking system is still not very good.”
About maib Maib is the largest bank in Moldova, with a 34% share of loans and 31% share of deposits of the entire banking system. The bank serves nearly 30% of the country's population and is one of the largest employers in the country. Maib’s medium term targets include 40% market share in loans, 55% share in payments, under 45% cost-to-income ratio and 20%+ return on equity to be achieved by 2024. Since 2018, the bank's largest shareholder is a consortium which includes European Bank for Reconstruction and Development (EBRD), Invalda INVL, a leading asset management group in the Baltics, and Horizon Capital, a private investment fund focused on emerging markets in Europe.
Upcoming investor events 25-27 October – Bucharest roadshow
15 November – Moldova Investor Day, London Stock Exchange
7-10 December – Winter Wonderland investor conference, Prague
Ми какво да кажа - освен че чичикака го набутаха с 77 милки лева за 64% (тогава) от Молдинещо си, докато за първата банка ЕБРД (забележете - ЕБРД са влезли там) полащат 46 милки лева за 41% (ОК, не е мажоритарен пакет), а тя е с около 25% по-добри показатели, ми и хората знаят как да печелят. да видим каква ще е цената, на която евентуално ще се листнат -в Молдова има борса, но тя е на ниво 1995 у нас (то и банките им са такива, ама нейсе), та според нея цената на МАИБ е около 300 милиона лева. На Молдинещо си не успях да намеря цена, защото изобщо не се търгува, но ако приемем, че Доверие е само Молдинещо си и всичко друго е на 0, то цената от 200 милки, която БФБ ѝ дава (отделно заемите за покупката ѝ, които тежат пак на Доверие) е малко височка. Но да видим на колко ше оценят Агробанката, ако има изобщо ИПО - поне се пробват де
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
ОТ„ДОВЕРИЕ –ОБЕДИНЕН ХОЛДИНГ” АД, ЕИК: 121575489, със седалище и адрес на управление: гр. София, район „Изгрев“, ж.к. „Дианабад“, ул. „Лъчезар Станчев” No 5, офис сграда А, ет. 7
Относно: Информация по чл. 114а, ал. 9от Закона за публичното предлагане на ценни книжа
УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,
На основание чл. 114а, ал. 9от ЗППЦК „Доверие –обединен холдинг“АД предоставяинформация за сключена сделка по чл. 114, ал. 2от ЗППЦК, кактоследва: На 27.10.2021 г. Управителният съвет на „Доверие –обединен холдинг“АДвзе решение за увеличаване на капитала на дъщернотодружество „Доверие –инвест“ ЕАД, ЕИК:205426924,с 2 000 000 (два милиона) лева чрез издаване на нови 2 000 000 (два милиона) броя обикновени, поименни, налични акции, с номинална стойност от 1 (един) лев и емисионна стойност от 1 (един) лев за акция. Решението е взето от„Доверие – обединен холдинг“ АДв качеството муна едноличен собственик на капитала на „Доверие –инвест“ ЕАД.С решениетосепоема задължение за записване и внасяне на 100% от номиналната стойност на новите акции от страна на едноличниясобственик на капитала в срок до10 (десет) работни дниот вземане на решението.
Груев, ти май започваш да изживяваш катарзис по отношение на тази акция Само недей влиза, за да не даваш сигнал продава... Всичко това на шега го казвам, разбира се.
Ми не, винаги съм го казвал - на ексел показателите са супер. Ама те и на фибанкасъту са такива. Съшото съм го казвал и за чичикака - ако това, което излиза на ексела, е точно, то щяха да я дадат на някой руснак или мамалигар, а всъщност чичикака беше единствен кандидат - странно? Или пък не, знам ли? Не се притеснявай, тук няма как да купя - ако съм искал, можеше да го направя поне 10 пъти досега, но с чичикака се лъжа само по веднъж, втори път няма
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
не знам, чичикака е друга бира, не смея да прогнозирам при него - всичко зависи от количествата плескавици и дюлевици, гарнирани от лепи певачки. Аз съм си кзал мнението тук - too good to be true, ма знам ли, може и да греша. Успех, тук поне има показатели, колкото и да са екселски, които да оправдават цената, на други места и толкова няма
Груев, ти май започваш да изживяваш катарзис по отношение на тази акция Само недей влиза, за да не даваш сигнал продава... Всичко това на шега го казвам, разбира се.
не знам, чичикака е друга бира, не смея да прогнозирам при него - всичко зависи от количествата плескавици и дюлевици, гарнирани от лепи певачки. Аз съм си кзал мнението тук - too good to be true, ма знам ли, може и да греша. Успех, тук поне има показатели, колкото и да са екселски, които да оправдават цената, на други места и толкова няма
Ин Ексел уи траст
На богът на Ексела ний /се/ уповаваме
Груец след като го няма авера на чичото ....тука коя е яхтата да ни спасява след като Гандалф избяга?Кажи да им звънкам да помагат
Коментар