Първоначално изпратено от mpy_yordanov
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнениеЗдравейте колеги
пиша си борсовите обзори днес и в петък и ми прави впечатление нещо.
Днес Еврохолд и Сирма са най-губещите в SOFIX, а днес влизат.
В петък IHLBL беше най-печелившата позиция в SOFIX, а излиза от индекса.
Не трябва ли да е обратното? Къде е логиката? Или да не търсим логика на БФБ?
Колега, опитен си и имаш немалко инфо, знаеш че на БФБ логика няма...
Коментар
-
Здравейте колеги
пиша си борсовите обзори днес и в петък и ми прави впечатление нещо.
Днес Еврохолд и Сирма са най-губещите в SOFIX, а днес влизат.
В петък IHLBL беше най-печелившата позиция в SOFIX, а излиза от индекса.
Не трябва ли да е обратното? Къде е логиката? Или да не търсим логика на БФБ?
- 1 like
Коментар
-
Вече никой не се интересува от новото "котило" на това управляващо др-во
-"4. Изпраща писмо до управляващо дружество „Експат Асет Мениджмънт” ЕАД с искане за допълнителна информация и документи във връзка с издаване на разрешение за организиране и управление на национален инвестиционен фонд."
- Управляващо дружество
Експат Асет Мениджмънт ЕАД София, ул. Г. С. Раковски 96А Тел.: +359 2 980 1881 Факс: +359 2 980 7472 E-mail: office@expat.bg Web: www.expat.bg
Коментар
-
Аз мисля, че лошото правителство, липсата на законност е много отдавна известен факт, дисконтиран още по дефолт 2000 г., когато БФБ тръгва. Нищо не се е променило, освен лъжата ЕС, че като влезем там, ставаме равни с тях, потичат пари, които потекоха, но към строго определени малък на брой фирми. Единствената промяна, която дава не просто надежда, а гаранции, че ще станем други е приемането на Еврото дай Боже по-скоро. От това ще има истински смисъл и ще усети от абсолютно всеки, ако щете инфлацията с по-високите цени ще нелее пари в бизнеса оттам и колелото ще се завърти и ще има и за бедните и тези, които са с пенсии и т.н.
Всичкото това не може да бъде оправдание за отказа от търговия, по-ниски цени с голяма риск премия да, но не може това да е оправдание да не търгуваш на БФБ. Тая ниска ликвидност, както всички сте съгласни, вече виждаме, че е целенасочена и търсена от фондовете. Те като най-големите държачи на кеш и на акциите се превърнаха в монополисти. Тоя ЕТФ, както би трябвало да е инструмент за нови играчи, се превърна в инструмент за манипулиране на влизащи и излизащи от Софикс, тъй като фондовете имат монопола върху това. Две три седмици са достатъчни за да се направи оборот и една акция да влезе в Софикс, където после същите я оставят да излезе при следващото раздаване. Защо не казвате нищо за тоя монопол, нима е нещо по-различно от монопола, който БМБ има върху евро парите - той казва към коя фирма колко да потече. Затова и тоя ЕТФ е лош инструмент, лошо имплементиран и с лош ефект като цяло. Тея дето разправят, колко хубав бил, че бил само един инструмент, не на мене. Аз мисля, че е направен с такава цел - да манипулира индекса Софикс.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнениеНе стойте на Бълг фондов пазар, много е плитък и тънък. Няма грижа за пазара, като една национална ценност. Няма предвидимост на законодателството(то може да бъде изменено в угода на някой) Арестуват се и се заплашват собственици и управители на публични дружества(визирам и Бобоков и Донев). Атакуват се дружества, не само публични. Капитала се преследва, обявява се за мръсни пари и се следи от тайните служби..В такива условия капитала бяга и оценките на книжата не са справедливи. Бизнес средата е трудна и неблагоприятна. Тук виреят производствени мощности на чужди фирми, които ползват близостта до ЕСи евтината работна ръка. Тези фирми и мощности все пак се защитават от чуждите посолства. Съветът ми е да се изкара капитала в чужбина и да се играе на големите международни пазари (основно Сащ и по-малко Германия). Другото е една наивност и една илюзия, че нещата ще се оправят. А то не става и живота си минава. Виждате в какви проблеми е страната 31 години след падането на Живков и социализма, а не се вижда решение на хоризонта. А търговията с акции е крехка работа, не може да вирее в такава среда.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от O2 Разгледай мнениене стой бе
покри се той в шубраците като партизанин
Даже и простата кърджалийска .... не посмя да вземе думата на празника.
