Първоначално изпратено от B.Graham
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Браво, много добро мнение. Има смао една малко, но изключително съшествена грешка, и тя е применето на 1.3 П/Б за релевантно. Дори самите ууд и ко са си казали, че това е само спрямо техните наблюдавани банки, а те са основно в хубави държави, както се вижда от самият анализ. Характерно за селските държавици е, че РОЕ е много високо, просто защото Е е ниско. И веднага се набива якият пиър - ако Доверие си купуват дял от банката (не от държавата), който я оценява цифром и словом на около 150 000 000 лева цялата. Ти я смяташ като за Бг пазара, през цената на Доверие на 300 000 000 лева цялата или, както много пъти съм казвал - брутален балон, който поне 2 пъти се е отдалечил от фундамента. Но всеки сам си "преценя"
Успех и още веднъж поздравления за смисления пост!
Относно цената на придобиване - Дох придобиха основните пакети при цена, оценяваща 100% oт банката на 120 млн. лв. или 0,46 P/BV. От тогава капиталът се е увеличил със 140 млн. лв., като в допълнение трябва да прибавим и изплатен дивидент в размер на 25 млн. лв. Така че въпросът тук е доколко цената, определена през нашия фондов пазар, реалистично отразява динамиката през тези три години и рисковете и перспективите пред банката и доколко е подплътено това 0,78 P/BV спрямо 0,46 ако го приемем за някаква база. Както казах, далеч съм от мисълта да убеждавам някой в каквото и да било, просто някои размисли и факти споделям, но със сигурност квалификацията "брутален балон" на база на всичко изложено поне за мен звучи пресилено.
Поздрави и успехи желая!
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнениеСофката обърна... а Доверие беше ясно тест на 10-9.50 и обратно....гледай мача
Life won't wait for you.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Joz Разгледай мнениеКак прецени толкова бързо?
Коментар
-
Браво, Докторе! А сега си я представи картинката в Кулите на Мордор, как чичикака ги шепне тези работи на седналите на коленцето му адепти и току подвиква - 12, 12, 12, 12 до степен на транс. Е, ако имаш това инфо, дали имаш предимство пред другите, особено ако ти подвикне и: 7-8 и ще си в кулата, под 5-ца и ще си трейдната, на 4,50 лягай и се фармирай сама. Мила родна картинка с бг инвеститорите...Донев си казва честно и откровенно какво мисли към даден момент. Проблема на много хора е че се осланят на неща, които е казал преди година или две а той не е длъжен да не се променя с времето. Според мен всеки човек е длъжен да се променя спрямо обстоятелствата, ако иска да е успешен. Така както се променяме всички ние. Днес сме в една акция, а утре в друга и това е най-нормалното нещо за нас. Защо и за него да не е така? А относно обстановката около Молдова и банката, всеки сам може да има мнение дали Донев ще успее да реализира намеренията си или не и съответно да заложи парите си на това. Аз смятам че той е цар да се справя в такава обстановка и това го е доказавал в зората на демокрацията. Заложих и пари на това и засега не съжалявам.
Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Joz Разгледай мнениеКак прецени толкова бързо?
Коментар
-
Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнениеИ тук корекцията приключи... следваща спирка 12 +
Коментар
-
Браво, Докторе! А сега си я представи картинката в Кулите на Мордор, как чичикака ги шепне тези работи на седналите на коленцето му адепти и току подвиква - 12, 12, 12, 12 до степен на транс. Е, ако имаш това инфо, дали имаш предимство пред другите, особено ако ти подвикне и: 7-8 и ще си в кулата, под 5-ца и ще си трейдната, на 4,50 лягай и се фармирай сама. Мила родна картинка с бг инвеститорите...и там имам
Коментар
-
Първоначално изпратено от sinbad Разгледай мнение
Не си дочел поледното изречение от новината!
"Преди срещата на Източното партньорство грузинският премиер Иракли Гарибашвили призова страната му да бъде приета в НАТО - цел, към която се стреми и Украйна, но не и Молдова, която е неутрална."
Грую, твоя въпрос е по-релевантен. В краткосрочен план - нищо. Кибичи си в киреча и това е. ЕС няма да започне нищо на Изток, преди да са приключили с балканците. Евентуален нов идеологически конфликт с поле за изява Украйна, обаче доста ще разбърка картите. И Крим и Приднестровието ще ги решат наведнъж.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Network Разгледай мнение
Това го казаха още като спечелиха изборите юли месец за парламент и вече Президент и парламент гледат на Запад. Избрали са да вървят натам (поне докато не дойде смяна на караула).
"Преди срещата на Източното партньорство грузинският премиер Иракли Гарибашвили призова страната му да бъде приета в НАТО - цел, към която се стреми и Украйна, но не и Молдова, която е неутрална."
Коментар
-
Първоначално изпратено от Network Разгледай мнение
Това го казаха още като спечелиха изборите юли месец за парламент и вече Президент и парламент гледат на Запад. Избрали са да вървят натам (поне докато не дойде смяна на караула).Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от sinbad Разгледай мнение
Коментар
-
Браво, много добро мнение. Има смао една малко, но изключително съшествена грешка, и тя е применето на 1.3 П/Б за релевантно. Дори самите ууд и ко са си казали, че това е само спрямо техните наблюдавани банки, а те са основно в хубави държави, както се вижда от самият анализ. Характерно за селските държавици е, че РОЕ е много високо, просто защото Е е ниско. И веднага се набива якият пиър - ако Доверие си купуват дял от банката (не от държавата), който я оценява цифром и словом на около 150 000 000 лева цялата. Ти я смяташ като за Бг пазара, през цената на Доверие на 300 000 000 лева цялата или, както много пъти съм казвал - брутален балон, който поне 2 пъти се е отдалечил от фундамента. Но всеки сам си "преценя"
Успех и още веднъж поздравления за смисления пост!Last edited by al4en; 16.12.2021, 14:29.
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар