IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

Какво значи да нямат късмет. Като цяло е странно купувачите на дадена позиция да се сърдят на продавачите.

За мен поне, ако съм сигурен, че има стойност в дадена компания, която смятам, че ще се покачи още в бъдеще, какъв ми е проблема да има продавачи - ще си увеличавам още акциите във времето и другото е търпение. Неприятно е ако си скочил в 1-2 позиции и само чакаш, но този тип инвестиране аз никога не съм го разбирал. Моят опит е показал, че дългосрочно може да се предвиждат нещата, но точният тайминг на мен ми е труден (ясно ми е, че никът ми фактически си е съвсем грешен, щото не съм никакъв трейдър, ама не съм го сменял).
    Опитах се да съм ироничен - явно неуспешно. Според мен тук не винаги пазара определя цената, но може и да си внушавам
    Последните 3 години пазара опитва да отнесе цената нагоре, но се появява сила която охлажда ентусиазма. Може и да греша - не съм толкова активен участник на пода на борсата
    Last edited by tony1975; 05.06.2024, 15:17.

Коментар

• Първоначално изпратено от GenCho Разгледай мнение

Ми онази кака Захарова ли се казваше, преди известно време я чух да казва, че и в Молдова имало нацисти...
      До това води системната злоупотреба с алкохол,
      алкохолна халюциноза

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

Вероятно сте прав - доста време измина и все се появява някаква причина(извинение), нещо нямат късмет инвестиралите в СФТРД и ДОХ
        Успех!
        Какво значи да нямат късмет. Като цяло е странно купувачите на дадена позиция да се сърдят на продавачите.

За мен поне, ако съм сигурен, че има стойност в дадена компания, която смятам, че ще се покачи още в бъдеще, какъв ми е проблема да има продавачи - ще си увеличавам още акциите във времето и другото е търпение. Неприятно е ако си скочил в 1-2 позиции и само чакаш, но този тип инвестиране аз никога не съм го разбирал. Моят опит е показал, че дългосрочно може да се предвиждат нещата, но точният тайминг на мен ми е труден (ясно ми е, че никът ми фактически си е съвсем грешен, щото не съм никакъв трейдър, ама не съм го сменял).

Коментар

Вероятно сте прав - доста време измина и все се появява някаква причина(извинение), нещо нямат късмет инвестиралите в СФТРД и ДОХ
          Успех!
          много бързате / както преди с майката / като им дойде времето всички ще сте доволни !
          Умереният риск винаги печели ! ))))))

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

Може да е заради влошаващите се на годишна база резултати от банката, може да е защото ще има нови облигации или варанти, може да е защото дребните инвеститори им писва да чакат и искат по-бързоразвиващи се позиции, може да е нещо четвърто или комбинация от всички. Но реално погледнато си е пазар, повече предлагане, отколкото търсене и това е резултата. Пазар ...
            Успех!

Коментар

...сега вече какво "чака тази цена" при получен дивидент и идващ втори съвсем скоро и аз вече изчерпах обясненията след 3 години очакване..., а пазара си расте

Някой има ли разумно и разбираемо за малките акционери допускане?
              Ми онази кака Захарова ли се казваше, преди известно време я чух да казва, че и в Молдова имало нацисти...

Коментар

Тук мъката продължава - вече и аз не откривам причината!
                Първо бе войната, после бе ЦБ на Молдова, след това очаквахме дивидент - за да се вкара дълга в приемливи нива, след това цената се застоя в очакване на облигациите, сега вече какво "чака тази цена" при получен дивидент и идващ втори съвсем скоро и аз вече изчерпах обясненията след 3 години очакване..., а пазара си расте

мон ами, на туй му викат hindsight bias. може би и малко апофения
                destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

Първо бе войната, после бе ЦБ на Молдова, след това очаквахме дивидент - за да се вкара дълга в приемливи нива, след това цената се застоя в очакване на облигациите, сега вече какво "чака тази цена" при получен дивидент и идващ втори съвсем скоро и аз вече изчерпах обясненията след 3 години очакване..., а пазара си расте

Следиш ли промените във ФФ?

