IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение

То е ясно,че не си никакъв нито трейдър нито инвеститор,но ако може да извадиш някакви графики или анализи отпреди 5години няма да е зле.
    Най-добре някой отчет отпреди 10г и по него търгувайте
    Съжалявам, загубил съм си блокчето за рисуване номер 4 с рисунките на елхички.

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение

Елементарно е и ви се каза 1000 пъти.Докато русия не загуби,тази акция няма как да расте.
      Може поне да се упокояваш ,че не си сам в цивренето.Его и йорчо тъпото се е набърбуликал с AGH яко вътрешна гума,и тук греда и после само реване и космоса ви бил крив
      Монопола на Чичо също е отрицателен фактор тук,но много по-маловажен от войната.
      споко, сащ ще наливат пари за да помогнат на населението да зацепи че западът е добър. това че са близо до русия е плюс за мен. по-скоро грузия и балтийските страни да се притесняват за инвазия отколкото молдова

https://www.voanews.com/a/blinken-pl...s/7634024.html

Since Russia’s 2022 full-scale invasion of Ukraine, the United States has provided Moldova with $774 million in assistance, including $300 million through USAID, to support energy security.

destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
        но точният тайминг на мен ми е труден (ясно ми е, че никът ми фактически си е съвсем грешен, щото не съм никакъв трейдър, ама не съм го сменял
        То е ясно,че не си никакъв нито трейдър нито инвеститор,но ако може да извадиш някакви графики или анализи отпреди 5години няма да е зле.
        Най-добре някой отчет отпреди 10г и по него търгувайте

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

Опитах се да съм ироничен - явно неуспешно. Според мен тук не винаги пазара определя цената, но може и да си внушавам
          Последните 3 години пазара опитва да отнесе цената нагоре, но се появява сила която охлажда ентусиазма. Може и да греша - не съм толкова активен участник на пода на борсата
          внушаваш си, това е БФБ. цената зависи от коя страна на леглото се е събудил чичо
          destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

Тук мъката продължава - вече и аз не откривам причината!
            Първо бе войната, после бе ЦБ на Молдова, след това очаквахме дивидент - за да се вкара дълга в приемливи нива, след това цената се застоя в очакване на облигациите, сега вече какво "чака тази цена" при получен дивидент и идващ втори съвсем скоро и аз вече изчерпах обясненията след 3 години очакване..., а пазара си расте :
            Някой има ли разумно и разбираемо за малките акционери допускане?
            Елементарно е и ви се каза 1000 пъти.Докато русия не загуби,тази акция няма как да расте.
            Може поне да се упокояваш ,че не си сам в цивренето.Его и йорчо тъпото се е набърбуликал с AGH яко вътрешна гума,и тук греда и после само реване и космоса ви бил крив
            Монопола на Чичо също е отрицателен фактор тук,но много по-маловажен от войната.

Коментар

Опитах се да съм ироничен - явно неуспешно. Според мен тук не винаги пазара определя цената, но може и да си внушавам
              Последните 3 години пазара опитва да отнесе цената нагоре, но се появява сила която охлажда ентусиазма. Може и да греша
              Разбирам те какво имаш предвид, но пак мога да кажа, че това са продавачи, които имат някаква причина да продават, срещу купувачи с тяхната причина да купуват. По-показателно е при СФТРД, където е ясно, че Софарма иска да купи акциите евтино. Ако са склонни инвеститорите да им ги дават на такива цени, значи всичко ще се получи добре за Софарма. За мен цената е много по-нагоре и рано или късно трябва да видим по-реални цени. Има го риска да източат печалбите с някаква схема, но все си мисля, че в тази група тези неща не се случват. Ако бъркам - лошо за всички.

Коментар

Какво значи да нямат късмет. Като цяло е странно купувачите на дадена позиция да се сърдят на продавачите.

