If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
хехе кики, много си смешен
все едно да ми кажеш че цените на която и да е акция ще се променят... ам чи аз го знам туй бре чиляк
ибон леко паднаха и затова си има обективни причини
компесаторките ще се вдигнат още и след това ще върнат - за това също си има обективни причини
това което се опитваш да внушиш на всички тук е че ИМА пазар на реституционните книжа
някой който да не го знае това?
ти изначално не разбираш за какво става въпрос и ти е погрешна логиката...
Как цената на компесаторките да няма значение като преди да псуна поръчка за БТК аз мога да направя следния избор: да продам компесаторките на 1.30 и да взема х*1.30 лева или да участвам с тях на аукциона и да си купя акции на БТК с х компесаторки (х/150 например) които след това ще мога да продам за х/150*у(цената на пазар срещу лева). Сравни х*1.30и х/150*у и ще разбереш кой вариант те устройва по-добре. А броя на компесаторките е вторичен фактор и зависи от това колко продавачи има, колко от компесаторките ще участват в търговете, но не и от това коко емитирани има
Надявам се че разбра щото почвам да се изнервям
наблюдавайте ИБОН-ите.те ще ви кажат какво ще се случи с останалите компове след БТК.
А с БТК почти приключихме.
Коментар
al%2E
Харе ъп, ъп ...
Едва ли инв. посредник ще те мотае, ако работиш постоянно с него- от това си изкарва хляба, но че и той си взема нещо, ако трендът е постоянен- и това го има/примиряваш се или ставаш самият ти инв. посредник- дилемата ти отпада/. НО КОЙ МУ ГАРАНТИРА НА ИНВ ПОСРЕДНИК, ЧЕ ТРЕНДЪТ ЩЕ Е ПОСТОЯНЕН, ако беше така, всички да сме станали вече такива. Истината: и инв. посредници са губили от наглед съвсем "лесни" прогнози. ТАКИВА НЯМА, риск за издънка винаги съществува...
Коментар
Negramoten
Харе ъп, ъп ...
В предишния ми пост съм допуснал грешка.
"Тези които се интересуват" да се чете "Тези които НЕ се интересуват"
Коментар
Negramoten
Харе ъп, ъп ...
За съветването от страна на ИП, те не трябва да съветват, за да те съветва някой си плащаш по 100лв. на час. А това, че звънят и ме карат да продавам беше причината да си сменя ИП. По друг начин не можах да изразя неодобрението си.
А за продаване или участие в аукциона - 100% участие. Все пак БТК струва повече отколкото ще дадат за КИ, щом големите са си направили сметката и купуват с милиони на тези цени, защо и аз да не спечеля? А и като се погледне назад се вижда, че за ДЗИ не е имало дефицит на КИ и все пак, който е играл за акции а не е продал на тогавашните 25% сега е изкарал над 70% ! Така че "Които не играе не печели!" Малко са хората, които ще играят. Тези които се интересуват или са продали когато са им се обадили на нивата от 70 или на тези от 100. Остават големите и тези които четат тук. Зависи големите колко ще ни оставят да спечелим, но ме съмнява да е под 110%
странджата
Според мен цената на БТК в КИ няма да зависи толкова от цената на КИ, колкото от ограничения ресурс КИ.
Ако КИ станат по 1000% това не значи,че БТК ща струва 1500 КИ защото няма да стигнат реститутите на цяла Източна Европа за да се изкупат акциите на БТК След това на пазара акциите на БТК също едва ли биха станали по-скъпи. Защото купувачите ще ги интересува какво стои зад акциите а не как се превъртяни през КИ.
...но никой не предвижда вариант, в който мажоритарния собственик тръгва да изкупува дела на "дребните риби"...и при действащата норм. база ...и такива прецеденти вече има...а има и контрол...пък и през БФБ минава всичко...дори никакво преструктуриране не е необходимо на тоя етап. Цел: отпадане на блокиращата квота, когато златната акция остане в миналото...
Коментар
durtak
Харе ъп, ъп ...
Имам КИ - Смятате ли , че цената им ще премине 120% - защото съм заложил КИ при посредник.
Как се процедира - ако цената стигне 120% - има ли възможност посредника да не ми продаде КИ и да ме лъже, че няма такава цена.
Моя позната беше заложила на цена 90% и при 93% същия посредник твърдеше, че все още не е продал КИ, после изведнъж и се обади , че са продадени на 95%.
Моля за коментар.
Коментар