IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Може би съм изглеждал малко прекалено оптимистичен. Просто мнението ми е че ако направят нещатата от БФБ и фонда за които говорят ще дигнат оборота от което печели борсата. Освен това борсата може да е на печелба и при падащ пазар оборот да има .
    http://www.proflashgame.com

Коментар

• Първоначално изпратено от vankata89 Разгледай мнение
      И аз имам личен интерес да не стават много бързо нещата . Иска ми се да купя повече акции на БФБ София ама нямам толкова кинти за глупости в момента. Ако дигнат оборота наистина могат да направят живота на акционерите в БФБ по - хубав .
      да бе щото след 50% ръст на софикс за една година, очевидно пътя е само нагоре. направо тегли кредит да не изпуsнеш ниските цени
      destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• И аз имам личен интерес да не стават много бързо нещата . Иска ми се да купя повече акции на БФБ София ама нямам толкова кинти за глупости в момента. Ако дигнат оборота наистина могат да направят живота на акционерите в БФБ по - хубав .
        http://www.proflashgame.com

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение

Ще стане интересно за мен дори е добре че се забавят
          колкото по-бавно, толкова по-добре

a покрай интервюто на янков, някой спомня ли си това култово изказване в тази тема от 2016?

"Ще се опитаме да направим едни стотина хиляди българи по-богати с около милиард евро за година-година и половина. Ако някой не иска да ни помага, няма проблем. Моля обаче да не ни се пречи. Знам, че ще прозвуча като Левски, но истината е, че ако този проект не успее, губим само ние. Но пък ако успее, печелят всички форумци"

destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
            Янков: Надяваме се на листване на ETF-а за Sofix в Лондон или Франкфурт тази година

Това ще промени облика на БФБ, защото може да привлече значителни инвестиции, споделя председателят на СД на УД Експат Асет Мениджмънт

Първоначално Euroclear не искаше да работи изобщо с български емитенти и финансови инструменти. След огромни усилия от наша страна организацията се съгласи да обработва сетълментите на сделки с дялове на нашия индексен фонд, но все още не е направила връзка с нашия Централен Депозитар, чрез която клиентите на Euroclear да могат да държат български финансови инструменти. Чакаме тази директна или най-вероятно индиректна (чрез посредник) връзка да стане факт, за да подадем апликацията за допускане до търговия на фонда до London Stock Exchange.

Надяваме се процесът да приключи скоро, но това не зависи от нас. В същото време стартирахме процедура за паспортизация на фонда в Германия. След регистрацията за предлагане там ще подадем апликация и за листинг на борсата във Франкфурт.

Междувременно успяхме да регистрираме дяловете на фонда за сетълмент в системата на Clearstream – друг голям международен оператор, обслужващ сделките на Xetra (платформата на Deutsche Boerse във Франкфурт). Clearstream – за разлика от Euroclear – вече има индиректна връзка с българския Централен Депозитар и техни клиенти, включително посредниците на борсата във Франкфурт, могат да държат дялове на нашия индексен фонд. Така че след регистрацията за предлагане в Германия пред BaFin (Федералната служба за финансов надзор - бел. ред.) листингът във Франкфурт ще е сравнително бърз и може да изпревари по време Лондон. Надяваме се тази година да се случи поне едно от двете неща.

http://www.investor.bg/imenata-na-bi...godina-245889/
            Ще стане интересно за мен дори е добре че се забавят

Коментар

• Янков: Надяваме се на листване на ETF-а за Sofix в Лондон или Франкфурт тази година

Това ще промени облика на БФБ, защото може да привлече значителни инвестиции, споделя председателят на СД на УД Експат Асет Мениджмънт

Първоначално Euroclear не искаше да работи изобщо с български емитенти и финансови инструменти. След огромни усилия от наша страна организацията се съгласи да обработва сетълментите на сделки с дялове на нашия индексен фонд, но все още не е направила връзка с нашия Централен Депозитар, чрез която клиентите на Euroclear да могат да държат български финансови инструменти. Чакаме тази директна или най-вероятно индиректна (чрез посредник) връзка да стане факт, за да подадем апликацията за допускане до търговия на фонда до London Stock Exchange.