Коментар

Някой има ли разбираемо за малките акционери допускане?
                    Може да е заради влошаващите се на годишна база резултати от банката, може да е защото ще има нови облигации или варанти, може да е защото дребните инвеститори им писва да чакат и искат по-бързоразвиващи се позиции, може да е нещо четвърто или комбинация от всички. Но реално погледнато си е пазар, повече предлагане, отколкото търсене и това е резултата. Пазар ...

Коментар

• Тук мъката продължава - вече и аз не откривам причината!

Last edited by tony1975; 05.06.2024, 12:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                        Крайно време беше за нов Бриколаж, като отваряха магазина в Перник казаха че искат три нови магазина до 2025
                        Може и да успеят.... след това има голяма вероятност да продадат целия бизнес за доста приятна сума

Коментар

• Крайно време беше за нов Бриколаж, като отваряха магазина в Перник казаха че искат три нови магазина до 2025
                          destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

.... парцела дето са купили в София
                            На 12 март 2024 година „Доверие – Брико“ АД придоби 100% от дружествените дялове на „Ди Ай Уай“ ЕООД. Основният актив на дъщерното дружество е поземлен имот с площ от 24,916 кв. м., находящ се в гр. София, район Кремиковци, ж.к. „Челопечене”, местност „Ленищата” с предназначение за изграждане на търговски център.
                            Разлика между покупната цена и нетните активи:
                            Положителна репутация (7,171)
                            Стойност на придобити нетни активи 2,848
                            Стойност на платено възнаграждение (10,019)

На 11 април 2024 година „Доверие – Брико“ АД сключи договор за дългосрочен инвестиционен банков кредит, със следните условия:
                            цел на кредита – финансиране / рефинансиране на покупката на дружествени дялове в „Ди Ай Уай“ ЕООД и изграждането на четвърти магазин Mr. Bricolage в град София.
                            договорена сума – 12,000 хил. евро или левовата им равностойност по фиксинга на БНБ;
                            годишен лихвен процент: едномесечен EURIBOR + 1 пункт надбавка, но не по-малко от 1% годишно
                            за суми усвоени в евро и КЛП на банката-кредитор + 3.25 пункта надбавка, но не по-малко от 3.25%
                            годишно за суми усвоени в лева;
                            срок за усвояване – до 11 април 2026 година;
                            срок за издължаване – до 11 април 2034 година;
                            такса за управление на кредита - 0.15 % на годишна база;
                            такса ангажимент – 0.15% на годишна база;
                            обезпечения:
                            договорна ипотека на собствените недвижими имоти на Дружеството в гр. Бургас (земя и сграда);
                            първа по ред договорна ипотека върху недвижим имот (земя), собственост на дъщерното дружество „Ди Ай Уай“ ЕООД при наличие на разрешение за строеж на нов магазин Mr. Bricolage, заедно с правото на строеж;
                            особен залог върху бъдещи движими вещи – машини, съоръжения и оборудване в новия магазин Mr.Bricolage;
                            залог върху финансово обезпечение (вземанията по всички банкови сметки при банката- кредитор) на стойност 12,000 хил. евро;
                            поръчителство от страна на „Ди Ай Уай“ ЕООД;

На 17 април 2024 година е постъпил първи транш в размер на 8,800 хил. лева.

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение

Ако рижия изкара Америка от Нато,гаранция ще спре и помоща за Украйна (6+ месеца я спираше вече)
                              Без тая помощ Украйна оттича и Полша и балтииските ще се включат на помощ,може и Франция и това ще е началото на
                              още по-голям кофликт.И тогава последното нещо което ще интересува инвеститорите е да купуват акции на молдовска банка.
                              Мани банката, кажи какво мислиш за страхотното представяне на Бриколажа или парцела дето са купили в София

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss. Разгледай мнение
                                Тогава всеки ще намери нови съюзи, ще си направи ядрено оръжие и ще стане нова манджа.
                                Ако рижия изкара Америка от Нато,гаранция ще спре и помоща за Украйна (6+ месеца я спираше вече)
                                Без тая помощ Украйна оттича и Полша и балтииските ще се включат на помощ,може и Франция и това ще е началото на
                                още по-голям кофликт.И тогава последното нещо което ще интересува инвеститорите е да купуват акции на молдовска банка.

Коментар

Working...
                                X