За мен поне, ако съм сигурен, че има стойност в дадена компания, която смятам, че ще се покачи още в бъдеще, какъв ми е проблема да има продавачи - ще си увеличавам още акциите във времето и другото е търпение. Неприятно е ако си скочил в 1-2 позиции и само чакаш, но този тип инвестиране аз никога не съм го разбирал. Моят опит е показал, че дългосрочно може да се предвиждат нещата, но точният тайминг на мен ми е труден (ясно ми е, че никът ми фактически си е съвсем грешен, щото не съм никакъв трейдър, ама не съм го сменял).
                Последните 3 години пазара опитва да отнесе цената нагоре, но се появява сила която охлажда ентусиазма. Може и да греша - не съм толкова активен участник на пода на борсата
                Last edited by tony1975; 05.06.2024, 15:17.

Коментар

• Първоначално изпратено от GenCho Разгледай мнение

Ми онази кака Захарова ли се казваше, преди известно време я чух да казва, че и в Молдова имало нацисти...
                  До това води системната злоупотреба с алкохол,
                  алкохолна халюциноза

Коментар

Вероятно сте прав - доста време измина и все се появява някаква причина(извинение), нещо нямат късмет инвестиралите в СФТРД и ДОХ
                    Успех!
                    Какво значи да нямат късмет. Като цяло е странно купувачите на дадена позиция да се сърдят на продавачите.

За мен поне, ако съм сигурен, че има стойност в дадена компания, която смятам, че ще се покачи още в бъдеще, какъв ми е проблема да има продавачи - ще си увеличавам още акциите във времето и другото е търпение. Неприятно е ако си скочил в 1-2 позиции и само чакаш, но този тип инвестиране аз никога не съм го разбирал. Моят опит е показал, че дългосрочно може да се предвиждат нещата, но точният тайминг на мен ми е труден (ясно ми е, че никът ми фактически си е съвсем грешен, щото не съм никакъв трейдър, ама не съм го сменял).

Коментар

Вероятно сте прав - доста време измина и все се появява някаква причина(извинение), нещо нямат късмет инвестиралите в СФТРД и ДОХ
                      Успех!
                      много бързате / както преди с майката / като им дойде времето всички ще сте доволни !
                      Умереният риск винаги печели ! ))))))

Коментар

Може да е заради влошаващите се на годишна база резултати от банката, може да е защото ще има нови облигации или варанти, може да е защото дребните инвеститори им писва да чакат и искат по-бързоразвиващи се позиции, може да е нещо четвърто или комбинация от всички. Но реално погледнато си е пазар, повече предлагане, отколкото търсене и това е резултата. Пазар ...
                        Успех!

Коментар

...сега вече какво "чака тази цена" при получен дивидент и идващ втори съвсем скоро и аз вече изчерпах обясненията след 3 години очакване..., а пазара си расте

Ми онази кака Захарова ли се казваше, преди известно време я чух да казва, че и в Молдова имало нацисти...

Коментар

Първо бе войната, после бе ЦБ на Молдова, след това очаквахме дивидент - за да се вкара дълга в приемливи нива, след това цената се застоя в очакване на облигациите, сега вече какво "чака тази цена" при получен дивидент и идващ втори съвсем скоро и аз вече изчерпах обясненията след 3 години очакване..., а пазара си расте

мон ами, на туй му викат hindsight bias. може би и малко апофения

Коментар

Първо бе войната, после бе ЦБ на Молдова, след това очаквахме дивидент - за да се вкара дълга в приемливи нива, след това цената се застоя в очакване на облигациите, сега вече какво "чака тази цена" при получен дивидент и идващ втори съвсем скоро и аз вече изчерпах обясненията след 3 години очакване..., а пазара си расте

Следиш ли промените във ФФ?

Коментар

Някой има ли разбираемо за малките акционери допускане?
                                Може да е заради влошаващите се на годишна база резултати от банката, може да е защото ще има нови облигации или варанти, може да е защото дребните инвеститори им писва да чакат и искат по-бързоразвиващи се позиции, може да е нещо четвърто или комбинация от всички. Но реално погледнато си е пазар, повече предлагане, отколкото търсене и това е резултата. Пазар ...

Коментар

Working...
                                X