Време е да вдигат гълъбите, за да тръгне и борсата
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнениеНе стойте на Бълг фондов пазар, много е плитък и тънък. Няма грижа за пазара, като една национална ценност. Няма предвидимост на законодателството(то може да бъде изменено в угода на някой) Арестуват се и се заплашват собственици и управители на публични дружества(визирам и Бобоков и Донев). Атакуват се дружества, не само публични. Капитала се преследва, обявява се за мръсни пари и се следи от тайните служби..В такива условия капитала бяга и оценките на книжата не са справедливи. Бизнес средата е трудна и неблагоприятна. Тук виреят производствени мощности на чужди фирми, които ползват близостта до ЕСи евтината работна ръка. Тези фирми и мощности все пак се защитават от чуждите посолства. Съветът ми е да се изкара капитала в чужбина и да се играе на големите международни пазари (основно Сащ и по-малко Германия). Другото е една наивност и една илюзия, че нещата ще се оправят. А то не става и живота си минава. Виждате в какви проблеми е страната 31 години след падането на Живков и социализма, а не се вижда решение на хоризонта. А търговията с акции е крехка работа, не може да вирее в такава среда.
Според мен ако Борисов, Гешеф и кукловодите им от ДПС не станат клиенти на прокуратурата скоро(задължително условие - това да стане само при нов, независим главен прокурор, и при съвсем ново правителство), БФБ-то можем да го отпишем напълно за следващото десетилетие...( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
- 5 Харесвания
Коментар
-
Не стойте на Бълг фондов пазар, много е плитък и тънък. Няма грижа за пазара, като една национална ценност. Няма предвидимост на законодателството(то може да бъде изменено в угода на някой) Арестуват се и се заплашват собственици и управители на публични дружества(визирам и Бобоков и Донев). Атакуват се дружества, не само публични. Капитала се преследва, обявява се за мръсни пари и се следи от тайните служби..В такива условия капитала бяга и оценките на книжата не са справедливи. Бизнес средата е трудна и неблагоприятна. Тук виреят производствени мощности на чужди фирми, които ползват близостта до ЕСи евтината работна ръка. Тези фирми и мощности все пак се защитават от чуждите посолства. Съветът ми е да се изкара капитала в чужбина и да се играе на големите международни пазари (основно Сащ и по-малко Германия). Другото е една наивност и една илюзия, че нещата ще се оправят. А то не става и живота си минава. Виждате в какви проблеми е страната 31 години след падането на Живков и социализма, а не се вижда решение на хоризонта. А търговията с акции е крехка работа, не може да вирее в такава среда.Last edited by ПИЧ; 06.09.2020, 10:31.
- 6 Харесвания
Коментар
-
https://www.investor.bg/novini/130/a...311331/#311331 Това очаквахме от вас г-н Василев не оправдания!!!Last edited by olimpiec; 05.09.2020, 00:34.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от NikolayVassilev Разгледай мнение
Уважаеми колега,
Не приемам такава елементарна оценка.
Никого не сме набутали.
ПФ ни дадоха предимно книжа - замениха ги за акции на ЕТФ-а и накрая пак получават подобни книжа.
Междувременно пазарът направи големи движения. Който е знаел какво прави, може да е спечелил.
А ние сме пасивен фонд и не носим отговорност за посоката на пазара.
Успех и на Вас!
НВ
Не бил приемал - абе измамник, сега като лапаш на хората от парите за пенсия, смяташ че някой те пита какво приемаш ли?
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар