IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
    Тука малко ми звучите като Дариткова или Искрен Веселинов, Марешки, Бареков толкова много е направено, толкова е хубаво, как не го виждате?
    Слушаш и не вярваш на очите си.
    Ми прави са, от едни отрепки станаха богати отрепки - за тях е много ебаси

    Коментар


    • Корифеят на БФБ мистър Василев си каза приказката...
      Аз създадох всякакви финансови възможностти да спечелите от борсата - когато се вдига и когато пада....
      Причините за вашите неудачи са си у вас....На мен комисионните от търговията ми стигат( а като капнат и дивиденти още по-добре, те си остават във фондовете...за харчлък....)

      Няма да изпадам в подробностти и съмнения за честна игра - ако някой има малко инфо за предстоящи покупки или продажби от фондовете, няма ли да направи по 2-3 % за дни..( това е само мое ПРЕДПОЛОЖЕНИЕ...)
      Ако КФН се напъне, за 3 дни може да проследи всички сделки на фондовете...
      Ако имахме нормални закони и правила, КФН -то трябваше да му забрани да участва под каквато и да е форма на борсата, ЗАЩОТО С НЕГОВОТО ПОЛИТИЧЕСКО И ИКОНОМИЧЕСКО МИНАЛО ИЗЛЪГА СТОТИЦИ АКЦИОНЕРИ В МЕКОМ....Нямаш право да се пъчеш по телевизии и радиа и да даваш съвет за покупка на една продънена акция и фалирало дружество. Нямаш морално право....

      пп Ако зависеше от мен и бай Ставри трябваше да се порадва на финансовите му съвети....

      пп Иначе никиту ми харесва когато бърбори по телевизията....Успокоява ме - викам си - " Как да не се полъжа по такъв умен мъж ... Тоз съвременен Робин Худ - взема от бедните за да ги даде на богатите..."

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Bill-bg Разгледай мнение
        Това вече тука е не смешно, а комично.... Да се хули и иронизира човек, който от 90-те год. на миналия век прави всичко, което е по силите му за развитието на тази сфера в България. И да се обвинява индексен фонд за всички неудачи на този пазар..... всички други са ОК, а фонда и Н.Василев са виновни. Може да е правил и грешки, но е направил много повече, съдействал е, помагал е, развивал е...от това което следя за него - не е спрял да работи в тази посока. Много са малко такива хора, те са ценни и трябва да се УВАЖАВАТ. А не да се хулят и обиждат от никому не известни анонимници в някакъв си форум. Не е случайно, че нивото му толкова много е паднало и малко стойностни и качествени хора вече влизат, а още по-малко пишат. То ги разбирам - от какъв зор да се обясняват на световно неизвестните "корифеи" във форум, които за да си избият комплексите, ги правят на 2ст. . Та и Николай Василев не знам до кога ще издържи на атаката на форумните корифеи, които плюят всичко, което не е по техните интереси. От мен респект и ужажение за всичко, което прави!
        защото има предостатъчно материал за какво - като се мине през адсица му, през меком та до този нелеп етф. не казвам, не не се е опитал да направи много за бфб, просто резултатите са трагикомични, a for effort though.

        но не само фонда и никито са виновни обаче, има си предостатъчно хора за това, като се мине през неадекватния финансов надзор, мажовците които правят каквото си искат и недомислените идеи като балканската борса. тук съм от 13 години, помня такива глупости като например как като се минаваше към ксетра се говореше, че германците видиш ли щели да открият бфб и да налеят милиарди тук.

        мани, бфб има 3-4 читави компании, за другото няма смисъл човек да си трови нервите

        "никому не известни анонимници" - ми то аз известни анонимници не познавам

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
          George Orwell
          Колкото повече обществото се отделя от истината, толкова повече мрази онези, които я казват.
          Искрено ти благодаря и съм ти задължен, че от време на време се появяваш да ни казваш истината ! Иначе без теб какво бих правил не знам !

          Коментар


          • George Orwell
            Колкото повече обществото се отделя от истината, толкова повече мрази онези, които я казват.

            Коментар


            • Тука малко ми звучите като Дариткова или Искрен Веселинов, Марешки, Бареков толкова много е направено, толкова е хубаво, как не го виждате?
              Слушаш и не вярваш на очите си.

              Коментар


              • Това вече тука е не смешно, а комично.... Да се хули и иронизира човек, който от 90-те год. на миналия век прави всичко, което е по силите му за развитието на тази сфера в България. И да се обвинява индексен фонд за всички неудачи на този пазар..... всички други са ОК, а фонда и Н.Василев са виновни. Може да е правил и грешки, но е направил много повече, съдействал е, помагал е, развивал е...от това което следя за него - не е спрял да работи в тази посока. Много са малко такива хора, те са ценни и трябва да се УВАЖАВАТ. А не да се хулят и обиждат от никому не известни анонимници в някакъв си форум. Не е случайно, че нивото му толкова много е паднало и малко стойностни и качествени хора вече влизат, а още по-малко пишат. То ги разбирам - от какъв зор да се обясняват на световно неизвестните "корифеи" във форум, които за да си избият комплексите, ги правят на 2ст. . Та и Николай Василев не знам до кога ще издържи на атаката на форумните корифеи, които плюят всичко, което не е по техните интереси. От мен респект и ужажение за всичко, което прави!
                Last edited by Bill-bg; 04.09.2020, 12:24.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Phoenixheart Разгледай мнение