Надяваме се процесът да приключи скоро, но това не зависи от нас. В същото време стартирахме процедура за паспортизация на фонда в Германия. След регистрацията за предлагане там ще подадем апликация и за листинг на борсата във Франкфурт.

Междувременно успяхме да регистрираме дяловете на фонда за сетълмент в системата на Clearstream – друг голям международен оператор, обслужващ сделките на Xetra (платформата на Deutsche Boerse във Франкфурт). Clearstream – за разлика от Euroclear – вече има индиректна връзка с българския Централен Депозитар и техни клиенти, включително посредниците на борсата във Франкфурт, могат да държат дялове на нашия индексен фонд. Така че след регистрацията за предлагане в Германия пред BaFin (Федералната служба за финансов надзор - бел. ред.) листингът във Франкфурт ще е сравнително бърз и може да изпревари по време Лондон. Надяваме се тази година да се случи поне едно от двете неща.

http://www.investor.bg/imenata-na-bi...godina-245889/

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
                Поръчки на първичен пазар, получени до 15:00 часа на 31.08.2017

Поръчки за покупка на дялове (бр. дялове) 30 000
                Беше ясно. Толкова им купиха на вторичен днес.
                Мненията ми не са препоръка за търговия.

Коментар

• Поръчки на първичен пазар, получени до 15:00 часа на 31.08.2017

Поръчки за покупка на дялове (бр. дялове) 30 000

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                    Да не ти разбивам илюзиите, но ако с Комисията нещата ставаха с почерпка, доста борсови деятели нямаше да отнесат през всички изминали години глоби от по над 20 000 лв. за ''Добър ден''. Има корупция или големи усти в средите на брокери или деятели от фондовете, но мисля, че това не е правило, а го има и в САЩ или Лондон. Понякога Комисията мижа или не обръща внимание на някои прегрешения ако не са нарочно, други пропуска, но по-добре е да се следват правилата отколкото да ти дойде шамар, понякога и за нещо което вече смяташ за минало. Те обаче със сигурност не са КАТ.

Надявам се фондът да не се побългари прекалено, да не се набутва в скандали, да не се разчита само на ''наши хора'' (понякога са нужни можещи) и да съм яхнал една местна, туземна, микроскопична версия на Vanguard. Повече не искам от тях!
                    Нека аз не разбивам твойте илюзии но какво като ме глобят с 20 бона щом зема 100? Така е и с пътищата някои фирми печелят по нашият си начин поръчка взимат парите не вършат нищо и ги глобяват, но какво от това след като са на 2,5 ПЪТИ печалба за никаква работа и става дума за стотици хиляди,а не за някоя кокошкарса сума. Когато глобата стане 10 пъти над далаверата тогава, вече всичко в държавата ще тръгне нагоре, защото разни ганьовци няма да смеят да ги правят тези далаверки,но да не се отклонявам от темата

Коментар

• Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение
                      ... това не е САЩ, тук регулациите са само на хартия с две почерпки всеки ще е над регулациите....
                      Да не ти разбивам илюзиите, но ако с Комисията нещата ставаха с почерпка, доста борсови деятели нямаше да отнесат през всички изминали години глоби от по над 20 000 лв. за ''Добър ден''. Има корупция или големи усти в средите на брокери или деятели от фондовете, но мисля, че това не е правило, а го има и в САЩ или Лондон. Понякога Комисията мижа или не обръща внимание на някои прегрешения ако не са нарочно, други пропуска, но по-добре е да се следват правилата отколкото да ти дойде шамар, понякога и за нещо което вече смяташ за минало. Те обаче със сигурност не са КАТ.

Надявам се фондът да не се побългари прекалено, да не се набутва в скандали, да не се разчита само на ''наши хора'' (понякога са нужни можещи) и да съм яхнал една местна, туземна, микроскопична версия на Vanguard. Повече не искам от тях!
                      Last edited by Jay Gould; 31.08.2017, 14:39.
                      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от NikolayVassilev Разгледай мнение

Ало, грамофонната плоча. Искате ли да Ви поканя на публична дискусия по темата?
                        Тук малко ли е публична?
                        Или я предпочитате по някоя телевизийка на ваш познат?
                        И Тиквестора да не премахва публичната информация за участията на Ники Салама и в Еврохолд
                        Last edited by redcretin; 01.09.2017, 18:58.

