Мдааа, всички се радват, когато ETF-а обира асковете, но почват да мрънкат, когато продава. Типично българска работа!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от NikolayVassilev Разгледай мнение
Уважаеми Тони,
Имате основание да задавате въпроси и да правите анализи.
1) Ние не купуваме, преди промените в индекса да са били обявени и вече да са влезли в сила. Така че нищо различно не сме купували.
2) Не свързвайте всяка наша сделка (основно продажба) с някакво хипотетично ребалансиране. Ние трябва да имаме поне 5% кеш. Добра практика е да имаме повечко кеш, например 6% или повече. Имахме малко тегления. Понякога се нуждаем от малко кеш.
Работата ни прилича на управление на самолет - постоянно се налагат леки корекции в курса.
Действаме. Поздрави, Н
Успех!
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
съгласен - просто отбелязам. То конкретно при фармата май и друг продавач се появи, но както и да е!
Бях останал с впечатление, че г-н Василев каза че ще действат след като бъдат обявени промените и до колкото знам те не са обявени, а фонда действа! Нали уж следваха, а не водеха индекса?
Имате основание да задавате въпроси и да правите анализи.
1) Ние не купуваме, преди промените в индекса да са били обявени и вече да са влезли в сила. Така че нищо различно не сме купували.
2) Не свързвайте всяка наша сделка (основно продажба) с някакво хипотетично ребалансиране. Ние трябва да имаме поне 5% кеш. Добра практика е да имаме повечко кеш, например 6% или повече. Имахме малко тегления. Понякога се нуждаем от малко кеш.
Работата ни прилича на управление на самолет - постоянно се налагат леки корекции в курса.
Действаме. Поздрави, Н
Коментар
-
Първоначално изпратено от Petar Разгледай мнение
Добро да е, нали за Фармата причината е че след ребаланса няма да може да е повече от 15% и затова ги махат малко по малко. Освен че има продавач си има и купувач с лек дискаунт. Успех на всички и от мен.
Благодарим за правилната логика.
Поздрави и успех! Н
Коментар
-
Първоначално изпратено от otcmarket Разгледай мнениепредполагам че както предния път с еврохолд имат информация или дори може да е съгласувана с тях промяната на индекса
все пак кумеца Краси трябва да заработи нещо :-)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеТова не е следване на индекса, това е тяхно полу-управление.
Ами ако някое от предполагамеите дружиства не излезе от индекса?
Ами ако предположенията им не са точни и се получат по-различни неща?Сигурно са направили много точна сметка и модел за симулация.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от otcmarket Разгледай мнениепредполагам че както предния път с еврохолд имат информация или дори може да е съгласувана с тях промяната на индекса
все пак кумеца Краси трябва да заработи нещо :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
съгласен - просто отбелязам. То конкретно при фармата май и друг продавач се появи, но както и да е!
Бях останал с впечатление, че г-н Василев каза че ще действат след като бъдат обявени промените и до колкото знам те не са обявени, а фонда действа! Нали уж следваха, а не водеха индекса?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Petar Разгледай мнение
Добро да е, нали за Фармата причината е че след ребаланса няма да може да е повече от 15% и затова ги махат малко по малко. Освен че има продавач си има и купувач с лек дискаунт. Успех на всички и от мен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеДобро утро!
Днес реших да върна портфейла 15дни назад и ми прави впечатление че намаляват осезаемо Софарма с 80-90 000бр, което си е голям продавач за последните 15дни. Гледам че вече видимо разкарват ХИКА, е имат още доста и ако не я договорят може да видим цени под 3лв май?
Успех на всички!
Коментар
-
Добро утро!
Днес реших да върна портфейла 15дни назад и ми прави впечатление че намаляват осезаемо Софарма с 80-90 000бр, което си е голям продавач за последните 15дни. Гледам че вече видимо разкарват ХИКА, е имат още доста и ако не я договорят може да видим цени под 3лв май?
Успех на всички!
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениене съм фен на Николай Василев, но за фонда смятам , че ползите за борсата са много повече от евентуалните негативи.
за мен основен проблем (при това евентуален) е ако фонда 'натежи' в един момент и тогава от мотор може да стане котва ...така че по-добре да стане 100 милиона когато пазара е 'по-изправен'
апелирам към пряко участващите във управлението на фонда лица, които имат достъп до информацията първи (вход/изход на големи инвеститори) да поддържат нивото и да не се поддават на изкушения за разни дребни схеми, които рано или късно идват на акъл, когато се работи с чужди пари...при това много.
поздрави и успех
Никога не сме мислили за дребни схеми. Бихме искали фондът да работи десетки години напред. Така че има време да заслужим Вашето доверие.
Поздрави, Н
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
г-н Василев, при какви условия бихте създали ЕТФ и върху други индекси на БФБ като BGTR30 или BGREIT?
Не сме мислили за други ЕТФ-и за България. Рано е. Нека първо създадем дузина ЕТФ-и за целия регион.
Поздрави, Н
Коментар
Коментар