                  Сериозно? Вашият "пасивен фонд" движеше пазара, но не носите отговорност нали
                  https://www.capital.bg/biznes/pazari...a_22_mln_lv_v/

                  "Пенсионните дружества "Доверие", "Алианц България", "ДСК Родина" и НН (бивше ING) са инвестирали 22 млн. лв. в борсово търгувания фонд Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF, съобщиха от управляващото му дружество. Това е най-голямата еднократна инвестиция досега в него, с което общите му активи стават 24 млн. лв. Поръчката е на първичен пазар, което означава, че това се отразява директно в инвестиции на БФБ - София. Това се усети още в понеделник, като оборотът на борсата достигна малко над 19 млн. лв. "Управляващото дружество на фонда води разговори за приобщаването и на други големи институционални инвеститори към този важен за българската финансова система проект", стана ясно от съобщението.

                  Новата инвестиция си пролича веднага и на пазара, като по време на сесията бяха изтъргувани големи пакети от акции на "Софарма", "Монбат", "Химимпорт" и "Адванс терафонд", които имат сред най-големите тегла в ETF-a. Напливът на средства във фонда доведе и до поскъпване на акциите, като 13 от 15 емисии затвориха с ръст в цената. Лидери бяха "Индустриален капитал холдинг" (21.15%) и "Индустриален холдинг България" (7.78%). Емисиите на зелено и концентрираният оборот донесоха повишение от близо 4% при основния индекс на борсата. Той затвори търговията на 551.27 пункта, най-високата стойност от юли 2014 г."

                  "Който е знаел какво прави, може да е спечелил" - което означава да купува акциите които ще попаднат в Софикс преди пасивния фонд, наречено е front-running и е далеч по-ефективно срещу етф на смешен и нисколиквиден пазар като нашия

                  How Traders Are Front-Running ETFs
                  https://seekingalpha.com/article/165...t-running-etfs
                  Феникс, тези проблеми бяха ясни за повечето играчи още в началото - че при сериозен интерес, фондът косвено може да влияе на пазара както при влизане, така и при излизане от него. Но това не може да е пречка за създаване на пасивен фонд. Тези проблеми са следствие на убитата ни борса. Не е нормaлно финансов 'корифей' да се пъчи пред камерите с израза, че черешовата борса имала по-голямо значение от капиталовата и после да чакаме чудеса от бфб.
                  Още в началото бяха коментирани нещата и тук във форума.
                  Създаването на фонда е дори опит да се възстанови нормалното значение на бфб.
                  Last edited by precakanoto; 04.09.2020, 09:14.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от NikolayVassilev Разгледай мнение

                    Уважаеми колега,

                    Не приемам такава елементарна оценка.
                    Никого не сме набутали.
                    ПФ ни дадоха предимно книжа - замениха ги за акции на ЕТФ-а и накрая пак получават подобни книжа.
                    Междувременно пазарът направи големи движения. Който е знаел какво прави, може да е спечелил.
                    А ние сме пасивен фонд и не носим отговорност за посоката на пазара.

                    Успех и на Вас!
                    НВ
                    Сериозно? Вашият "пасивен фонд" движеше пазара, но не носите отговорност нали
                    https://www.capital.bg/biznes/pazari...a_22_mln_lv_v/

                    "Пенсионните дружества "Доверие", "Алианц България", "ДСК Родина" и НН (бивше ING) са инвестирали 22 млн. лв. в борсово търгувания фонд Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF, съобщиха от управляващото му дружество. Това е най-голямата еднократна инвестиция досега в него, с което общите му активи стават 24 млн. лв. Поръчката е на първичен пазар, което означава, че това се отразява директно в инвестиции на БФБ - София. Това се усети още в понеделник, като оборотът на борсата достигна малко над 19 млн. лв. "Управляващото дружество на фонда води разговори за приобщаването и на други големи институционални инвеститори към този важен за българската финансова система проект", стана ясно от съобщението.

                    Новата инвестиция си пролича веднага и на пазара, като по време на сесията бяха изтъргувани големи пакети от акции на "Софарма", "Монбат", "Химимпорт" и "Адванс терафонд", които имат сред най-големите тегла в ETF-a. Напливът на средства във фонда доведе и до поскъпване на акциите, като 13 от 15 емисии затвориха с ръст в цената. Лидери бяха "Индустриален капитал холдинг" (21.15%) и "Индустриален холдинг България" (7.78%). Емисиите на зелено и концентрираният оборот донесоха повишение от близо 4% при основния индекс на борсата. Той затвори търговията на 551.27 пункта, най-високата стойност от юли 2014 г."