Коментар

• Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение
                          Аз не мога да разбера вие наивни ли сте или се правите на глупави? Г-н Василев е хитър и умел политик знае как да лъже народа както всички във власта. Да не очаквате да ви каже,че фонда има предварителна информация каде как какво. В случая с Еврохолд всичко беше ясно за г-н Василев и там схемата ми е повече от ясна с един от акционерите ,ченге от службите. Твърди,че е пасивен а в крайна сметка е активен, ако ще и 1000 пъти да напишат,че следват... така е защото това не е САЩ, тук регулациите са само на хартия с две почерпки всеки ще е над регулациите. Но като цяло бфб е смешна борса, ако бях на мястото на г-н Василев щях да действам по същят начин защото друг няма, единствено нямаше да се прецаквам с цената защото по няои позиции явно го правят за допълнителни комисиони за сметка на кеша във фонда. Нямам инерес от бфб така,че целая успех на всички вас играчите и на фонда
                          А, не, Пректикал.
                          По отношение на политическите Ви виждания няма да коментирам - имате си мнение, а това е финансов форум.
                          Но за Еврохолд не сте прав. Не сме имали предварителна информация. Нито знам за какви почерпки намеквате. Нито сме "действали нещо" по еди кой си начин. Нито приемам думата "схема". Ако знаете нещо, което и пазарът, и ние не знаем, моля да го отнесете към съответните органи.

От любопитство - за какво прецакване на коя цена говорите? Това пък откъде Ви дойде наум? Моля за пример.
                          Поздрави, Н.
                          Last edited by NikolayVassilev; 31.08.2017, 12:15.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                            След като има данни и всеки може да си сметне сам какви промени ще има в софикс не знам как някой си прави илюзията че от Експат няма да са си направили модел за да виждат какви промени ще има.

А да си мислите че някой ще знае с голяма степен на вероятност какво ще стане с индекса и няма да прави нищо - определено това не е в интерес на вложителите във фонда. Много ясно че ако ти трябва кеш - ще продаваш това дето смяташ че така или иначе трябва да продаваш в следващите 2 седмици. Принципно говоря, но ми се вижда повече от логично.
                            И в това нищо нередно няма ... освен, че дразни някои спекуланти като им "скъсява" позицията ...

За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• След като има данни и всеки може да си сметне сам какви промени ще има в софикс не знам как някой си прави илюзията че от Експат няма да са си направили модел за да виждат какви промени ще има.

А да си мислите че някой ще знае с голяма степен на вероятност какво ще стане с индекса и няма да прави нищо - определено това не е в интерес на вложителите във фонда. Много ясно че ако ти трябва кеш - ще продаваш това дето смяташ че така или иначе трябва да продаваш в следващите 2 седмици. Принципно говоря, но ми се вижда повече от логично.

Коментар

• Аз не мога да разбера вие наивни ли сте или се правите на глупави? Г-н Василев е хитър и умел политик знае как да лъже народа както всички във власта. Да не очаквате да ви каже,че фонда има предварителна информация каде как какво. В случая с Еврохолд всичко беше ясно за г-н Василев и там схемата ми е повече от ясна с един от акционерите ,ченге от службите. Твърди,че е пасивен а в крайна сметка е активен, ако ще и 1000 пъти да напишат,че следват... така е защото това не е САЩ, тук регулациите са само на хартия с две почерпки всеки ще е над регулациите. Но като цяло бфб е смешна борса, ако бях на мястото на г-н Василев щях да действам по същят начин защото друг няма, единствено нямаше да се прецаквам с цената защото по няои позиции явно го правят за допълнителни комисиони за сметка на кеша във фонда. Нямам инерес от бфб така,че целая успех на всички вас играчите и на фонда

Коментар

Working...
                                X