                    "Който е знаел какво прави, може да е спечелил" - което означава да купува акциите които ще попаднат в Софикс преди пасивния фонд, наречено е front-running и е далеч по-ефективно срещу етф на смешен и нисколиквиден пазар като нашия

                    How Traders Are Front-Running ETFs
                    https://seekingalpha.com/article/165...t-running-etfs

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение


                      Плюса ти е за първата част с В. М. , а за втарата си много ..., ама много в облака!
                      По първата част може томове да се изпишат за далаверите на приближените около ББ, те вече дори не се и опитват да се крият. Картината на БФБ е далеч от розова и не само да критикувам, а се опитвам да изтъкна и малкото позтитиви с повечко суперлативи. Факт е, че със създаването на фонда през 2016 г., СОФИКС се покачи с почти 300 пункта за 1 г., плъзна оптимизъм, очаквахме листването в чужбина, всеки сънуваше колко милиона ще се налеят и дори се замечтах за леко повторение на годините до 2008-а.
                      Last edited by k.o.; 03.09.2020, 22:38.
                      Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
                        Много точни и умни мнения на тази страница за текущата ситуация, за нуждата от промени. Пейки, екотоалетни и уж ремонти на язовирни стени, наскоро коментирахме с един познат точно тези мероприятия в нашия регион, а сега последният хит е да раздадат концесии на хората на В.М., за да ударят по един подпис под жалкия псевдо проект за конституция, ей така се работи.

                        Фондът и това, което прави "Експат" е повече от добро, вярвам, че след време ще видим отново записвания и както преди бе катализатор за ръст на борсата, така ще бъде и в бъдеще.

                        Плюса ти е за първата част с В. М. , а за втарата си много ..., ама много в облака!

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение


                          Просто си преливат ;
                          -зареждаш с кеш , придобиваш дялове
                          -заредения с кеш е с програма да го харчи
                          -ти (и др. уч-ци) сте с търсената стока; -съответно си прибирате кеша още до края на 17г. и си работите с него, а Никитата си джиткат "инструмента"

                          -след още годинка, движещия пазара ресурс е приключен и почва да се "изяжда",
                          -достигната е пределната височина, а ти захранилият го оставяш в свободно падане и почваш да си избираш момента за прибирането на кошницата със стока, която ти е ясно какво чини, и че няма от къде другаде да я набереш
                          -НИКИТАТА СА ВЕЛИКИ , но ще ти носят вода и хляб само "местно производство", за вностното друг път ще ти обясня





                          Те твае резултата, сега му жънем жътвата!
                          Който се е пренастроил на време е в джаза,
                          други ближат рани и ще чакат "загубилите" ПФета" да си настроят пак пазазара;- този път ще е според мерата!!!

                          Коментар


                          • Phoenixheart

                            Днес, 13:31
                            this has aged well, преди около три години и нещо из тази тема

                            ""Ще се опитаме да направим едни стотина хиляди българи по-богати с около милиард евро за година-година и половина. Ако някой не иска да ни помага, няма проблем. Моля обаче да не ни се пречи. Знам, че ще прозвуча като Левски, но истината е, че ако този проект не успее, губим само ние. Но пък ако успее, печелят всички форумци""

                            губим само ние? ами пенсионните фондове дето набутахте?

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнение
                              Колеги, много ми е интересно дали в другите държави искат от индексните фондове това което искате вие. Дали някъде по света в анонимен форум искат от някой индексен фонд да оказва някакво влияние върху някоя институция??? Абе я аз да взема да си ви питам директно Колеги, нямате ли усещане че прекалявате? Не искате ли прекалено много от един индексен фонд? Аз пак казвам че това е само един инструмент. Това е само фонд бе хора. Разберете го най-после

                              Айде наздраве на всички

                              Да бе! Как се не усетихме?
                              Ха обърни поглед назад до началото и виж как се изнизват един по един (заедно дори) !
                              Малко по надолу го описах с думи прости, ако не разбираш.
                              Да ти продават Застраховка на "застраховката " на "застрахования ипотекиран неликвиден капиталов пазар",
                              -С "възможност (опция)"да си го вземеш (прибереш) обратно в натура (актив)!!!

                              Айде мола, Уважаеми Н. В. и ко.
                              Last edited by inta53; 03.09.2020, 21:18.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение

                                За всичко останало на БФБ, както и БМБ като премиер - златен скункс. Пълен срам. Вие много добре знаете, че тоя ЕТФ е уникален в света, че така не се прави ЕТФ, че правилата на БФБ са шит и не е трябвало въобще да се захващате, че пенсионните са пълните госоподари на тоя пазар, заради ниската ликвидност и огромните им активи и могат да го манипулират както си искат. За да измиете срама, кажете защо влязаха не с пари а с акции? Отворете един ексел и им сметнете загубите от вашия фонд? Дайте да ги видим. Кажете колко пъти влиза и излизаха ЕУБГ, ИХЛБЛ, Албена, Сирма, Доверие - и колко минусчета реализирахте от врътките с акциите им - скъп вход, евтин изход. Ако не ви се изчервяват ушите, значи няма от какво да ви е срам.

                                Въпроса е че няма др желаещи да опитат да го направят да видим как ще се справят.
                                Да привлече инвеститори, да следва индекса, да се справя с влизащи и излизащи компании при тая ликвидност

                                Коментар

                                Working...
                                X